Rainbow Six Siege Crystal Guard sezonu neler getiriyor?

Alparslan Gürlek 16.08.2021 - 17:37
Rainbow Six Siege Crystal Guard, oyunun 6. yılının 3. sezonu olmakla birlikte beraberinde birçok sürprizi de getiriyor. Lion... Orada mısın?

Her sezon olduğu gibi bu sezon da Merlin'in Kazanı olarak Ubisoft'un sezon öncesi tanıtımlarına katılma şansını yakaladık. Sunum sonrası test sunucularında yeni operatörü ve yeni sezon içeriklerini de denedik elbette! Ubisoft'un popüler FPS oyunu, 6. yılının 3. sezonunda bakalım bizler için neler getirecek? Bu sezon ayrıca Ubisoft'un bir takım işbirlikleri ile bize güzel sürprizleri de olmuş, hepsini elimden geldiğince sizlere aktarmaya gayret edeceğim. İşte karşınızda Rainbow Six Siege Crystal Guard sezonuyla karşımıza çıkacak tüm yenilikler!

Rainbow Six Siege Crystal Guard detayları

Rainbow Six: Siege 6. yıl 3. sezon operatörü: OSA

Her sezon bir umut ile girdiğim ve "Hadi bari bu sezon Türk operatör getirin" diye beklediğim sunumdan yine hüsranla ayrıldım. Yıl 6 Sezon 3 karakteri olarak karşımıza Hırvatistan'dan OSA çıkıyor ve uzun vadede oyuncuların gözdesi haline gelme potansiyeli var. TALON-8 adındaki kurşun geçirmez saydam kalkanı ile saldıran tarafta yer alacak operatör, son sezonlarda eli oldukça güçlenen savunma operatörlerine zorluk çıkartmaya geliyor. Rainbow Six Siege Crystal Guard sezonu ile birlikte saldıran tarafta oyunun dengesiyle oynayacak bazı değişiklikler mevcut. Bunlar yalnızca yeni Hırvat operatör OSA ile kalmıyor, mevcuttaki bazı operatörlere de oyuncuların bayılacağı düzenlemeler geliyor.

Rainbow Six Siege Crystal Guard OSA operatörü

Yine de konuyu saptırmadan önce OSA'nın detaylarından bahsedelim. Kendileri saldırı tarafında olmakla birlikte hem yerleştirilebilen, hem de elde taşınabilen TALON-8 kalkanına sahip. Normal kalkanların aksine TALON-8 daha yüksek ve saydam. Arkaya görüş sağlamakla birlikte kapı ve pencere eşiklerini kapatacak büyüklükte. Aynı zamanda oyunda bariyeri kırılmış pencerelere yerleştirilebilen tek kalkan olma unvanına sahip. OSA her turda bu kalkandan iki adete kadar sahip olabiliyor. Dilerseniz yerleştirebilir, dilerseniz de elinizde taşıyabilirsiniz ya da her ikisini birden yapma şansınız da var. Ancak elde taşırken Blitz ya da Montaigne karakterlerinin aksine silah kullanamaz ve koşamazsınız. Koşmaya başladığınızda kalkanı bırakıp birincil silahınızı otomatik olarak kuşanacaksınız. Ayrıca TALON-8'in yerleştirmesi, normal kalkanlarla aynı sürede gerçekleşiyor. Bu konuda herhangi bir avantajı bulunmuyor. Kurşun geçirmez camın arkasından belirli bir bölgesine sıkarak, kurduğunuz kalkanı kırmanız da mümkün. Tabi bunu karşı takımdan oyuncuların arkanıza geçerse yapabileceğini de unutmayın. Bir zamanlar Blackbeard silahının üstündeki kalkanıyla nasıl şov yaptıysa, Rainbow Six Siege Crystal Guard sezonunda da OSA tozu dumana katmaya geliyor. Tabi kalkanı bombalar yardımıyla kırabileceğinizi de eklemeden geçmeyelim.

Rainbow Six Siege OSA operatörünün TALON-8 kalkanı

Aynı zamanda yeni Hırvat operatörümüz birincil silah olarak 556XI ve PDW-9 taarruz tüfeklerini kullanıyor. Bununla birlikte ikincil silah olarak PMM tabancasını kullanıyor. TALON-8 kalkanı ile birlikte de OSA saldıran tarafa biraz da savunma unsurları getirmek üzere yolda. Taktiksel olarak kullanımı çeşitlendirilebilir ve önümüzdeki dönemde özellikle rekabetçi lobilerde kendisiyle daha sık karşılaşabiliriz. Naçizane kişisel görüşüm bu yöndedir efendim.

Fuze, Twitch ve IQ oyuncularını sevindirecek havadisler!

