Yeni Valorant ajanı Reyna, hangi yeteneklere sahip?

Mehmet Akif Zımba 2.06.2020 - 10:33
Riot Games ekibinin yeni oyunu Valorant, çıktı. Bu süreçte de oyuna gelecek yeni ajanın duyurusu yapıldı bile.

Riot Games tarafından, firmanın 10. yılına özel duyurulan oyunlardan birisi olan Valorant, geçtiğimiz ay kapalı beta sürecine girmişti. Twitch Drops üzerinden davet yoluyla oyunculara kapılarını kademe kademe açan Valorant, oldukça büyük bir ilgi gördü.

Twitch platformunda bir anda yükselen izlenme sayısıyla zirveye oturan oyun, çıkış tarihini fazlasıyla öne çekerek de, bir öz güven gösterisi yapmış oldu. Buna rağmen Valorant bu karar sonucunda, resmi çıkış tarihi olan 2 Haziran 2020'ye kadar, kapılarını bütün oyunculara kapatmış durumda. Yine de bu bir haftalık ara, beklediğimize değecek gibi görünüyor.

Valorant ajanlarının yeni üyesi, Meksikalı Reyna olacak

Oyuncuların geri dönüşlerini dikkate alarak, kapalı beta sürecinde çeşitli performans iyileştirmeleri ve yenilikler sunan Riot Games, oyuncuların beğenisini kazanmıştı. Yine de oyunun resmi çıkış tarihine kadar sunucularını oyunculara kapatan Riot Games, oyun hakkında duyurular yapmaktan geri kalmıyor.

Oyuna eklenecek 11. ajan olan Reyna da bu duyurulardan en sonuncusu olarak karşımıza çıktı. Bildiğiniz üzere Valorant'ta tüm karakterler dünyanın çeşitli yerlerinden geliyorlar. Sage karakterinin Japonya'dan geliyor oluşu gibi, Reyna da Meksika kökenli bir karakter olarak duyuruldu.

Yeni Valorant ajanı Reyna, hangi yeteneklere sahip?

Bu karakterin de, diğer tüm karakterler gibi, kendine özgü yetenek seti ve oynanış mekanikleri bulunuyor. Riot Games ekibinin, Valorant resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Reyna'nın yeteneklerine kısa bir göz atma fırsatı elde ediyoruz. Bu noktada söylemeliyiz ki, bu karakter saldırıya dayalı bir yetenek setine sahip.

Video içeriğinde, bu karakterin kullandığı yeteneklerin bir kısmını görüyoruz. Genelde can çalma ve düşmanlarından geriye kalan mor kürelerden edindiği çeşitli güçlendirmelere dayalı bir yetenek seti sunuyor. Yani Reyna isimli ajanı kullanırken agresif bir oyun stili benimsememiz gerekiyor gibi görünüyor.

Peki bu yetenekler neler?

Tanıtım videosunda gördüğümüz kadarıyla Reyna, rakiplerini alt ettikçe onlardan geriye kalan mor küreleri, iki farklı şekilde kullanabiliyor. E yeteneği ile bu küreleri toplarsa, kendisine üç saniye boyunca dokunulmazlık etkisi sağlıyor. Eğer Q yeteneği ile bu küreleri toplarsa da, kendisine üç saniyeliğine sağlık yenileme özelliği sağlıyor.

Son olarak videoda, Reyna'nın duvarın arkasından bir göz fırlattığını görüyoruz. C tuşuyla kullanabildiğimiz bu yetenek de, aktifleştiğinde rakiplerini kısa süreliğine kör eden bir tuzak. Paylaşımı yapılan bu videoda Reyna isimli bu karakterin tek görmediğimiz yeteneği ise nihai gücü olan, İmparatoriçe isimli yeteneği.

Valorant için, Reddit platformunda açılmış olan bir başlık altında yapılan bir paylaşımda, bu yetenekle ilgili bir tahmin ortaya atılmış bulunuyor. Söylenilene göre Reyna'nın X yeteneği, bu karakterin yetenek setindeki diğer yeteneklerinin bekleme süresini kısaltırken, mermi atış hızını da arttırıyor. Aynı zamanda karakterin E yeteneği ile birlikte kullanıldığında da, geçici bir görünmezlik sağladığı da söyleniyor.

Rakiplerini alt ettikçe güçlenen bir karakter olan Reyna, oldukça tehlikeli görünüyor. Bu karakter rakip takımdayken dikkat edilmezse, büyük sorunlar yaratabilir. 2 Haziran 2020 tarihinde çıkışını gerçekleştirecek olan Valorant'a, aynı tarihte eklenecek olan yeni bir harita ve oyun modunun yanı sıra Reyna da oyuna ekleniyor olacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Valorant ajanı Reyna, hangi yeteneklere sahip?
İlginizi Çekebilir