Kedi olarak oynamak mı? Stray PlayStation 5 için geliyor

Alparslan Gürlek 12.06.2020 - 13:02
İlginç bir şehirde kedi olduğumuz, Annapurna Interactive ve BlueTwelve tarafından geliştirilen Stray, PlayStation 5 için geliyor. Stray neymiş? Gelin bir bakalım.

Annapurna Interactive ismini Journey oyunundan biliyorduk. Dün PlayStation 5 konsolunun ve çıkacak oyunların tanıtıldığı sunumda ise Stray ismindeki oyunlarıyla tekrar karşımıza çıktılar. Annapurna Interactive ve BlueTwelve'ün ilginç görünen bir oyunuyla karşı karşıyayız.

Stray, Annapurna Interactive ve BlueTwelve tarafından PlayStation 5 için geliyor

Birkaç yıl önce garip bir şekilde bir sokak kedisi olarak oynadığımız HK_Project oyununa ait gifler yayınlanmıştı. Bu dikkat çekici gifler insanlar tarafından da çok ilgi görmüştü. Fakat kimse tam olarak neye baktığını bilmiyordu, sadece HK Project isminde bir oyuna ait olduğunu bildikleri gifleri gören insanlar bir anlam verememişti.

İşte bu giflerin aslı astarı ise dün akşam belli oldu. Annapurna Interactive, Stray ismindeki yeni oyununu bir fragman eşliğinde gösterdi.

PlayStation Blog üzerinde BlueTwelve'in Yaratıcı Oyun Yönetmeni Viv tarafından paylaşılan bilgilere göre oyunun geliştirme süreci BlueTwelve içinde başlıyor. Fransa'da güneşli bir günde biralarını yudumlarken nasıl bir oyun geliştireceği hakkında fikirler yürüten ekip, en sonunda bir şehir kurgusu ve bu şehirde kedi olarak oynadığımız bir oyun fikrinde mutabık oluyor. Twitter üzerinden bu fikri insanlarla paylaşıp, kendi tabirleriyle iç ısıtan geri bildirimler alıyorlar ve işe koyuluyorlar. Nisan 2016 tarihinde ise Annapurna Interactive, ekibi ve projeyi görüyor. Görür görmez ekibe ulaşıp, birlikte çalışmaya başlıyorlar. Viv tarafından bu durum şöyle tabir ediliyor:

Viv: " 2016 yılının Nisan ayında Annapurna Interactive bize ulaştı ve deneyimli bir ekiple Stray vizyonumuzu geliştirmemize yardımcı olmak adına bize muazzam destek oldu."

Kedi olarak oynamak mı? Stray PlayStation 5 için geliyor

Kedi olarak oynamak?!?!?!

Hedeflerinin eşsiz bir kedi oynanışı yaratmak olduğunu belirten ekipten iç ısıtan tatlı açıklamalar da geldi. Ekibin büyük çoğunluğunun kedi sahibi olduğunu ve bu sayede birinci elden referanslara ulaştıklarını belirttiler. Stray'in bir macera oyununa göre eşsiz dinamiklere sahip olduğunu söyleyen ekip, dilerseniz arabaların altına gizlenip, ya da aşağıdakiler yukarıda ne olduğunu bilmeden çatılarda gezebilirsiniz diyerek bize haritanın katmanlardan oluştuğunu belirtti. Yine eğer aşağıdakilerin yukarıda neler olduğunu bilmelerini istiyorsanız da sonsuza kadar miyavlayarak onlara rahatsızlık verebilirsiniz diyerek oyunda istediğiniz trollüğü yapabileceksiniz demiş de oldu.

Ayrıca oluşturdukları şehirden de bahseden ekip, şehrin ilginç bir tasarımının olduğunu belirtti. Detaylara sonuna kadar inmeye bayılan ekip, PlayStation 5'in onlar için büyük bir fırsat olduğundan bahsetti. Yeni konsolun donanımlarını sonuna kadar keşfedip onlar için neler sunduklarını öğrenmek için heyecanlı olduklarını belirten ekip, oyun için çalışmaya devam ediyor.

Stray'in PlayStation 5 ve PC için 2021 yılında çıkacağını belirten ekip, o zamana kadar bize her şeyi yakından göstermek istediklerini de dile getirdi.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 06:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 01:10
Davar da olabiliozmu
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 08:24
Olmuşsun zaten :)))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 00:42
postal 4 geldi aklıma kediyi görünce: :DD::DD:D:
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 21:06
AYNI NECDET MELİSA YA BENZEMİŞ.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 15:27
Güzel.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 15:09
Geçen yıl maymun olarak oynamıştık, bu yıl köpek balığı seneye de kedi oluruz hiç sorun değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kedi olarak oynamak mı? Stray PlayStation 5 için geliyor
İlginizi Çekebilir