Marvel filmi Blade'in senaristi belli oldu

Özgür Deveci 8.02.2021 - 21:31
Marvel Sinematik Evreni'nde yer alacağı duyurulan vampir avcısı Blade'in senaryosunu kaleme alacak isim belli oldu.

Mahershala Ali, Blade olarak beyaz perdeye bir adım daha yaklaştı. Marvel Studios, iki kez Oscar kazanan Ali'nin, 2019 yılında gerçekleşen San Diego Comic-Con'da vampir avcısı Blade karakterini canlandıracağını duyurmuştu. Bugün Variety tarafından yapılan habere göre, Watchmen ve Hunters dizileriyle tanıdığımız Stacy Osei-Kuffour'un yeni Marvel Studios filmi Blade'in senaristi olacağı doğrulandı.

Ali, ilk olarak Netflix dizisi Luke Cage'de kötü bir karakteri canlandırmasıyla Marvel dünyasına adım attı. Green Book ve Moonlight performanslarıyla iki kez Oscar kazanan oyuncu, Blade'in yeniden yapımında başrol olarak oynayacak. New Line Cinema'nın 1998'de ilk kez başlattığı ve Wesley Snipes'ın başrolünde kılıç kullanan yarı vampir olduğu seri, süper kahraman sinemasının altın çağının habercisi olarak kabul ediliyor. Başrolünü David S. Goyer'ın yazdığı ve Snipes'ın oynadığı üç film, 2004 yılında dünya çapında yaklaşık 418 milyon dolar hasılat elde etmişti. Goyer daha sonra, 2006'da bir sezon boyunca Spike'da yayınlanan Sticky Fingaz'ın oynadığı bir televizyon uyarlaması yarattı.

Marvel filmi Blade'in senaristi belli oldu

Marvel filmi Blade'in senaristi Stacy Osei-Kuffour oldu

Osei-Kuffour, Regina King'in yönetmen koltuğunda oturduğu Watchmen'in senaryosunu yazmanın yanı sıra Amazon'un Hunters dizisinde HBO'nun Run filminde senaryo editörü olarak görev aldı ve Emmy adaylığı kazandı. Ayrıca Hulu'da yayınlanan Pen15 dizisinin birinci sezon bölümlerini kaleme aldı. Osei-Kuffour, Marvel Studios filmini yazan ilk siyah kadın olarak tarihe geçecek. Buna ek olarak Captain Marvel 2'nin kadrosunda yer alan Nia DaCosta, Marvel'ın ilk siyah kadın yönetmeniydi.

Blade, ilk olarak 1998 yılında çizgi roman karelerinden beyaz perdeye uyarlandı. Stephen Norrington'ın yönettiği filmde Blade karakterini Wesley Snipes canlandırmıştı. Filmin konusu çizgi romanla aynıydı ve ardından filmin başarısı üzerine Blade II: Bloodhunt filmi çekildi. Bu filmde Blade, yeni tür vampirlerle dövüşmekteydi ve ardından gelen Blade: Trinity filminde ise seri kapandı. 2006'da ise çizgi romanın dizisi başladı fakat bu sefer Blade rolünü Snipes oynamadı.

Blade filminin yönetmeni, henüz açıklanmadı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 06:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2021 04:14
Wesley de baba Blade rolu verin :P
Kalan Karakter: 300 Gönder
Marvel filmi Blade'in senaristi belli oldu
İlginizi Çekebilir