Obsidian yeni bir proje üzerinde çalışıyor

Alparslan Gürlek 6.08.2020 - 15:07
Obsidian Grounded ve Avowed haricinde bir proje ile daha meşgul olduğunu saklayamadı. Josh Sawyer'dan konu ile ilgili detaylı olmayan açıklamalar geldi.

Obsidian Xbox Game Studio şemsiyesi altında olduğu için oldukça meşgul görünüyor. Örümcekler tarafından istila edilmiş hayatta kalma oyunu Grounded'ın erken erişim sürümünü piyasaya sürdü ve geçen ay birinci şahıs RYO'su Avowed'i tanıttı. Ancak bu iki projenin dışında bir projeleri daha olduğu ortaya çıktı.

Obsidian duyurulanlardan başka bir oyun daha geliştiriyor

Grounded, sadece sinematik bir fragmanla da olsa gördüğümüz Avowed ve The Outer Worlds'ün dışında Obsidian bir proje ile daha uğraşıyor. Fallout: New Vegas ve Pillars of Eternity oyunlarının her ikisinin de gelişimine liderlik eden Josh Sawyer, kısa süre önce Tumblr'da bir açıklama yayınladı. Gönderide tasarım yönetmenleriyle toplantılar, geri bildirim sağlama ve birçok yönetim görevi hakkında yazılar var ancak kendi oyunu üzerinde çalıştığına dair hiçbir şey yazmıyor.

Gönderiye yanıt olarak birisi Sawyer'ın kendi projesini yönetmemesine üzüldüğünü ifade etti (ResetEra aracılığıyla). Bunun üstüne John Sawyer aslında kendi projesini de yönettiğini ifade etti, bunun ne Avowed ne de Grounded olduğunu söyledi.

Obsidian yeni bir proje üzerinde çalışıyor

Avowed hakkında ise Pillars of Eternity dünyasında geçen birinci şahıs bir fantezi RYO olmasından başka bir şey bilmiyoruz. Ancak Sawyer'ı hem serideki tecrübesi hem de gerçeği göz önüne alarak oyun yönetmeni için güvenli biri olarak sayabiliriz. Daha önce birinci şahıs bir RYO'nun tasarımına da öncülük etmişti.

Yine de başka bir RYO görmemiz olası. Obsidian ile co-op bir hayatta kalma oyunu süreci ilerlerken, Sawyer son 20 yılı RYO tasarlamak için harcadı. Ancak kim bilir? Belki de bir değişiklik istiyordur. Bu nedenle Sawyer kendisi açıklayana kadar yeni projesiyle ilgili bir şeyler söylemek zor.

Muhtemelen gelecek oyun Pillars of Eternity 3 olmayacak, çünkü PoE 2 iyi satmadı ve Sawyer, Obsidian'a oyunun tüm formatının yeniden incelenmesi gerektiğini söyledi. Bu yüzden Pillars of Eternity dünyasında geçen fakat formatı tamamen başka olan Avowed oyunuyla karşılaştık.

Josh Sawyer ileride konuya netlik getirmek üzere açıklamalar yapacaktır. Proje ile ilgili detayları aldıkça sizlere ulaştırmaya gayret edeceğiz. Peki sizce Pillars of Eternity 2 neden iyi satmadı?

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mezgittava65
Mezgittava65 6.08.2020 19:43
Yeni projeler için çalışmaları güzel ama bazen de korkmuyor değilim.Bu kadar çok proje üstünde çalışmaları bir odaklanma sorununa yol açmaz umarım. Ayrıca POE 2'nin satmamasının nedeni ilk oyunun dlc'si gibi olmasıydı .Umarım yeni oyunlarında bu hataya düşmezler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2020 18:02
Obsidian kadar kral bir firma yok şu dünyada. Çöp olsa da yine de oynanır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Obsidian yeni bir proje üzerinde çalışıyor
İlginizi Çekebilir