Renkleri kullanarak müzik yapmak mümkün

Merlinin Kazanı 19.02.2014 - 20:50
Neil Harbisson, renkleri görebilmek için müziği kullanıyor
Renk körü olan İspanyol sanatçı ve müzisyen Neil Harbisson, renkleri görebilmek için müziği kullanıyor. Mobil teknolojisini kullanarak beste ve orkestra yönetimi yapan Harbisson dinleyenlere benzersiz bir deneyim sunuyor.

Vodafone küresel ilkler programının bir parçası olarak teknoloji potansiyelini, insan deneyimini geliştirmek için kullanıyor ve Harbisson’un projesini destekliyor.

Harbisson, farklı müzikal frekansları renk şeklinde yorumlayacak bir elektronik göz geliştirdi. ‘Anten’ olarak adlandırdığı bu cihaz; ışığı, yüksek ya da düşük perde tonlarına dönüştürüyor.

Vodafone’un desteği ile Harbisson Barselona Palau de la Musica da renklere dayalı bir müzik parçası besteledi ve kendisinin de yaptığı gibi renkleri duymayı orkestra ve koroya öğretti. Ve yine mobil teknoloji sayesinde, Harbisson bir tablet kullanarak Palau de la Musica’nın renklerini kaydetmeyi başardı .

Harbisson aynı zamanda insanların da kendisi gibi aynı şekilde renk deneyimi yaşamaları için bir uygulama geliştirdi. Uygulama akıllı telefonun kamerasını ve hoparlörlerini kullanıp renklerin sese dönüşmelerini sağlıyor.

Bir dünya ilki olan Harbisson’un konseri gibi mobil teknolojinin yardımı ile dikkate değer bir şeyler yapmak isteyen insanlara ilham veren projeler Vodafone için çok önemli. Daha fazlası için www.firsts.com ziyaret edin.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2024 10:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Renkleri kullanarak müzik yapmak mümkün
İlginizi Çekebilir