Hırsızlık ne kadar kötü birşey olsa da, yapımcıların oyunlarında kullandıkları gözde konseptlerden birisi haline geldi. Stealth / action dediğimiz, gizlilik bazlı aksiyon türüne dahil olan bu yapımlara ilk olarak Thief serisi önderlik etti. Kaliteli oynanışı ve gizlilik öğelerinin esnek bir biçimde kullanılabilmesi, seriyi oldukça başarılı bir yere getirdi. Şimdi bu türü daha da ileri götrüme potansiyeli bulunan oyunlardan birisi Stolen gözüküyor. Gizlilik bazlı aksiyon türündeki Stolen, gizlenme ve hırsızlığın gerektirdiği tüm özellikleri bize sunacak; hem grafiksel, hem de oynanış bakımından.
Ses çıkartmak yok
Stolen’da bayan bir karakter olan Anya Romanov’u kontrol edeceğiz. Kendisi çok atletik ve hoş bir bayan, görevler esnasında gerçekleştirebileceği akrobatik hareketler ile birçok tehlikeyi aşmaya çalışacak. Duvarlara tırmanma, iplerden sarkma gibi birçok hareketi yapabilecek olan Anya’nın bu özelliklerini başarılı bir şekilde kullanmak da bize kalmış olacak. Forge City’de geçecek olan Stolen, 4 bölümden oluşuyor ama bu 4 bölümün her biri, kendi içerisinde birçok bölüme ve göreve ayrılacak, oynanış süreleri de oldukça uzun olacak. Bize yardım etmek üzere, radyo linki ile bağlı olduğumuz, Loui isminde bir de partnerimiz var. Maceramız boyunca bize görevlerimizi ve bölümlerle ilgili çeşitli bilgileri verecek olan Loui, aynı zamanda alet-edevat kullanımımızdan da sorumlu olacak. ArmPad dediğimiz radara benzer bir göstergemiz var. Burada düşmanlar, level’daki stratejik yerler ve bizi bekleyen tehlikeler gösterilecek. Ekranımızın alt kısmında, gizlilik oyunlarında olması gerektiği gibi bir gösterge olacak. Bu gösterge, sadece ne kadar aydınlıkta olduğumuzu değil, düşmana olan yakınlığımızı ve onun bizi ne derece görüp görmediğini de gösterecek.
Stolen, grafiksel olarak da temiz görünecek. Gizlilik bazlı olduğu için, ışık ve gölgeleme efektlerinin önemi de büyük, dolayısıyla yapımcılar bu konu üzerine oldukça eğildiklerini belirtiyorlar. Sadece ışıklandırma efektleri değil, görsel efektleri de kaliteli bir biçimde görebileceğiz. Kimi zaman, bir çatı tepesinde gezdiğimizde, yağmur ya da şimşek efektlerini gerçekçi görebileceğiz. Anya’nın karakter animasyonları da, yapacağı akrobatik hareketlerden dolayı göze hoş gelecek biçimde geliştiriliyor. Stolen’ı üçüncü şahıs görünümünden oynuyoruz ama strateji geliştirebileceğimiz ince kısımları görebilmek için, kamerayı birinci şahıs görünümüne alıp etrafı kontrol edebiliyoruz.