THQ'nun satışında hangi oyunu, hangi firma alacak?

Murat Halilbeyoğlu 8.01.2013 - 15:35
İşler iyice arap saçına döndü!
Saint's Row: The Third, Darksiders II gibi oyunların dağıtımcı firması THQ'nun iflasından sonra başlayan bir nevi miras kavgası gittikçe kızışıyor.

Geçtiğimiz hafta sizlere firmanın iflasından dolayı planlanan toplu satışının daha sonradan yatırımcılar tarafından engellenmeye çalışıldığını belirtmiştik.

Normalde plan THQ'yu hızlı bir şekilde, şu anda haklarını elinde tutan yatırım firması Clearlake Capital Group LP'ye, başka rakiplerin olaya müdahale etmesine fırsat vermeden, en az 60 milyon dolara satılmasıydı. Başta daha önceden konuyla ilgili adını duyuran Ubisoft da dahil olmak üzere bir çok yatırımcı buna karşı çıkarak bu anlaşmayı baltaladı.

Bunun üzerine hakim kararı ile yaklaşık üç hafta ertelenen açık arttırmanın ardından ise akıllarda yeni sorular oluşmaya başladı. Neyse ki bu süreçte THQ elindeki oyunları yapmaya devam ediyor.

Lakin yakın zamandaki gelişmeler olayı daha farklı yönlere taşıdı.

THQ'nun satışında hangi oyunu, hangi firma alacak?
THQ'nun açık arttırma ile satışı 22 Ocak'da gerçekleşecek. Öte yandan Distressed Debt Investing adlı finans bloğunun tweet'ine göre talipler arasına Electronic Arts da katılmış.

THQ'nun satışında hangi oyunu, hangi firma alacak?
Satın alım işlemleri toptan olmak yerine THQ'nun yatırımcılarının arzuladığı gibi parça parça satılacak. Yani her bir mal varlığı ayrı ayrı farklı firmaların eline geçebilir. Peki şimdi esas soru; kim neyi satın alacak ya da almalı?

Şu anda en etkili alıcılar Warner Bros. Interactive, Electronic Arts ve Ubisoft. Lakin Activision, Take Two ve daha birkaç büyük firma da bu açık arttırmaya katılmak niyetinde.

Peki sizce THQ'nun elindeki oyunların hangilerini, kim almalı?
Yorumlar 23
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 16:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
THQ'nun satışında hangi oyunu, hangi firma alacak?
İlginizi Çekebilir