Huawei Freebuds 4 inceleme

Ersin Kılıç 28.07.2021 - 14:57
HarmonyOS desteğine de sahip olan Huawei Freebuds 4 inceleme içeriğimizde kulaklığın kutu içeriği ve genel özelliklerine göz atıyoruz.

Huawei Freebuds 4 inceleme: Harmony OS ile tüm ürünleri için ortak bir işletim sistemi duyurusuna imza atan Huawei, işte bu segmentte yer alan modellerden biri olan Freebuds 4 ile karşımıza çıktı. Daha önce firmanın bir diğer modeli Huawei Freebuds 4i inceleme içeriğiyle karşınıza çıkmıştık. Bu model ise hem tasarım hem de sahip olduğu özellikler ile üst segmente odaklanan bir kulaklık olmuş diyebiliriz. Şimdi gelin bu kablosuz kulaklığın özelliklerine ve genel performansına birlikte göz atalım.

Huawei Freebuds 4 inceleme

Öncelikle başta da belirttiğim gibi bu kulaklık HarmonyOS desteğine sahip. Bu da ileriye dönük bir model düşünenler için kulaklığı 1-0 öne geçiriyor diyebiliriz. Yani kulaklıkla çoklu bağlantı sağlayabilecek ve HarmonyOS eko sistemindeki tüm cihazlara kolaylıkla bağlayabileceksiniz. Tek yapmanız gereken arayüzden sürükleyip bırakmak olacak.

Huawei Freebuds 4 inceleme

Kutu içeriği ve tasarım

Kulaklığın her zaman olduğu gibi kutu içeriğine de bakalım. Kapağı kaldırdığımızda ilk olarak karşımıza şarj kutusu geliyor. Kulaklıklar kutu içerisine konumlandırılmış. Tabi okumadığımız dokümanlar ve uzun bir Tip-C kablosuna da kutu içeriğinde yer verildiğini görüyoruz. İlk olarak dikkatimizi tabi ki hem kulaklıkların hem de şarj kutusunun rengi çekiyor. Huawei bu konuda farklı ve gerçekten de şık bir renge yer vermiş. Gümüş tonunu kullanan firma tasarımda ise yuvarlak hatlara sahip bir şarj kutusu ile karşımıza çıkıyor.

Sadece 38 gram ağırlığa sahip olan bu kutunun arka tarafında siyah bir şerit üzerinde Huawei logosu, ön tarafında ise bildirim ışığına yer verilmiş. Tip-C portu alt tarafa, eşleştirme tuşu ise sağ tarafa konumlandırılmış. Kutunun kapağını açıp bu tuşa birkaç saniye basılı tuttuğunuzda eşleştirme moduna giriyorsunuz. Telefonunuzdan bluetooth ayarı ile çok kısa bir sürede eşleştirme işlemini tamamlıyorsunuz. Eğer hali hazırda Huawei marka bir telefon kullanıyorsanız arayüzde de ona göre bildirimler ile karşılaşmak mümkün. 

Huawei Freebuds 4 modeli ergonomik olarak oldukça rahat bir kulaklık. Tasarım olarak bu sefer süngersiz, yani kulak dışı olarak da tabir edilen bir yapı kullanılmış. Ben kulak içi modelleri kullanmayı daha çok tercih ediyorum. Bu modeller sanki kulağımdan düşecekmiş gibi geliyor. Bu tabi ki tamamen tercihlere bağlı bir durum. Ama yaptığım testlerde de kafamı sallamama rağmen düşme, çıkma gibi bir durum olmadığının altını da çizmeliyim. Benim kulak içi modelleri tercih etmemin sebebi tamamen kişisel kullanım ve tercihlerden kaynaklanıyor. 

Huawei Freebuds 4 inceleme

Zaten kulaklıkların çapı ise 41.4mm uzunluğunda ve ağırlık olarak sadece 4.1 gram oldukları için kulağınızda bir baskı, ağrı da yapmıyorlar. Ayrıca kızıl ötesi sensörler sayesinde kulağınıza taktığınızda ya da çıkardığınızda klasik olarak bunu anlayan bir yapı bulunuyor. 

