Resident Evil 6 (Capcom - Captivate 12)

Mahmut Saral 10.04.2012 - 18:02
Ölümcül Virüs, peşimizi bırakmaya niyetli değil!
Capcom'un bu yıl en çok güvendiği markalardan bir tanesi de Resident Evil. Şimdiye kadar aldığı ön siparişlerle tüm zamanlar rekoru kıran Resident Evil 6, Capcom'un İtalya'daki organizasyonunda da gündemdeydi. Yapımcılardan elde ettiğimiz bilgilere göre oyunun hikayesi, Leon'ın etrafında geçiyor. Hatırlarsanız Leon ile Resident Evil 4'te heyecanlı bir mücadeleye girişmiş ve başkanın kaçırılan kızını kurtarmıştık. Yeni yapım, dördüncü oyundan da izler barındırıyor.

Geri dönüş

Resident Evil 6'ta Raccoon Şehri'ne geri dönüyoruz. Hem de yıllar sonra. Yaşanan kötü olayların ardından sorunun kaynağını bulmak için harekete geçiyoruz ki tam da o sırada yeni bir facia daha yaşanıyor ve bu kez başkan da dahil birçok insan zarara görüyor. Ayrıca Resident Evil tarihinde ilk kez Chris Redfield'ı da Leon ile aynı oyunda göreceğiz. Redfield, virüsün etkilerini Çin'deki ekibiyle kontrol altına almaya çalışacak.

Yapımcıların belirttiğine göre hangi karakteri seçersek, hikaye onun gözünden bize yansıyacak. Haliyle karakter seçimlerine göre hikayede de değişiklikler olacak. Ayrıca önemli karakterler, oyun içinde bir araya gelip, işbirliği içine girecekler. Burada da detay vermek istemiyor yetkililer. O anda hangi karakteri kontrol ediyorsak, yapılacak iş bölümünde ona göre rol üstlenecekmişiz. Bu arada oyunda Ada Wong, Sherry Birken, Ashley Graham ve Ingrid Hunnigan gibi karakterlerin de olacağını belirtelim.

Resident Evil 6 (Capcom - Captivate 12)
Resident Evil 6'nın ilk oynanış videosunu gördüğümüzde, oynanışın önceki oyunlara nazaran daha akıcı ve tempolu olduğunu fark etmemiz zor olmamıştı. Bu konuyu yapımcılarla görüştüğümüzde, onlar da bize hak verdi ve amaçlarının bu olduğunu dile getirdiler: "Birçok oynanış tarzını araştırıp, denedikten sonra, Resident Evil için en uygun olanlarını seçip çıkardık ve oyuna entegre ettik. Bu yeni kontrol sisteminin seriye ayrı bir tat kattığını düşünüyorum. Bence diğer Resident Evil oyunlarına göre en akıcı oynanışa bu oyun sahip olacak. Kişisel görüşüm, oyuna başladığınızda kontrollere çok rahat alışacaksınız ve hiç zorluk çekmeyeceksiniz."

Saplanıp kalmaya son!

Oyuna getirilen yeni omuz üstü kamera sistemi, siper sistemi ve yakın dövüş gibi özellikler sayesinde daha dinamik oyun yapısına kavuşacağımız bir gerçek. Tabii düşmanlarımız da bu kez daha akıllı ve hızlı olacak. Siper arkasında saklansak bile bizi tutup, çıkarabilecek kadar inatçı düşmanlarımız var. Belki de en güzel gelişme ise, artık ateş ederken veya mermi değiştirirken olduğumuz yere saplanıp kalmayacağız. Bir nebze de olsa bunun önüne geçilmiş artık. Detaylarını yeni görüntüler yayımlandıkça daha da iyi görebileceğiz. Tabii bu kadar aksiyon unsurunda bahsettik, ama yapımcılar hala şunu söylemeyi ihmal etmiyor. "Bu oyunun odak noktasında, korku unsuru bulunuyor."

Yeni Resident Evil oyunuyla ilgili açıklananlar oldukça heyecan verici. Umarız çok güzel bir oyunla karşılaşırız. Resident Evil 6, PC ve konsollar için geliştiriliyor.

Diğer ön inceleme yazımız için tıklayın.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil 6 (Capcom - Captivate 12)
İlginizi Çekebilir