Rusya'nın kripto paralarla ilgili önemli kararı açıklandı

Furkan Güler 21.05.2018 - 14:32
Ruslar kripto paraları oldukça ciddiye alıyor.

Özellikle geçtiğimiz sene büyük bir yükselişe geçen ancak bu senenin başında başını düşüş grafiğinden kaldıramayan kripto paralar, hala borsada büyük bir önem arz ediyor. Yükselişte olduğu dönemde herhangi bir şekilde kripto paraları yasallaştırmayacağını açıklayan Rusya, kripto paralar ile ilgili yeni kararını açıkladı. Açıklanan bilgilere göre Rusya, kripto paraları artık diğer mülk kategorisinde tanıyacak. Rusya Adalet Bakanı Konovalov, gazetecilere yaptığı açıklamalarda özel bir Rus departmanın bu konuda uzlaştığı bilgisini verdi. Konovalov, "Bu tarz kripto paralar mülk olarak tanımlanmazsa, bu birimlerin hırsızlığı da suç olarak görülmez." söyleminde bulundu.

Rusya Hükümeti'nin kripto para kararı ne oldu?

Şimdilik bu konu ile alakalı iki adet yasa tasarısı sunduklarını belirten Konovalov, ilerleyen dönemlerde kripto paralar geliştirse farklı adımlar atacaklarını açıkladı. Kripto paralara karşı en sert ülke olan Rusya'nın bu tarz ılımlı yaklaşımları ise yatırımcıları sevindirdi. Muhtemelen bitcoin ve diğer altcoinler, ilerleyen günlerde tekrar yükselişe geçecektir.

Diğer devletleri yanı sıra Çin Hükümeti'nin de bu konuda ılımlı adımlar atacağı tahmin ediliyor. Bakalım kripto paraların geleceği nasıl olacak?

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 10:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2018 21:07
2 cümle hatalı, düzeltin lütfen
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rusya'nın kripto paralar ile ilgili önemli kararı belli oldu
İlginizi Çekebilir