Video oyun kültürü halen ülkemizde yeteri kadar sağlam temellere sahip olmadığı için her bir olayda üvey evlat pozisyonunda olmaya devam ediyor. Sinema ve müzik sektörünü katlayarak geride bırakarak dünyanın en büyük eğlence sektörlerinden bir tanesi olan video oyunları hakkında yerel basın yine saçma bir haberin altına imzasını attı. Sol gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haberde Minecraft, gençleri ölüme sürükleyen Mavi Balina ile aynı kefeye koyuldu. Haberde belirtilene göre Eray Ç. isimli bir çocuk Minecraft oynarken gördüğü bir düzeneği evlerinin balkonunda deri kemer ile denemeye karar vermiş. Anne ve babasının yokluğunda Minecraft'ta gördüğü salıncağı kemerle deneyen oyuncu, dengesini kaybedince kemerin boynuna dolanmasına sebep olmuş. Komşular yardımı ile hastaneye kaldırılan Eray Ç.'nin sağlık durumu şu anda iyi. Ancak ailesinin kontrolsüz bir şekilde Eray'a oyun oynatması ve çocuğu denetimden eksik bırakması, bize göre video oyunları suçlu yapmıyor.
Diğer bir yandan Sol'un, Minecraft gibi bir oyunu Mavi Balina gibi insanları ölüme sürükleyen bir yapım ile bir tutması, kendilerinin bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunun güzel bir göstergesi olmuş. Umarız yakın zamanda ülkemizin yerel basını, video oyunları küçük çocukların zaman öldürme aracı olarak değil de, gerçekten bir kültür olarak görebilir.
işte adres: https://www.youtube.com/watch?v=BSE-Q7hvXQs
Aklıma yorumları okuyunca şu soru geldi. Bu çocuk, salıncak yapmaya çalışırken ölüyordu. Peki bu aile, bu çocuğu hiç parka götürüyor mu? Diğer sorum da yine benzer yerden. Bu çocukların güvenliğini devlet sağlıyor mu? Benim, çocukluğumda (33 yaşındayım) arkadaşlarımla akşama kadar çıkar oyun oynardık. Kimse de evladım neredesiniz diye sormazdı. Eve de gider çatır çatır oyunumu oynardım. Dolayısıyla devlete bağlı gerekli makamlar, toplumsal güvenliği sağlıyor mu? Hadi diyelim bundan değil. Bu aile, ver eline iPad'i sussun diyerek çocuk büyütenlerden midir? Bunları araştırmadan bu yaftayı yapıştırarak habercilik olmaz. Haber neredeyse kulaktan dulma yapılmış. Sağı solu fark etmez, kalitesiz haber, kalitesiz habercilik anlayışı. Başka birşey değil. Şimdiki çocuklar çok şanssız. Dijital ortamlarda çocukluğunu iki ağacın altında saklambaç oynamadan geçiriyorlar. Yanlız büyüyecekler ve yanlız kalacaklar. Hayatları boyunca iletişim sıkıntıları olacak. Çok yazık. Bu sorunları oyunlara mal etmek ise bazı insanların boşa okuduğunun göstergesi niteliğinde...