Sony'nin birinci parti firmalarından biri kapatıldı

Ersin Kılıç 5.02.2020 - 13:09
Gelen haberlere Sony, Playstation VR projeleri üzerinde çalışan İngiltere merkezli stüdyosunu kapatma kararı almış durumda.

Sony'nin birinci parti firmalarından biri olan Manchester VR stüdyosunu kapattığı rapor edildi. Gelen haberlere firma Playstation VR projeleri üzerinde çalışan İngiltere merkezli stüdyosunu kapatma kararı almış durumda.

Sony'nin birinci parti firmalarından biri kapatıldı

Game Industry'nin haberine göre firmanın kapatılmasının en büyük sebebi verimliliği arttırmak olarak gösterilmiş. "Verimliliği ve operasyonel verimliliği arttırmak adına çabalarımızın bir parçası olarak kapatma kararını aldık" açıklaması ile birlikte sanal gerçeklik gözlüğüne odaklanan Manshester VR ekibinin fisşinin çekildiği belirtilmiş. çalışanlar hakkında bir açıklama yapılmamış ama yapılan açıklamaya bakacak olursak farklı bir stüdyoya kaydırılmış olma ihtimalleri de bulunuyor.

İşin ilginç olan tarafı ise Playstation VR için oluşturulan ve bazı projeler üzerinde çalışan bu ekibin henüz herhangi bir projeye imza atmamış olması. Planlamada bir gecikme mi oldu, ya da bu aşamaya ulaşmak için henüz çok mu erken bilinmiyor ama Manshester VR ekibinin 2015 yılında kurulduğu biliniyor. 

Diğer taraftan Manshester VR ekibi ile birlikte Sony'nin İngiltere'de kapatmış olduğu stüdyoların sayısı da üçe çıktı. Firma daha önce Driveclub'ın yapım stüdyosu olan Evolution ile birlikte Killzone'un yan oyunlarına imza atan Guerilla Camridge stüdyosunu da kapatmıştı. Sony'nin İngiltere'de hala iki ana stüdyosu daha bulunuyor. Bunlardan birisi Dreams oyununa imza atan Media Molecule, diğeri ise VR oyunları üzerine çalışan London Studio.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'nin birinci parti firmalarından biri kapatıldı
İlginizi Çekebilir