Xbox, Bethesda Stüdyolarında Kapatma ve İşten Çıkarma Planları

Tunay Şahin 9.05.2024 - 15:58
Microsoft, Bethesda stüdyolarında kapsamlı işten çıkarmalar ve kapatmalar yapıyor. Tango Gameworks, Arkane Austin'den sonra devamı da gelebilir.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde Bethesda stüdyolarında beklenmedik bir hareketle, Tango Gameworks ve Arkane Austin de dahil olmak üzere birkaç stüdyosunu kapattı. Bu ani kararlar, Xbox bölümünde süregelen maliyet düşürme çabalarının sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Şirkete yakın kaynaklara göre, 2020 yılında 7,5 milyar dolar karşılığında satın alınan ZeniMax'taki bazı çalışanlara gönüllü işten çıkarma anlaşmaları sunulmaya başlandı. Xbox organizasyonundaki diğer çalışanlara da daha fazla kesintinin yolda olduğu aktarıldı.

Microsoft'un Bethesda Stüdyolarını Kapatma Planı

Salı günü Xbox'ın üç iştirakinin kapatılması ve dördüncü stüdyonun bünyesine katılması çalışanları şaşırttı. Kapattığı stüdyolar arasında, geçtiğimiz yıl Hi-Fi Rush oyunuyla öne çıkan Tokyo merkezli Tango Gameworks de vardı. ZeniMax çalışanlarıyla yapılan bir toplantıda Xbox Başkanı Matt Booty, stüdyolarının "ekmek üzerindeki fıstık ezmesi gibi" çok geniş bir alana yayıldığını ve kaynakları başka yerlerde kullanmak için bu kararı aldıklarını belirtti. Ayrıca Arkane Austin'in kapanmasının, Redfall'un ticari başarısızlığıyla doğrudan bağlantılı olmadığını vurguladı.

ZeniMax stüdyolarının başkanı Jill Braff, Fallout ve Doom gibi oyunları geliştiren bu bölümün daha az projeye odaklanmasını umduğunu söyledi. Braff, "Dünyanın dört bir yanındaki dokuz stüdyoyu, sürekli büyüyen bir projeler listesiyle zayıf bir merkezi ekiple desteklemek zor" dedi. "Sanırım devrilmek üzereydik" diye ekledi.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2024 13:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2024 21:25
Oyun stüdyolarını çalışanlarını işten çıkartmak için satın alan koca yürekli Microsoftt. Yürüyedur çocuk
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2024 03:14
İyi kötü bütün oyun devlerini alıp yok etti. En son kendi de intihar edecek sanırım.tripleA oyunlar için bir reset getekiyordu. Oyunların geleceği indie de.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 16:05
Ne konsolu adam gibi yaptınız nede oyun çıkardınız yazıklar olsun hepinize sakın teknoloji deviyim diye geçinmeyin
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2024 11:51
Arkadaş linux veya mac’den yazıyor sanırım. Tekno devi diye geçinmesin dediğine göre Microsoft’un
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 19:16
Tamam geçinmesinler aç kalsınlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox, Bethesda Stüdyolarında Kapatma ve İşten Çıkarma Planları
İlginizi Çekebilir