Gözden düşmekte olan ve günden güne kullanımı kısıtlanan iki operatör olan IQ ve Fuze, yeni sezonda tekrar gündeme gelecek. Rainbow Six Siege Crystal Guard operasyonu ile birlikte gelen değişiklikler bu iki operatörü ele alıyor. Artık güçlendirilmiş duvarlar, Fuze için çok büyük bir dert haline gelmeyecek. Cluster Charge isimli özel yeteneğini bu duvarlarda da kullanabilecek. Tabi bu konuda dengeyi bozmamak adına küçük değişiklikler de bulunuyor. Öyle ki Cluster Charge, güçlendirilmiş duvarlarda aktif hale geçmeden önce bir süre tıpkı Thermite'ın yeteneği gibi duvarı lazer ile kesiyor. Bu da savunucuların sesi duymasına olanak sağlıyor. Bu küçük gecikmeden sonra ise bombaları içeriye gönderiyor. Tabi eğer içeride Jager gibi bu nesneleri önleyen operatörlerin cihazları varsa, işi hala zor.

Rainbow Six Siege IQ, Fuze, Twitch meme

Aynı zamanda IQ, artık tespit ettiği elektronik cihazları geçtiğimiz sezonlarda oyuna eklenen Ping 2.0 özelliği ile işaretleyebiliyor. Bu da eğer tespit ettiği bir Kapkan tuzağı ise onu tanımlayabilmesini, bomba ise takım arkadaşlarına gösterebilmesini sağlıyor. Özellikle Pulse gibi operatörlerin korkulu rüyası haline olan IQ, yeni sezonda da sık sık karşımıza çıkan operatörlerden biri olacak. Operatör düzenlemeleri bununla birlikte bitmiyor, Twitch severler için de çok aranan özelliklerden biri mevcut.

Twitch'in şok dronu, artık zıplayabiliyor! Evet, yanlış duymadınız, artık zıplaya hoplaya rakiplerinize elektrik gönderebileceksiniz. Ayrıca düşman dronlara gönderdiğiniz şok dalgası evvelinde sadece cihazları etkisiz hale getiriyorken, şimdi doğrudan patlatacak. Uzun süredir sessizliğe gömülen Twitch, yeni sezonda şahlanıyor. Açıkçası hem Fuze hem de IQ için böyle değişiklikler müthiş önemliydi. Twitch'i söylemiyorum bile... Ubisoft da bunların farkına varmış olacak ki önümüzdeki dönemde bu üç operatör daha etkili hale gelmeye başlayacak. Ayrıca artık Sledge, SMG-11 kullanmıyor. 

Rainbow Six Siege Crystal Guard harita güncellemeleri

Ubisoft her sezon yaptığı gibi Rainbow Six: Siege haritalarında bu sezon da bazı değişikliklere gidiyor. Özellikle Clubhouse haritasında gerek iç gerekse dış bölgelerde hem tasarımsal hem de taktiksel değişiklikler mevcut. Harita güncellemelerini buradan okumak sizin için sıkıcı olabilir, bu nedenle yazının başına gömülü Ubisoft'un resmi panelinden daha detaylı bilgileri alabilirsiniz. Ancak şunu söyleyebilirim ki savunmacılar yapıların dışına çıkarken artık iki kez düşünmeli.

Rainbow Six: Siege x Resident Evil?????

Son oyun Village ile birlikte adından çok söz ettiren Resident Evil, Rainbow'da da karşımıza çıkıyor. Lion operatörü için gelen bir elit kostüm sayesinde artık görüntüsü tamamen Leon Scott Kennedy olarak karşımıza çıkacak. Sunumda Resident Evil serisi ile iş birliğini görür görmez aklıma "Yok canım daha neler, Dimitrescu mu geliyor?" sorusu gelmişti fakat Leon'u görünce içime soğuk suların serpildiğini belirtmeliyim. Leon Scott Kennedy, Rainbow Six: Siege'da boy göstermeye hazırlanıyor. Rainbow Six Siege Crystal Guard sezonu, içerisinde korkunç ve aynı zamanda güzel hatıralar barındıran Resident Evil dokusunu da beraberinde getirecek. Ana karakteri olarak Lion oynayanların neşeli kahkahaları kulaklarımda çınlıyor...

Rainbow Six Siege Crystal Guard sezonu neler getiriyor?

Tabi elit kostümler demişken şuna da değinmeden geçmeyelim, Crystal Guard ile birlikte Ubisoft, özelleştirme anlamında da çeşitliliği artırmak istiyor. Bu nedenle artık oyuncular operatörleri için kullandıkları elit kostümlerle birlikte, diledikleri başlığı da kullanabilecekler.

Ayrıca Rainbow Six Siege Crystal Guard sezonu ile birlikte "Collector's Case" de duyuruldu ve gerek dijital gerekse koleksiyoncuların hoşuna gidebilecek bazı parçaları barındırıyor. Sledge'in balyozu gibi tatlı detaylar içeren paket önümüzdeki dönemde satışa sunulacak. Size bu sezon aktaracaklarım bu kadardı, umarım bir başka sezonda daha görüşmek dileğiyle. Sevgi ve oyun ile kalın...

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 12:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2021 00:07
Harika haber için teşekkürler
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six Siege Crystal Guard sezonu neler getiriyor?
İlginizi Çekebilir