Steam Türkiye'de Yeniden Dolar İle Satış Yapmaya Başlıyor

Tunay Şahin 25.10.2023 - 02:45
Döviz kurundaki dalgalanmalar sebebi ile 20 Kasım tarihinden itibaren Steam Türkiye ve Arjantin'de artık dolar ile satış yapacak.

Son dönemdeki döviz kurundaki büyük dalgalanmalar, birçok şirketin ticaret stratejilerini gözden geçirmesine sebep oldu. Bu şirketlerden biri olan dünyaca ünlü dijital oyun platformu Steam, Türkiye'deki satışlarını 20 Kasım 2023 tarihinden itibaren Türk Lirası yerine artık dolar üzerinden gerçekleştireceğini duyurdu.

Steam, Oyunları Dolar İle Satmaya Başlıyor

Bu değişiklik, birçok oyuncu ve oyun geliştirici için önemli bir etki yaratabilir. Döviz kurundaki bu tür bir dalgalanma, oyun fiyatlarında önemli değişikliklere yol açabilir. Bu, hem geliştiriciler için gelirlerde dalgalanmalar yaratabilir, hem de oyuncular için oyun alım gücünde değişikliklere neden olabilir.

Steam, Oyunları Dolar İle Satmaya Başlıyor

Steam'in bu kararı, Türkiye'de birçok kullanıcısı bulunan bir platform olmasından dolayı büyük bir etkisi olması bekleniyor. Özellikle yerel oyun piyasasındaki dinamikler üzerinde belirleyici bir rol oynayabilir.

Steam tarafından yapılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz:

Arjantin ve Türkiye için 20 Kasım'dan itibaren Yeni USD Fiyatlandırması

Arjantin ve Türkiye'deki Steam mağazası, LATAM ve Orta Doğu/Kuzey Afrika için 25 ek ülke/bölge için yeni bölgesel fiyatlarla birlikte USD kullanmaya başlayacak.

Steam, 20 Kasım'dan itibaren Arjantin ve Türkiye'deki satışlar için kullanılan para birimini ABD doları olarak değiştirecek. Bunu iki yeni fiyatlandırma bölgesi ile uyguluyoruz: LATAM - USD (Arjantin'i içerir) ve MENA - USD (Türkiye'yi içerir). Aşağıdaki listede yer alan bazı ülkeler/bölgeler, oyunların bu değişiklikten önce Steam'de nasıl fiyatlandırıldığına bağlı olarak fiyatlandırmada artış görebilir ve diğerleri fiyatlandırmada düşüş görebilir. Tüm Steam fiyatlandırmalarında olduğu gibi, oyun geliştiricileri oyunlarını Steam'de satmak istedikleri fiyatı seçerler. Bu yeni fiyatlandırma bölgelerine dahil olan tüm ülkelerin/bölgelerin listesi için aşağıya bakın.

Neden Şimdi?

Son yıllarda Arjantin ve Türkiye'deki döviz kuru dalgalanmaları, oyun geliştiricilerinin oyunları için uygun fiyatları seçmelerini ve güncel tutmalarını zorlaştırdı. Bunu geliştirici buluşmalarımızda ve yuvarlak masa sohbetlerimizde yüksek sesle ve net bir şekilde duyduk. Buna ek olarak, sürekli döviz dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar nedeniyle Steam ödeme yöntemlerini bu ülkelerde/bölgelerde çalışır durumda tutmakta zorlandık. Arjantin ve Türkiye'deki Steam müşterileri için oyunları ABD doları cinsinden fiyatlandırmak, oyuncular ve iş ortaklarımız için daha fazla istikrar ve tutarlılık sağlamamıza yardımcı olurken, aynı zamanda bu ülkelerdeki/bölgelerdeki Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam etmemizi sağlayacak.

Sıkça Sorulan Sorular

Arjantin pezosu veya Türk lirası Steam cüzdan bakiyeme ne olacak?

20 Kasım 2023 tarihinde Steam cüzdanınızdaki tüm bakiye günün döviz kuru üzerinden USD'ye çevrilecektir.

LATAM-USD/MENA-USD fiyatlandırmasına dahil olan diğer ülkeler/bölgeler için ne olacak?

