Phil Spencer Xbox Series X ve Halo Infinite için konuştu

Alparslan Gürlek 14.08.2020 - 12:33
Xbox Başkanı Phil Spencer, Animal Talking'de Xbox Series X, Halo Infinite ve Game Pass ile ilgili bazı bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Animal Talking'de -Animal Crossing: New Horizons temalı bir talk show- Star Wars: Rogue One'on yazarı Gary Whitta, Xbox başkanı Phil Spencer ile bir röportaj yaptı. Başlarda sessiz kalmak için çaba gösterse de konuşmaya başlayınca son kararların nasıl alındığına dair bilgilendirici söylemlerde bulundu. Xbox Series X için de bazı açıklamalarda bulundu.

Halo Infinite gecikse de konsol gecikmeyecek

Spencer Halo Infinite'in gecikmesiyle ilgili bazı diğer planlarının olduğunu da söylüyor. Bunların arasında oyunu parça parça yayınlamak da var. Oyunun çıkışından sonraki süreçte multiplayer modunun ücretsiz olacağına dair çıkan haberler için Spencer'ın söylediği çok net; Xbox bunu yapmak istemiyor.

İnsanların oyunun gecikmesi yüzünden şaşkına döndüğünü bilse de, bunun doğru bir hareket olduğunu düşünüyor. Öyle ki bu kararın, 5 ya da 10 yıl önce veremeyeceği bir karar olduğuna inanıyor. Spencer, Xbox Series X'in bir Halo oyunuyla piyasaya sürülen orijinal Xbox'tan bu yana ilk sistem olması güzel olsa da, kararda Microsoft'un tam desteğine sahip olduklarını söylüyor.

Ayrıca sistemin kendisinin de gecikmeyeceğini yineliyor ve geçen yıldan beri evinden çıkmadığını hatırlatıyor. Series X'te oyun oynadıktan sonra, yeni sistemde oyunlar daha iyi hissettireceği için Xbox One'a geri dönmenin zor olduğunu söylüyor.

Xbox Series X için duyurulan oyunlar Game Pass'e de geliyor

Spencer ayrıca çok daha büyük Game Pass duyurularının geleceğini söyledi. Şimdiye kadar Xbox Series X için duyurulan oyunların çoğu Xbox Game Pass'e doğru gidiyor.

Phil Spencer Xbox Series X ve Halo Infinite için konuştu

Phil Spencer PlayStation 5 gibi diğer bazı konulara, sistemlerin neden birbirinden bu kadar farklı tasarımlara sahip olduğuna da değiniyor. Microsoft ile Sony'nin stratejisinin nasıl farklı olduğundan bahsediyor. Ayrıca Xbox Series X'in yalnızca Xbox One X kadar gürültülü çalışacağını söyleyerek çok gürültülü bir konsol olmayacağına söz veriyor.

Bu yeni nesil konsolların rekabeti Animal Talking'de ilk kez tartışılmıyor. Bildiğiniz gibi daha önce God of War yönetmeni Cory Barlog da geçtiğimiz günlerde PlayStation 5 konsolundan bahsetti. Onun yaptığı açıklamalar daha çarpıcıydı ve herkeste "PS5 için bir God of War mı duyurulacak?" heyecanı yaratmıştı. Phil Spencer ise sözlerini seçip eleyerek yine rahatlatıcı ve güven sağlayıcı olmaya gayret etmiş gibi görünüyor.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2020 18:14
Amca X360 zamanı o videoyu gösterseniz şaşırmazdım. Beceremiyorsunuz oyun işini kabul et, aşırı kasma en iyisi. Sistemi düzelt, gamepass'i daha kaliteli konuma getir vs öyle yürü nasılsa Rockstar vs vs gibi baba firmalar adam gibi oyun yapıyor idare eder. Sen yapamıyon bu exc işlerini..
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2020 09:41
Yav he he
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2020 00:59
Grafikleri ile öne çıkmaması doğru olsa da insanlar yeni nesilden büyük şeyler bekliyorlar. 2020'de bir konsolun çıkış oyunu olarak o grafiklerle çıkan bir oyunu satamazsın.
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2020 23:02
Halo hiçbir zaman grafikleri ile ön plana çıkan bir oyun olmadı bazı ps fanboyları ve Halo ile alakası olmayan hiç duymamış insanlar oyunun grafiklerini eleştirdi diye güzelim oyunu ertelediler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2020 09:31
Gençler dalga geçtiğiniz Halo 5 xbox one'da 20 milyona yakın satış rakamına ulaştı. Game pass ile oynayan oyuncu sayısı 30 milyon yalnız. o deli gibi taptığınız gow o kadar indirime rağmen 12m anca sattı. Ona göre konuşun. halo dünya çapında bir marka
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2020 23:41
Şimdi Halo'yu parça parça mı yayınlayacaklar. ( Bir gülme tuttu )
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phil Spencer Xbox Series X ve Halo Infinite için konuştu
İlginizi Çekebilir