World of Warcraft Classic oyununda 74.000 hesap yasaklandı

Alparslan Gürlek 18.06.2020 - 12:58
Oyunda gerçek kullanıcılar yerine üçüncü parti bot yazılımları kullanarak oynandığı tespit edilen 74.000 hesap Blizzard tarafından banlandı. Detaylar haberimizde.

Blizzard yılların eskitemediği MMORPG (Devasa çok oyunculu rol yapma oyunu) World of Warcraft Classic oyunundan 74.000 kullanıcıyı yasakladı. Kullanıcıların gerçek oyuncular olmadığını, oyunda ilerleme kaydetmek için programlanmış üçüncü parti bot yazılımları olduğunu belirtti.

World of Warcraft Classic oyununda 74.000 kullanıcı yasaklandı

Blizzard, oyunda ilerleme kaydetmeyi hızlandırmak için kullanılan üçüncü parti bot yazılımlarının World of Warcraft Classic'in Son Kullanıcı Lisans Anlaşmasını şiddetle ihlal ettiğini belirtti. Son zamanlarda forumlarda da sıklıkla karşılaştıkları bot ve üçüncü parti otomasyon yazılımlarının aslında kaçınılmaz olduğuna değinen ekip, oyunun klasik deneyiminde diş tırnak çalışarak başarıya ulaşıldığını söyledi. Tabi durum böyle olunca biliyorsunuz, her zaman her şeyin kolayına kaçan insanlar bulunur. Kimisi birinci şahıs nişancı oyunlarında hile kullanır, kimisi de çok oyunculu rol yapma oyunlarında otomasyon yazılımları. Fakat Blizzard kendi oyunlarında buna müsaade etmiyor. Keskin kılıcını kaldırmış bir şövalye gibi kesip biçerek yoluna devam ediyor.

World of Warcraft Classic bugün yayınlandı

Blizzard, bu üçüncü parti otomasyon yazılımlarının ticaretinin yapıldığını, fakat bunun hiçbir yere varamayacağını belirtti. Oyunla ilgili öncelikleri bu üçüncü parti otomasyon yazılımlarının satışını ve yayılmasını engellemek. Blizzard, "Bu bizim için yüksek öncelikli bir iş olsa da, sadece kâr amacı güden bot yazılımları için ilk sırada gelen şey" diyerek devamında ise "Bizim yaptığımız yasaklamalar, sadece onlar için iş yapmanın bedeli." diye ekledi. Burada üçüncü parti otomasyon yazılımı kullanan oyunculara Blizzard'ın acımasının olmayacağını söylemek mümkün. Olmamalı da. Her yerde karşımıza çıkan hileciler ve botlar yeterince canımızı sıkmış durumda. Aynı gayreti büyük firmaların sözüm ona çok büyük oyunlarına da göstermesini temenni ederim.

World of Warcraft Classic hakkında

26 Ağustos 2019 tarihinde Blizzard  tarafından geliştiriciliği ve yayıncılığı yapılarak çıkan oyun, devasa çok oyunculu bir rol yapma oyunudur. Oyun, World of Warcraft oyununun 2006 Eylül ayında aldığı son yama 1.12.1'den sonrasının yeniden yapılmış halidir. Yeni ismi World of Warcraft Classic olarak oyuncularıyla buluşmuştur. World of Warcraft'ın orijinal oyununda bulunan ırkları da yine oyuncular karakter olarak seçip oynayabiliyor. İnsanlar, cüceler, cin benzeri gnome'lar, gece elfleri gibi bir çok ırk bu oyunda da oynanabiliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 17:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Warcraft Classic oyununda 74.000 hesap yasaklandı
İlginizi Çekebilir