Solar Ash, PlayStation 5 sunumunda duyuruldu

Özgür Deveci 13.06.2020 - 21:01
Heart Machine tarafından geliştirilen ve Annapurna Interactive tarafından yayınlanacak aksiyon macera oyunu Solar Ash, PS4, PS5 ve PC için duyuruldu.

Yeni nesil konsolumuzun tanıtıldığı "Oyunların Geleceği" etkinliğinde duyurulan yapımlardan birisi de Solar Ash Kingdom oldu. Hyper Light Drifter oyununun geliştiricisi Heart Machine tarafından yapılan oyun 2021'de PlayStation 4, PlayStation 5 ve PC için piyasaya çıkacak. Geliştirici firma yeni oyunla birlikte piksellerden çokgenlere geçiyor.

Yayınlanan fragman oyun hakkında pek bir detay vermese de videoda kara deliğe doğru sürüklenen bir kadın karakteri görüyoruz. Boşluğun içinden geçerek kendini ıssız bir gezegende bulan karakterimize dev bir ruh korkması gerektiğini söylüyor. Ardından bir şekilde bayılan karakterimiz uyandığında arkadan bir ses ona "Void seni çağırıyor!"diyor. Ayağa kalktığımızda ise kendimizi hızlı ve tempolu bir aksiyon platform oyununun ortasında buluyoruz. Hatta oyundaki karakterimiz o kadar hızlı koşuyor ki, adeta paten yapıyormuş gibi görünüyor. Videonun kapanışında ise devasa bir uçan yaratığın arkasına atlıyoruz.

Solar Ash, PlayStation 5 sunumunda duyuruldu

Boşluk sizi çağırıyor

Solar Ash Kingdom, 2016 yılının ödüllü oyunu Hyper Light Drifter'ın yaratıcıları Heart Machine'in ikinci oyunu. Solar Ash, yansıma ve ilerleme hissini oyunculara aktaran bir oyun olacak. Hyper Light Drifter'a nazaran çok daha büyük bir oyun olan yapım, kişisel bir hikaye anlatımına sahip olacak. Videodan gördüğüm kadarıyla oyunda Ultravoid aracımızla birlikte kara delikleri kullanarak seyahat edeceğiz. Görsel açıdan oldukça etkileyici görünen Solar Ash'te bir taraftan devasa canavarlarla savaşırken bir taraftan da kayıp ruhlarla tanışacağız. Gizem, vahşi yüksek hızlı geçişler, çekici karakterler ve muazzam düşman karşılaşmaları ile dolu sürreal, canlı ve oldukça iyi biçimlendirilmiş bir dünyaya doğru yolculuğa çıkın.

Bu arada geliştirici firma konsol ile ilgili şu cümleleri kurdu: "PlayStation 5 bize daha önce hiçbir konsolda olmayan bir güç veriyor. Artık çok daha yüksek kare hızlarında yüksek kaliteli görseller sunabiliriz. PlayStation 5'in ultra yüksek hızlı SSD'si sayesinde sorunsuz bir şekilde yükleme yapabilir, DualSense kontrolcüsü ile geri bildirimler sağlayabiliriz. Güç iyidir ancak asıl heyecan verici olan, kitlemizle doğrudan bir etkileşim aracıdır."

Sony’nin PlayStation 5 konsolunu tanıttığı etkinlikte Solar Ash dışında daha birçok oyun duyuruldu. Aralarında bizi şaşırtan oyunlar olduğu kadar, heyecanladığımız ve ağzımızı açık bırakan oyunlarda oldu. Buna ek olarak PlayStation 5 için duyurulan diğer oyunları merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz.

Oyun 2021'de PlayStation 4, PlayStation 5 ve PC için piyasaya çıkacak. Son olarak siz bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Yayınlanan fragman ilginizi çekti mi? Gözünüze çarpan detayları yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 01:05
Atası journey diyebilirmiyiz..
JOURNEY den sonra çok fazla örneği çıktı pc ye
Bu konu hakkında makele de bekliyoruz M.K den
Kalan Karakter: 300 Gönder
Solar Ash, PlayStation 5 sunumunda duyuruldu
İlginizi Çekebilir