HP oyuncuları kilitleyecek

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
HP oyuncuları kilitleyecek

San Francisco’daki bir tertipte Hewlett Packard, oyun pazarına girmek için planlarını tanıttı. Genelde sistemleri, iş uygulamaları ve yazıcılarıyla bilinen marka birkaç zaman önce üst uç bilgisayar üreticisi Voodoo PC’yi devraldı ve şimdi oyunculara yönelik bilgisayar kataloğunu genişletmek istiyor; tabiî ki geçtiğimiz sene Alienware’yi devralan Dell ile de rekabet ...

HP, başka teknoloji tetkikleri de gösterdi. Mesela bombeli bir monitör daha iyi bir oda havası verecek. “Mscape” adı ardında, aynı zamanda GPS desteği de sunan ve gelecek sürümlerinde muhtemelen Wii’den tanıdığımız hareket sensörleri de olacak bir el konsolu yatıyor. Teknoloji açısından Mscape, HP’nin PDA iPaq’unun devamı niteliğinde.

PC’ye özel açılıma uygun olarak üretici bu sahadaki birkaç temsilciyi de destek için topladı. Ki bunlardan bazıları PC pazarının, konsolların aksine daha kolay yükseleceği gibi cesur iddilara yapacak kadar ileri gitti. Trion World Network çevrimiçi yayımcılıktan Lars Butler: “Konsolların günleri sayılı. Bir nesil daha olacak ve bu kadarla kalacak.” dedi.

Nvidia’nın başkan yardımcısı Roy Taylor, teknolojik ilerlemeye fazla güvenerek şöyle konuştu: “Geliştirici olarak avantajımız, daha nelerin geleceğini biliyor olmamız ve burada gelen şey konsolların çok ötesinde. PC’ye ve konsollara çıkan arasında muazzam farklar göreceksiniz.”

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 22:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
HP oyuncuları kilitleyecek
İlginizi Çekebilir