THQ beş farklı firmaya satıldı

Berkant Jeff Akarcan 24.01.2013 - 09:46
Ve bir devrin sonu geldi...
THQ'nun iflasını açıklamasıyla beraber aylardır süren "THQ kime satılacak" tartışmaları da son buldu. 22 saat boyunca süren açık artırmalar sonucunda beş farklı firma, THQ'nun elindeki oyunları ve fikrimülkleri paylaştı.
THQ beş farklı firmaya satıldı
Buna göre hangi oyunun hangi firmaya ne kadara gittiği aşağıdaki gibi şekillendi:

- Relic Stüdyoları / 26 Milyon Dolar / SEGA
- Homefront / 500 Bin Dolar / Crytek
- Metro: Last Light / 5.8 Milyon Dolar / Koch Media
- Volition Stüdyoları / 22.3 Milyon Dolar / Koch Media
- Evolve / 10.8 Milyon Dolar / Take Two
- Montreal Stüdyoları / 2.5 Milyon Dolar / Ubisoft
- South Park: The Stick Of Truth / 3.2 Milyon Dolar / Ubisoft

Stüdyolara detaylıca bakacak olursak, ilginç gelişmeler bizi bekliyor olabilir. SEGA'nın Relic'i almasıyla beraber Warhammer 40K oyunlarını da aldığını unutmamak lazım. SEGA ayrıca Total War serisinin geliştiricisi Creative Assembly'nin de sahibi, yani Total War: Warhammer gibi bir çılgınlık görebiliriz.

Ayrıca Saint's Row serisi ve Metro serisi de Koch Media'ya, yani dağıtımcı adıyla Deep Silver'a gitti. Crytek de Homefront'un haklarını satın alarak Homefront 2'yi almış oldu. Evolve ise Left 4 Dead'in yapımcısı Turtle Rock Studios'un geliştirdiği yeni bir oyundu.

Satış için yayınlanan detaylarla beraberse bir kaç yeni oyun da ortaya çıktı. Örneğin South Park oyununu da yapan Montreal Stüdyoları, Underdog ve 1666 adı altında iki oyun daha geliştiriyormuş.

Darksiders'ı geliştiren Vigil Stüdyoları ise alıcı bulamadı. THQ'dan gelen açıklamaya göre uygun bir alıcı bulmaları durumunda Vigil Stüdyoları da satılacak. THQ, WWE oyunlarının da lisansını elinde bulunduruyordu ancak bununla ilgili bir açıklama yapılmadı. IGN'in söylediğine göreyse WWE oyunlarının lisans hakkını Take Two aldı.

Her ne kadar THQ'nun tüm oyunları ve bünyesindeki firmalar alıcı bulmuş olsa da, böylesine köklü bir firmanın bu hale gelmesi insanı derinden üzüyor.
Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 02:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
THQ beş farklı firmaya satıldı
İlginizi Çekebilir