League of Legends'dan son açıklama

Merlinin Kazanı 19.04.2013 - 10:59
Dota 2 & League of Legends
Geçtiğimiz günlerde Dota 2 ve League of Legends oyuncuları arasında ciddi bir tartışma çıkmıştı. Açıkçası söz konusu MOBA olduğunda akla gelen belirli oyun isimleri zaten mevcut. Ancak ikisi arasında kıyaslama yapmanın ne kadar doğru olacağını biz de bilemiyoruz.

DFC Intelligence isimli bir firmanın hazırladığı araştırmada, Kuzey Amerika ve Avrupa'da oynanan PC oyunları hedef alınmış. Xfire, Raptr gibi oyun servislerinin baz alındığı araştırmada, 2013'ün ilk çeyreğinde en popüler PC oyunu DotA 2 olmuş. Bu haberden sonra oyuncular, kendi aralarında MOBA konusunu konuşmaya başlamışlardı. League of Legends da bu haberi okumuş olsa gerek, açıklama yapma gereği duymuş gibi duruyor. Zira yakın zamanda şöyle bir haber de yayımlandı.

Bu haberden sonra Riot savunmaya geçerek bazı açıklamalarda bulundu. Mart ayında, League of Legends'ın dünya çapında 5 milyon oyuncu sayısına ulaştığını açıkladı. Hatta belirttiğine göre; Avrupa'da hergün ortalama 500 bin oyuncunun, League of Legends oynadığını belirtti. Bu sayının da DOTA 2'nin Valve'ın Steam grafiğinde görünen 325,879 rakamından daha yukarıda olduğu görülüyor.

Bakalım oyunseverler ısrarla LOL ve DOTA arasında tartışma yaşamaya devam edecek mi? Oysa iki farklı oyun arasındaki çekişmenin olmaması gerektiğini savunan da var.

League of Legends'dan son açıklama
Yorumlar 85
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 04:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
League of Legends'dan son açıklama
İlginizi Çekebilir