Hello Games, NASA'dan etkilenmiş
GDC 2015'te No Man's Sky'ın geliştiricisi Hello Games'ten oyunun direktörü Grant Duncan oyun ile ilgili detayları ve görsellerini paylaştı. Bilgisayar tarafından belirli bir matematiksel algoritmada yaratılan No Man's Sky'ın evreninden bahseden Duncan, oyundaki birçok şeyin gerçek dünyadan alındığını ve inanılırlığının yüksek olduğunu dile getirdi.
Ayrıca ölçek bakımında gelmiş geçmiş en büyük oyun olma özelliğini elinde tutacak No Man's Sky'ın yapımcısı Hello Games, gezegenleri keşfetme konusunda NASA'dan oldukça etkilendiklerini belirtti. Oyunun oluşturduğu evrenleri gözlemleyebilmek için uzay sondaları kullanan yapımcılar, gezegenlerin nasıl görüneceklerini kendilerinin de keşfetmeye çalıştıklarını dile getirdiler.
Duncan, "Bu alternatif gerçekçiliği oluşturmak için sanatçılarımız bitkiler, hayvanlar ve coğrafik bölgelerin parçalarından oluşan için bazı 'tohumlar' geliştirdiler. Ağaçların dalları ve yaprakları, hayvanların ise kemikleri ve iskelet yapısı oluyor. Uzay gemilerinin ise kokpitleri olacak. Binaların kapıları, pencereleri ve çatılarına kadar var oluyor. Daha sonra bu tohumları 'büyük bir matematik kutusu'nun içine atıyoruz ve geliştiriciler bunlar için algoritmalar oluşturuyor. Bu algoritmalar da bu görselleri kullanarak bu dünyaları meydana getiriyorlar."
No Man's Sky'da gezegenler rastgele olarak değil, belirli bir algoritmaya ve düzene göre oluşturuluyor. Yani hiçbir şey rastgele ve düzensiz olarak gelişmiyor.
No Man's Sky, PlayStation 4 için özel olarak bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek. İleri tarihlerde de PC'ye gelmesi bekleniyor.