Kişiye özel gürültü engelleme

Bu yeni modelin en büyük özelliklerinden birisi kişiye özel gürültü engelleme özelliğinde yatıyor. Bunu tabi net olarak anlayabilmek mümkün değil. Freebuds 3'te ayarlanabilir olan bu gürültü engelleme sisteminin bu sefer yapay zeka desteği ile kullanıma göre ayarlandığını söyleyebiliriz. Bu sayede sadece iki farklı ayar kullanarak bunun dışında ekstra bir ayarlama yapmadan kulaklığı direkt olarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Huawei Freebuds 4 inceleme

Ses kalitesine baktığımızda bu sefer 10 mm yerine 14.3 mm'lik sürücüler kullanıldığını ve bununla birlikte gayet iyi bir performans sergilediğini duyuyoruz. Huawei ayrıca bu modelde frekans aralığını da mümkün olduğunca geniş tutmayı başarmış. Kulaklıkta 2 Hz ile 40 kHz arasında bir frekans değeri bulunuyor. Ses seviyesi bakımından gayet yeterli değerlere sahip ve hem bas hem de tizlerde kulaklık üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Müzik dinlerken ya da medya dosyalarında, oyun oynarken falan herhangi bir patlama durumu ile karşılaşmıyorsunuz. En azından ben test ettiğim iki haftalık süreçte böyle bir problem ile karşılaşmadım.

Mikrofon ve batarya performansı

Mikrofon tarafına baktığımızda ise 48 kHz değerinde HD bir ses seviyesine imza atılmış. Bu da çok daha net ve özellikle konuşmalarda problemsiz bir kullanım anlamına geliyor. Tabi klasik olarak dokunma özellikleri sayesinde müzik durdurma, devam etme gibi özelliklerin yanı sıra aktif gürültü engelleme özelliğini de kapatıp açabiliyorsunuz. 

Huawei Freebuds 4 inceleme

Batarya tarafında kulaklık bize 7-8 saatlik bir kullanımı süresi sunuyor. Tabi şarj kutusu ile birlikte bu rakamın 22 saate çıktığını görüyoruz. Gürültü engelleme açıkken bu değer 14-15 saate kadar ulaşabiliyor. Kulaklığın en büyük avantajlarından birisi de sadece 15 dakikalık şarj ile 2.5 saate yakın kullanım sunabilmesi. Yani şarj bittiyse bile yola çıkmadan çok kısa bir sürede sizi fazlasıyla idare ettirecek seviyede şarj edebiliyorsunuz.

Sonuç olarak Huawei Freebuds 4 inceleme içeriğimizde modelin pahalı ama sahip olduğu özellikler ve HarmonyOS desteği ile birlikte öne çıkan bir model olduğunuş. Benim için kullanım ve tercihlerden kaynaklı kulak içi olmaması büyük eksi ama dediğim gibi bu tamamen kullanıcının tercihlerinde yatıyor. Yine aynı şekilde kulak içi modelleri kullanamayan, sevmeyen büyük bir kitle de var. O nedenle eğer bu tasarıma sahip bir kulaklık modeli arıyorsanız, hele ki HarmonyOS destekli bir Huawei ekosistemi kullanma şansınız varsa göz atmanız gereken ilk modellerden biri olduğunu söyleyebilirim.

Huawei Freebuds 4 inceleme

Huawei Freebuds 4 teknik özellikler

Tasarım

  • Boyutlar: 41.4 mm x 16.8 mm x 18.55 mm
  • Ağırlık: 46g
  • Kulaklık pil kapasitesi: 30 mAh (typical value) Pil türü: Lityum-iyon polimer pil 
  • Şarj süresi: 3 C'ye kadar şarj akımı destekler. Kulaklıkların tam olarak şarj edilmesi yaklaşık 60 dakika sürer.

Teknik özellikler

  • Bluetooth sürümü: Bluetooth 5.2
  • Frekans aralığı: 20 Hz - 20,000 Hz
  • Hoparlör türü: 14,3 mm büyük LCP dinamik sürücü birimi
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 21.11.2024 18:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.07.2021 10:39
Kulak içi kulaklıklar bence kulağa daha fazla zarar veriyor. Kulak üstü kulaklıklar bence biraz daha sağlıklı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Huawei Freebuds 4 inceleme
İlginizi Çekebilir