Neil Druckmann: 'The Last of Us Part 2 için DLC gelmeyecek'

Mehmet Akif Zımba 26.06.2020 - 17:00
Naughty Dog'un popüler oyun markalarından olan The Last of Us Part 2 için konuşan Neil Druckmann oyuna DLC desteği sunulmayacağını duyurdu.

Son zamanlarda adından bolca söz ettiren The Last of Us Part 2 hakkında DLC açıklaması oyunun yönetmeni Neil Druckmann'dan geldi. The Last of Us Part 2 ekibinden toplamda üç kişiyle birlikte yapılan bir röportajda akıllardaki sorulara cevaplar arandı. Bu sorulardan bazıları da, oyuna DLC desteği sunulup sunulmayacağı ve çevrim içi çok oyunculu modun geliştirilip geliştirilmediği yönündeydi.

Naughty Dog ekibi daha önce çevrim içi çok oyunculu mod için ileride bir güncelleme olarak gelebileceğini söylemişti. Geçtiğimiz yıl sonuna doğru ise, geliştirici ekip çevrim içi modu bir kenara bırakıp tek oyunculu moda yoğunlaştıklarını belirtmişti.

Neil Druckmann: 'The Last of Us Part 2 için DLC gelmeyecek'

The Last of Us Part 2 DLC desteği almayacak

Yine de er ya da geç bizlere çevrim içi deneyim sunacağını söyleyen ekip, bunun The Last of Us Part 2 ile olmayacağını da söyledi. Çevrim içi çok oyuncu deneyiminin ne zaman ve nasıl geleceği sorusuna ekibin cevabı ise, "Henüz belirsiz." oldu. Ayrıca Neil Druckmann'ın söylediğine göre de, Naughty Dog, The Last of Us Part 2 için herhangi bir DLC planlamıyor.

Halihazırda derin bir hikaye ve oynanış sunan oyunun, oynanış süresinin kısa olması eleştiriliyordu. Ancak birçok kişi bu durumun DLC desteği ile düzeltilebileceğini düşünüyordu. Ayrıca böyle bir oyunda çevrim içi veya eşli oyuncu desteği de, oyunun tekrar oynanabilirliği açısından oldukça güzel olabilirdi.

Geçtiğimiz haftalarda oyuncuların beğenisine sunulmuş olan oyun, piyasayı anında alt üst etti. Birçok basın ekibi tarafından tam puan alan oyun, oyuncular tarafında tartışmalara da yol açtı. Metacritic üzerinde yüksek inceleme skoruna sahipken, oyuncular tarafından düşük notlara boğuldu.

Bu olayın üzerine bir grup oyuncu da, The Last of Us Part 2'nin hikayesinin yeniden yazılması için kampanya başlattı. Bir başka grup ise oyunun hikayesini fazlasıyla beğendiğini ileri sürdü. Tüm bu olaylar yaşanırken de, The Last of Us Part 2 satış rekorları kırmaya devam etti.

PlayStation 4 üzerinde, Uncharted 4'ü %1 gibi bir farkla geçerek, en hızlı satan oyun oldu. Aynı zamanda Birleşik Krallık'ta da fiziksel kopya satışında Animal Crossing'i büyük bir farkla geçerek bu alanda da rekor kırmış oldu. Oyunun incelemesini yapan birçok oyun basını mensubu da The Last of Us Part 2'yi ekibin en iyi oyunu olarak niteledi.

Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2020 08:11
Ben yeni bitirdim şunu anlamadım abby karekteri istese 50 kez ellie yi öldürebilirdi niye yapmadı seneryonun tutarsızlığı var vede sonunda elie niye öldürmedi içkiliyken yanış senarist heralde
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2020 18:03
oyun en iyi oyunu naugty dog'un, bakın senaryoyu bende beğenmedim şok oldum diyebilirim ama bu oyunun etkileyici yağ gibi akan bir oyun olduğunu değiştirmiyor
zamanın kilit sözcüğü "geçmişi unut" maalesef böyle.. bu mimalde belli ki bu seri bir çok süprize gebe artık.
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2020 22:48
Bu oyun asla unutulmaz, birincisi kadar harika bir oyun benim gibi düşünenler az değil. illa iyi şekilde bitmesini neden diretiyorsunuz ki. oyun nefreti konu edinmiş ve yönetmen bunu çok iyi anlatmış. aslında herkes bunu konuştuğu için yönetmen başardığını bile düşünüyordur.
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 16:49
oyunun temposu çok kötü. bi yerde 15-20dk loot yaptım hiç çatışmadım daha sonra bi yere girdim en az 20 tane wlf askeri vardı. kaynağım bitti bir süre sonra. daha sonra sadece koşarak orayı geçmek zorunda kaldım. (oyun zor modda)
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 01:16
Geçmişi unutanın geleceği olmaz ilk oyunu unutmaya hiç niyetim yok ama bunu rahatça unutabilirim ilk oyunun sonu kafamdaki son bitti the end
Kalan Karakter: 300 Gönder
Joel Miller
Joel Miller 29.06.2020 07:49
Neil Drackman'ın yaptığı şahsi egodur,bencilliktir oyuncuların oyun severlerin görüşlerini isteklerini hiçe saymaktır. Daha oyunun başında saygısızca joel'ü barbarca öldürtüp birde kendini npc bir karaktere benzetip tükürmen hakarettir.Buda yetmezmiş gibi senin için ana bizim için npc olan Abby'i tam on saat boyunca oynatıp bize şirin göstermeye çalışan ama bu saçmalığı tutmayan,Ellie'yi oyun severlere kötü göstermek için oyunda her şeyi deneyen naughty dogg yemedi kardeşim oyunu oynamadan şisirme puan veren kişileri kandırırsın ancak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 18:39
Ben oyunu aldım ama oğlan yüzünden başlayamadım (ama çok spoiler yedim bu tartışmalar yüzünden). Adam oyunu bitiremiyor çok sinir olmuş Abbyle oynamak zorunda kaldığı için beni de soğuttu. Neyse ben de ayrı bir oyun gözüyle bakıp devam edeceğim. DLC değil sadece oyunun serisi de bitti böylece.
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 14:55
hicte oyle demiyorsun artik su oyunu gereksizce savunmayin, olmadi bu oyun iste. Abby ile neden 10-12 saat oynuyoruz diye ekrana bakiyoruz. Bukadar insan bosu bosuna kizmadi. Yaziklar olsun ya,...
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 13:16
Oyna oyna dostum, oynarken hoşuma gitmedi ama sonradan haaa olmuş diyorsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 06:46
( spoiler içerir) Kimse 1.oyundaki kadar sağlam senaryo beklemiyodu ama bu kadar kötü de beklemiyodu daha doğrusu senaryo zaman zaman tatlılaşıyo ama çok kötü bir finali var ve oyunu iki bakış açisıyla oynamak hem karmaşıklaştırmış hemde abby karakterine olan öfkemi hunharca atamamamı sağladı
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 17:48
Ben oyunu bitirdim bence senaryo çok çok iyi hatta gerçekçiliği abartmışlar diyebilirim. 1. oyun tamam daha iyi ama bunda çıtayı çok daha yukarı çıkarmışlar bana göre tabi bu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Neil Druckmann: 'The Last of Us Part 2 için DLC gelmeyecek'
İlginizi Çekebilir