PlayStation 5, Xbox Series X/S'i etkileyici bir farkla geride bırakıyor

Taylan Bal 28.07.2023 - 21:43
PlayStation 5, Xbox rakiplerini satışlarda geride bırakırken, önceki nesil konsolunun ardında kalmaya devam ediyor.

Sony'nin en son konsolu, 2020 yılında başlayan COVID-19 pandemisi nedeniyle arz kıtlıklarından dolayı yavaş bir başlangıç yapmıştı. Ancak bu kıtlıklar sona erdikten sonra, şu anki nesil PlayStation konsolunun satışları istikrarlı bir şekilde arttı.

PS5'in başarısı ve Xbox'a üstünlüğü

Son yıllara kıyasla, konsolun kendisi daha kolay bulunabilir hale gelmesine ek olarak, PlayStation 5'in güçlü satış rakamları, God of War Ragnarok ve Ratchet and Clank: Rift Apart gibi güçlü birinci taraf oyunlarıyla destekleniyor. Yakında piyasaya sürülecek olan Marvel’s Spider-Man 2'nin yılın son çeyreğinde daha fazla PS5 satışına yol açması bekleniyor, ancak konsol şu anda önemli kilometre taşlarını aşmış durumda.

Sony, 16 Temmuz itibarıyla 40 milyon PlayStation 5 konsolu sattığını duyurdu. IGN tarafından bildirildiği üzere, Ampere'den Piers Harding-Rolls, PS5'in bu satış eşiğini PlayStation 4'ten daha yavaş bir hızda geçtiğini ve yeni sistemin hala bir milyon ünite kadar önceki neslinin gerisinde olduğunu belirtiyor.

PS5'in başarısı ve Xbox'a üstünlüğü

Yine de raporlar, PS5'in Microsoft'un Xbox Series X/S'inden yaklaşık iki kat daha fazla satıldığını gösteriyor, çünkü Microsoft'un konsollarının 2020 yılındaki piyasaya çıkışlarından bu yana 21 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı iddia ediliyor.

Microsoft'un avukatları, Microsoft'un planlanan Activision Blizzard satın almasını çevreleyen son duruşmalarda PS5'in Xbox Series X/S konsollarını satışta geride bıraktığını kabul etti. Ancak Xbox'ın önemsenmemesi gereken bir tarafı yok; çünkü Microsoft'un oyun bölümü son birkaç ayda yüzde 1'lik bir satış artışı bildirdi.

Sony'nin hedefleri ve geleceğe bakış

Yine de mevcut istatistikler, PlayStation 5'in Xbox rakiplerinin iki katı hızla satıldığını gösteriyor. Bu Sony için umut verici bir işaret ve Activision Blizzard'ın oyun bölümünü güçlendirmeye hazırlanan Microsoft için endişe verici bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Söylentilere göre, Sony'nin bu yılın ilerleyen zamanlarında PlayStation 5 Slim konsolunu piyasaya süreceği ve bu da zaten etkileyici olan satış rakamlarına daha fazla ekleyeceği düşünülüyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.07.2023 15:42
ikiside gerçek 4K da 60 120 fps çalıştıramadıktan sonra neyleyim ben yeni nesili neyleyim ben ne kadar sattığnı
MK Okuru
MK Okuru 12.10.2023 17:08
konsollar tatmin etmiyorsa 100000 TL lik bilgisayar toplar istediğini alırsın.
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2023 13:21
Bu bilgi yanlış dostum İki cihazda birçoğu oyunda 4K 120 fps alıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 ve Xbox Series X
İlginizi Çekebilir