Super Mario Party, adından da anlaşılabileceği gibi arkadaşlarınızla oynadığınızda çok daha keyifli bir hale gelen bir parti oyunu. Yani oyunu tek başınıza oynadığınızda muhtemelen sıkılacağınız, fakat oyuncu sayısı arttıkça, daha fazla keyif almaya başlayacağınız bir yapısı olduğunu söyleyebilirim. Üstelik içerisinde o kadar çok oyun var ki, bunların hepsini denediğinizde bile uzun bir süre oyun başında vakit geçirmeniz gerekiyor demek. Şimdi gelin oyunun yapısına, artılarına ve eksilerine değinelim.
Super Mario Party içerisinde hem Mushroom Kingdom dünyasına göndermelerde bulunan hem de bildiğimiz birçok masa üstü oyunu bir araya getirmiş bir yapım. Tabi bu oyunlar dışında bulmaca odaklı ya da mini baseball turnuvası da diyebileceğimiz farklı etkinlikleri de barındırıyor. Oyuna bu dünyadan da aşina olduğumuz karakterden birini seçerek başlıyoruz. Hemen ardından ise zorluk seviyesini seçmek geliyor. Çünkü yapay zekaya karşı oynadığınızda yapacağınız bu seçim oldukça önemli. Zira zor modları seçtiğinizde rakipleriniz şirin mi şirin, komik mi komik dursalar da kesinlikle gözünüzün yaşına bakmıyorlar ve her oyunda ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar.
Başta da söylediğim gibi oyunu ne kadar çok kişi oynarsanız o kadar eğlenceli bir hale geliyor. Konsolunuzda bulunan Joy-con'lar sayesinde zaten 2 kişi olarak oyunu oynayabiliyorsunuz. Tabi daha fazla Joy-con, daha fazla oyuncu demek. Hatta bazı oyunları direk olarak 2 konsolu yan yana koyarak oynamak bile mümkün. Oyunu tabi ki TV modunda oynayabiliyorsunuz ama bu tarz 2 kişiden fazla oynadığınız oyunlarda bir masa etrafına toplanmak çok daha keyifli olabiliyor. Hatta Switch'i yan, dik olarak oynayabildiğiniz mini oyunlar olduğu gibi, her oyuncunun bakış açısına göre değişen mini oyunlara da Super Mario Party içerisinde yer verilmiş.
Oyuncu ve zorluk derecesini seçtikten sonra oyunun menü sistemi olarak da adlandırabileceğimiz serbest dolaşım bölgesine geliyoruz. Biraz önce de bahsettiğim tüm mini oyunlar burada farklı bölgelerde sıralanmış. Bir nevi karnaval bölgesi gibi farklı farklı tezgahlar görüyorsunuz. Arkasında ekran bulunan bu tezgahlarda ise tabi ki yapımda yer alan farklı oyunlara yer verilmiş. Burada dolaşarak dilediğiniz oyuna girmeniz mümkün. Tabi ki oyuna girmeden önce kısa bir tanıtım, bilgi ekranıyla da karşılaşıyorsunuz. Bu kısım biraz canınızı sıkabilir, çünkü çok yavaş ilerliyor ve her oyunda bu ekranlar, diyaloglar ile muhatap olmak, zaman kaybediyorsunuz hissiyatını pekiştiriyor. Neyse ki bu ekranları geçtikten sonra oyunun eğlencesine kısa sürede kendinizi kaptırıyorsunuz.
Oyunda açık olan bu mini oyunlar dışında kazandığınız puanlarla açabildiğiniz bazı oyun ve bölgeler de bulunuyor. Puan kazandıkça serbest dolaşım alanında yeni yeni bölgelerin açıldığını görüyorsunuz. işte daha önce şeritle kapalı olan bir yol açılıyor ya da Mario dünyasından aşina olduğumuz borular ile farklı bir alana da geçerek kildi açılan yeni oyunları deneyebiliyorsunuz. Bu konuda Super Mario Party'nin az da olsa ilerleme, başarı hissiyatına sahip olduğunu söyleyebilirim.