Yapay zeka profesyonel DOTA 2 oyuncularını alt etti

Furkan Güler 14.08.2017 - 11:52
Elon Musk'ın gözde yapan zekası OpenAI, bu sefer Dendi ile karşılaştırıldı.
Daha öncesinde satranç ustaları ile maçlara sokulan yapay zekalar, insan zekası karşısında çoğunlukla boyun eğiyordu. Ancak Elon Musk'ın da oldukça büyük destek verdiği OpenAI isimli yapay zeka yazılımı, DOTA 2'de profesyonel oyuncuları tabiri caiz ise kevgire çevirdi. Yaklaşık 1 milyar dolar yatırım ile hayata geçirilen OpenAI, DOTA 2'nin dünya finallerinde Danylo “Dendi” Ishutin karşılaştı. 1v1 maçlarda üstüne su dökülmeyen Dendi, ilk maçta OpenAI, karşısında sadece 10 dakika dayabildi. İkinci maçı yarıda bırakan Dendi, üçüncü maça çıkmayı reddetti.

E-spor hayatı boyunca yaklaaşık 1 milyon dolar para kazanan Dendi, "Bana zorbalık yapmayı bırakın." diyerek hakemlere isyan etti. Karşılaşmanın ardından ise OpenAI'ın bu başarısına Twitter üzerinden dikkat çeken Elon Musk, yapay zekaların tehlikeli olabileceğini bir kez daha vurguladı. Satranç gibi oyunların yanında rekabetçi oyunların daha karmaşık bir halde olduğunu söyleyen Musk, OpenAI'ın kompleks durumlar karşısında çözüm üretebildiğinin de altını çizdi.


Bakalım OpenAI ilerleyen günlerde daha kaç farklı alanda test edilecek. Her testten başarı ile geçen OpenAI'ın arkasında yıllar süren ve tebrübe dolu bir mühendislik geçmişi bulunuyor. Son olarak Dendi ve OpenAI'ın sahneye bir boksör edasıyla çıkması oldukça komik olmuş. İlgili karşılaşmayı videonun altıncı dakikasından izleyebilirsiniz.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 09:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2017 12:25
Hakemlere isyan etmiyor allah aşkına bota diyor beni sıkıştırıp durma diye. İngilizce de mi bilmiyorsunuz?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2017 14:34
Daha birkaç haber önce elon musk yapay zekaya karşı demiyor muydunuz?
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2017 15:44
Kendi kendine karar veren YZ'ye karşı, zaten yukarıda da belirtmiş ne kadar tehlikeli olacağını.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yapay zeka profesyonel DOTA 2 oyuncularını alt etti
İlginizi Çekebilir