HyperX Pulsefire Core RGB İncelemesi

Kaan Bolat 4.12.2018 - 14:47
HyperX yeni faresini sizler için inceledik

Son zamanlarda oyuncu ekipmanları denince akla gelen en önemli markalardan biri olan HyperX, bu yolda büyük adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda çıkardığı oyuncu farelerinden biri olan HyperX Pulsefire Core RGB'a gelin şöyle bir yakından bakalım.

Tasarım anlamında fazlasıyla sade bir görünümle karşımıza çıkan HyperX Pulsefire Core RGB, siyah mat bir plastikle geliyor. Üzerindeki tuşlara gelecek olursak farenin orta tarafında klasik kaydırmalı tekerliği yer alırken, sol tarafında ve üstünde 2 adet tuş bulunmakta. Ayrıca farenin sağ ve sol tarafında kalın siyah çizgiler yer almakta, bu sayede fareyi daha rahat bir şekilde tutabiliyoruz. HyperX Pulsefire Core RGB’nin en sevdiğim taraflarından biri ise, kuşkusuz oldukça hafif olması. Aynı markanın bir diğer ürünü olan Pulsefire FPS RGB’in 95 gram olarak karşımıza çıkarken, HyperX Pulsefire Core RGB ise 87 gram olarak karşımıza çıkmakta. Böylelikle uzun kullanımlarda da fareyi elinizin altında adeta hissetmiyorsunuz bile. HyperX Pulsefire Core RGB’nin tek sevmediğim yanı, mat bir plastikten yapılmış olması ve bu yüzden ilk bakışta ucuz bir fare izlenimi vermesi. Ancak kullanım sırasına, bu izlenimim değişti.


HyperX Pulsefire Core RGB İncelemesi

Performans anlamında oldukça başarılı bir iş ortaya koyan HyperX Pulsefire Core RGB, ayrıca dört farklı hassasiyet ayarı sunuyor. Bunlar sırasıyla 800 / 1600 / 2400 / 3200 DPI seviyesinde çalışmakta. Dört farklı DPI arasında geçişi yapmak için yapmanız gereken tek şey HyperX ‘in kendi programı olan HyperX NGenuity indirmek. Programı bilgisayarınıza kurduktan sonra ayarlar kısmına gerek DPI’da dahil birçok şeyi ayarlayabilirsiniz. HyperX Pulsefire Core RGB’nin adından da anlaşılacağı üzere HyperX logosunun olduğu yerde RGB aydınlatma yer almakta. Bu sayede program üzerinden istediğiniz RGB renkleri ayarlayabilir ve DPI ayarını kendinize göre özelleştirip kullanabilirsiniz.

Oyun oynarken HyperX Pulsefire Core RGB’nin etkisini fazlasıyla hissettiğimi belirtmem lazım. Günümüzün en popüler oyunlarından Battlefield 5 ve Tom Clancy's Rainbow Six: Siege ile uzun süreli testler yaptım. Aynı fiyat aralığına sahip diğer oyuncu farelerine oranla Pulsefire Core RGB tahmin ettiğimden daha iyi bir performans verdiğini belirtmeliyim. Özellikle farenin solunda ve üstünde yer alan ekstra tuşlar sayesinde, oyunlarda fazlaca avantaj yakaladığımı belirtmeliyim.

Son olarak giriş ve orta seviye arası bir oyuncu faresi arıyorsanız, yada ilk defa HyperX markası ile taşınmak istiyorsanız. HyperX Pulsefire Core RGB’ye bir göz atmanızı öneririm. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 07:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Pulsefire Core RGB İncelemesi
İlginizi Çekebilir