Razer son zamanlarda ürün gamını genişleten atılımlar yapmaya devam ediyor. PC aksesuarları dışında oldukça farklı konulara yelken açan firma bildiğiniz gibi uzun bir süredir hem PC hem de konsollarda kullanabileceğimiz kontrolcüler üzerinde de çalışıyor. Nitekim daha önce Razer Wolverine serisinin farklı modelleriyle karşılaşmıştık. Bir süredir kullandığımız Razer Wolverine V2 Chroma modeli ise hem tasarım hem de özellikleri bakımından seviyeyi bir adım daha ileri taşımayı başarmış.
Razer Wolverine V2 Chroma modeline ilk olarak baktığınızda tabi ki üst kısımdaki Xbox logosu dikkatinizi çekiyor. Zaten kontrolcü PC ve Xbox konsolları özelinde tasarlanmış. Zaten tasarım olarak Xbox kontrolcüsünü andıran fakat kendi çizgileri ile ondan ayrılmayı başaran bir gamepad var karşımızda.
Hazır tasarımdan başlamışken bu konudan devam edelim çünkü bu kısımda üzerinde durulması gereken birçok ayrıntı bulunuyor. 270 gram ağırlığa sahip olan Razer Wolverine V2 Chroma modeli oldukça hafif bir yapıya sahip. Elinize aldığınızda ergonomisi ve malzeme kalitesi sebebiyle hafif olmasına karşın tok bir kullanım sunuyor diyebilirim. Malzeme kalitesi premium hissiyatını korumuş ve tutamaç kısımlarındaki tırtıklı yapısı sayesinde daha iyi bir ergonmi sağlanmış. Buradaki tırtıklı yapı kontrolcünün tasarımına da güzel bir farklılık kazandırmış.
Tabi asıl farklılık adından da anlaşılabileceği gibi RGB ışıklandırma kısmında karşımıza çıkıyor. Zaten geçtiğimiz aylarda çıkan V2 modelinden ayrılan en büyük özelliği de bu oluyor. Kontrolcünün sağ ve sol tarafında bumper tuşlarının (RB - LB) oradan başlayan ve aşağı doğru inerek tutamaç kısmında kavislenen ışıklandırma şeritleri bulunuyor. Bu led şeritler farklı renklerle birlikte Razer Wolverine V2 Chroma modeline çok şık bir görünüm kazandırmış.
Üç metrelik USB Tip C kablo ile gelen Razer Wolverine V2 Chroma modelinin alt kısmında 3.5 mm'lik jak girişi de bulunuyor. Gamepad üzerinde klasik Xbox kontrolcülerindeki tuşların yanı sıra ekstra tuşlara yer verilmiş. Öncelikle klasik olarak Bumber ve tetik tuşlarının hemen dış, ara kısmına konumlandırılan M1 ve M2 tuşlarını görüyorsunuz. Bu iki ekstra bumper tuşuna ulaşmak bir tık daha zor olduğu için aksiyon tuşları yerine alternatif özellikler atamak daha mantıklı oluyor. Arka tarafta ise yüzük ve orta parmaklarınız ile kullanabileceğiniz, Turbo tuşu olarak da adlandırılan dört farklı tetiğe daha yer verilmiş. Klasik tetik tuşlarına göre daha sert ve kısa basış sistemine sahip olan bu tuşlar Chroma modelini klasik V2 modelinden ayıran bir diğer özellik olmuş diyebiliriz.
Tüm bu ekstra tuşlar otomatik ayarlarda oyuna göre daha hızlı aksiyon alabileceğiniz tanımlı bir şekilde geliyor. Örneğin Call of Duty: Warzone ya da Battlefield gibi FPS odaklı oyunlarda silah değişimini, zıplama gibi dinamikleri öndeki aksiyon tuşlarının yanı sıra arkadaki tuşlarla da yapabiliyorsunuz. Böylelikle bir çatışma sırasında A ve Y arasında başparmağınızla yapacağınız geçiş yerine silah değiştirmeyi arkadaki tuşlarla yaparak daha hızlı bir aksiyon almış oluyorsunuz. Bu tuşlara benzer bir tuş takımı Xbox Elite kontrolcüsünde, tutamaç kısımlarında yer alıyor. Bunda ise bu tuşlar farklı bir şekilde tasarlanarak arka kısmın merkezine konumlandırılmış diyebiliriz.
