Returnal korku ve rogulike türlerini bir araya getirecek

Özgür Deveci 15.06.2020 - 14:34
Housemarque tarafından geliştirilen ve PlayStation Studios tarafından yayınlanacak korku oyunu Returnal PlayStation 5 için duyuruldu.

Sony'nin PlayStation 5 konsolunu tanıttığı "Oyunların Geleceği" etkinliğinde duyurulan yapımlardan birisi de Returnal oldu. Genelde twin-stick shooter oyunlarından tanıdığımız Housemarque tarafından geliştirilen oyun, üçüncü şahıs aksiyon deneyimi sunuyor. Geliştirici ekip, TPP türüne eklediği korku unsurlarıyla Returnal'ı daha etkileyici hale getirmeyi amaçlıyor. Oyunda yabancı bir gezegende mahsur kalan ve sonsuz bir zaman döngüsüne yakalanan bir kadın karakteri yönetiyoruz. Oyunun çıkış tarihi ise açıklanmadı.

Resogun, Nex Machina, Dead Nation ve Alienation oyunlarının geliştiricisi Housemarque tarafından geliştirilen Returnal'da firma yeni bir tarz deniyor. Üçüncü şahıs aksiyon deneyimi ile roguelike mekaniklerine birleştiren oyunda yabancı bir gezegende hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyun yeni nesil konsolumuzun 3D ses teknolojisini detaylı bir şekilde kullanacak. Geliştirici firma bu sayede oyuncuların savaş alanını daha iyi kontrol edeceğini belirtiyor.

Returnal korku ve rogulike türlerini bir araya getirecek

Housemarque'nun yeni oyunu Returnal, PlayStation 5 için duyuruldu

Housemarque'nun yeni oyunu Returnal, geliştirici ekibin bugüne kadar yaptığı en büyük oyun gibi duruyor. PlayStation 5'in piyasaya sürülmesiyle birlikte yayınlanacak oyun, bir kadın astronotun başına gelen olayları anlatıyor. Bir uzay yolculuğu sırasında kazan yapan bu kadın astronot, Dünya'dan uzak bir gezegende yalnız olduğunu düşünecek. Ancak hiçbir şey beklendiği gibi olmayacak ve dünya dışı yaratıklar bu astronota zorlu ve korku dolu anlar yaşatacak.

Oyun hakkında pek bir detay verilmedi. Ancak, oyunun Roguelike mekaniğini içereceğini söyleyebiliriz. Böylece astronotun her ölümü, uzayın derinliklerini biraz daha değiştirecek. Bu aksiyon dolu korku oyunu, oyuncuların favorilerinden biri olacak gibi görünüyor. İsterseniz, Returnal için hazırlanan duyuru videosu ile sizi yalnız bırakalım.

Sony’nin PlayStation 5 konsolunu tanıttığı etkinlikte Returnal dışında daha birçok oyun duyuruldu. Aralarında bizi şaşırtan oyunlar olduğu kadar, heyecanladığımız ve ağzımızı açık bırakan oyunlarda oldu. Buna ek olarak PlayStation 5 için duyurulan diğer oyunları merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz.

Oyunun çıkış tarihi ise maalesef açıklanmadı. Son olarak siz bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Yayınlanan video ilginizi çekti mi? Fragmanda gözünüze çarpan detaylar varsa yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 18:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
obscurhomme
obscurhomme 20.06.2020 03:37
Terso bi oyuna benziyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2020 11:09
Kadın 20 senelik hayatımda tanıdığım en iğrenç insana, felsefe öğretmenime benziyor, kadının tipini gördükçe sinirlenip duvara yumruk atıyorum ben bu oyunu oynamam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2020 21:55
Acep neden yaşlı teyze? Amaçları ne? Hani SJW durumu da yok beyaz, sarı saç, renkli göz bi teyze :) Garip..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Returnal korku ve rogulike türlerini bir araya getirecek
İlginizi Çekebilir