Latin Amerika ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki 25 ülke/bölge ilk kez bölgeselleştirilmiş USD fiyatlandırması alacak. Aşağıdaki listede yer alan bazı ülkeler/bölgeler, bu değişiklikten önce oyunların geliştirici tarafından Steam'de nasıl fiyatlandırıldığına bağlı olarak fiyatlandırmada artış görebilir ve diğerleri fiyatlandırmada düşüş görebilir.

Oyun içi işlemler ne olacak?

İleriye dönük olarak, oyun içi işlemler bu yeni LATAM - USD ve MENA - USD fiyatlandırma bölgelerinde varsayılan olarak USD cinsinden işlem görecektir.

Abonelikler ne olacak?

Steam'de Arjantin pezosu veya Türk lirası ile aktif aboneliği olan tüm müşteriler, aktif abonelik döneminden sonra aboneliklerinin otomatik olarak sona erdiğini görecekler. Steam'deki yeni USD aboneliğine Abonelik Yönetimi Sayfasından yeniden abone olabilirsiniz. Bu sayfaya Steam istemcisinin sağ üst kısmındaki Kullanıcı adınıza giderek, ardından Hesap ayrıntılarını seçerek ve sayfanın üst kısmındaki Abonelikleri yönet bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 64
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 10:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.11.2023 08:22
Ülke ekonomisinin yönetilemediğini Steam söylüyo da ülkeyi yöneten insanlar hala söyleyemiyor. Tam bir durum komedisi...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2023 21:35
Yeni bir steam hesabı açtım 3-4 gün önce. Oyunların fiyatı dolar üzerinden gözüküyor ve tl ye çeviremiyorum. Sorun ne ? Neden böyle oluyor ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2023 22:00
20 kasımdan sonra steam a tl olarak para yatırsak ne olucak dolara dönecek mi ???
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2023 15:47
Hayır sen tl yatıramazsın ödemeyi gerçekleştirirken banka senin yerine dolar alır ve dolar olarak yatırır. Eğer bu gerçekleşirse steamin tl ile işi kalmayacak.
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2023 14:00
hayır, aynı cs kasa acma bahis sitelerinde olduğu gibi steam kendi düzeyinde dolar kuru belirleyecek ki büyük ihtimalle doları 30 tl olarak alıcak, 30 tl yatırdıgında 1 dolar bakiyen olacak
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2023 00:41
20 kasımdan sonra tl yatıramayacaksın ancak dolar alıp dolar yatırırsın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2023 13:01
İyi de, içinde sadece USD yüklü kredi kartını talep ettiğimizde Türkiye'deki bankalar bunu kabul edecek mi? İçinde USD yüklü KK ile çarşıda nasıl alışveriş yapacağız, işi gücü bırakıp manavdan aldığım 2 kilo domates için döviz kuru mu hesaplayacağız? TL yüklü KK olanlar oyun satın alamayacak mı?
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2023 20:46
14:15 - Dediğiniz gibi ekstresi dolar olarak kesilen ve dolar olarak ödeme yapılan kartlar mevcut. Hatta birkaç bankada değil çoğu bankada var bu ürün. Fakat öyle bir kart kullanmıyorsa da benim dediğim gibi dolar alışverişi TL'ye çevrilerek ekstreye yansıtılıyor, her kredi kartında var bu özellik.
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2023 14:15
20:49 - Birkaç bankada var. Ekstren dolar olarak kesiliyor, ödemeni de dolar olarak yapıyorsun. Ama toplasan 1-2 bankada ancak var.
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2023 22:31
Peki, şimdi anladım. Açıklama için teşekkür ederim!
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2023 20:49
TL yüklü ya da döviz yüklü kredi kartı diye bir şey yok. Sen her zaman normal kredi kartınla döviz kuru üzerinden alışveriş yapabilirsin zaten. Sonuçta satın aldığın ürün o anki döviz kuru üzerinden TL olarak yansıtılıyor ay sonu ekstrene. Herhangi bir değişiklik yok bu sistemde, yıllardır aynı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2023 03:03
Gabe reiz diyor kiii dolar alın.
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2023 19:43
İlk yorum hemde nokta atışına yakın. Kendini kandırma Gabe kim ki dolar alın diyecek, ona bunu söyletenler var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam Dolar İle Satış Yapacak
İlginizi Çekebilir