Kontrolcünün klasik tetik tuşları için ise bir kilit özelliği kullanılmış. Arka kısımda yer alan bu kilit özelliği ile tetik tuşlarını oynadığınız oyuna göre daha efektif kullanabiliyorsunuz. Kilit açık durumdayken tetik tuşlarına tam basış yapmak mümkün oluyor. Kilitlediğinizde ise tetik tuşlarına yarım basıyorsunuz. Hani Dualsense kontrolcüsünde oyuna göre otomatik yapılan ayarlamanın bir nevi manuel versiyonu diyebiliriz. Bu kilit sistemi sayesinde FPS ya da aksiyon oyunlarında yarım basış ile tetiği ezebiliyorsunuz. Ya da kilidi açarak yarış oyunlarında gaz pedalı gibi tetiği sonuna kadar kullanmak mümkün oluyor.
Tabi normalde otomatik ayarlı gelen bu ekstra tuşları özelleştirmeniz de mümkün. Oyuna göre yapacağınız özelleştirmeler ile birlikte çok daha efektif bir şekilde bu tuşları kullanabiliyorsunuz. Razer Controller Setup for Xbox uygulaması ile hem tuş atamalarını yapabildiğiniz gibi titreşim seviyesini, analog hassasiyetini ve tabi ki ışıklandırma seçeneklerini de özelleştirebiliyorsunuz.
Tasarım tarafında en çok hoşuma giden noktalardan birisi de analog başlıklarını değiştirebilmek oldu. Kutu içerisinde iki tane sktra başlık daha çıkıyor ve oyun tarzınıza, oynadığınız oyuna göre u başlıkları deiştirebiliyorsunuz. Normalde hafif çukur yapıdaki başlıklar takılı geliyor. Kutu içerisindeki diğer iki başlık ise oval bir yapıda tasarlanmış. Mıknatıslı yapısı sayesinde bu başlıkları çok kolay bir şekilde çıkarıp diğerlerini takabiliyorsunuz. Tabi mıknatıs yapısı dışında başlıkların tam oturacağı şekilde yuvaları tasarlanmış. Yani çok yoğun kullandığınızda ya da kontrolcüyü salladığınızda falan bu başlıkların düşmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Daha böyle platforma dayalı ya da aksiyonu düz oyunlarda çukur şeklindeki başlıkları kullanabilirsiniz. Ama keskin nişancı silahı gibi böyle milim hesabı yapacağınız rekabete dayalı oyunlarda oval başlıkları kullanmak daha ince ayarlamalar yapmanıza olanak sağlayabiliyor. Tamamen sizin tercihinize ve rahatlığınıza göre tasarlanan bu başlıkları değiştirmek ve kullanmak çok kolay.
Oyunun klasik yön (+) ve aksiyon tuşları (A, B, X, Y) oyuncu farelerindekine benzer bir tıklamaya sahip. Böyle bastığınızda sanki fare tuşuna basmışsınız gibi bir hissiyat alıyorsunuz. Yine aynı şekilde tıklama sesi de tuşlardan geliyor. Razer daha efektif basış mesafesi ile klasik tuşlara göre %35 daha hızlı performanslı kullanacağımızı belirttiği bu tuşlar için tam üç milyon tıklanma ömrü biçmiş.
Sonuç olarak Razer Wolverine V2 Chroma modeli hem ışıklandırma hem de ekstra tuş takımı ile bu işleyiş ve tasarımını bir adım daha ileri götürmüş. Kaliteli malzeme yapısı ve şık görünümü ile oyun oynarken iyi bir ergonomi sunmayı başarıyor. Eğer üst düzey, alternatif bir gamepad arıyorsanız Razer Wolverine V2 Chroma göz atmanız gereken modellerden biri olmuş.