Razer Barracuda X inceleme

Ersin Kılıç 31.07.2021 - 12:33
Razer Barracuda X inceleme içeriğimizde bağlantı konusunda büyük kolaylık sağlayan oyuncu kulaklığına yakından bakıyoruz.

Razer Barracuda X inceleme: Firmanın yeni kulaklık modeli aslında birçok oyun severin hayalini süsleyen, en azından kullanım tarafında inanılmaz rahatlık sunan bir oyuncu kulaklığı. Teknolojinin gelişimi ile birlikte artık birçoğumuzun evinde hem oyun oynayabileceğimiz hem de farklı işlerde kullandığımız birçok teknolojik cihaz bulunuyor. Bilgisayar, oyun konsolları, tablet ve telefon derken her biri için farklı bir kulaklık kullanmak zorunda kalıyoruz. Razer Barracuda X modeli ise bu karmaşaya mümkün olduğunca son vermek ve hem oyun oynarken hem de günlük kullanımda tercih edebileceğiniz bir kulaklık olma amacıyla tasarlanmış bir model. Şimdi gelin bu kulaklığın kullanım detaylarına ve tabi ki özelliklerine birlikte göz atalım.

Razer Barracuda X inceleme

Razer bildiğiniz gibi diğer aksesuarlarda olduğu gibi kulaklık pazarında da uzun süredir faliyet gösteren bir firma. Şimdiye kadar firmanın birçok modelini test etme şansına eriştik. Nitekim son olarak Razer Kraken V3 X inceleme içeriğinde de firmanın bu konuda ne kadar deneyimli olduğundan bahsetmiştik. Hem giriş hem de üst seviye kulaklık modelleri bulunan firma bu sefer ise daha pratik bir çözüme imza atmaya çalıştığı Razer Barracuda X modeliyle karşımıza çıktı.

Öncelikle bu kulaklığın teknik ve tasarım tarafına değinmeden önce en önemli kısmına yani çoklu kullanım özelliğinden bahsetmek istiyorum. 4in 1 olarak da adlandırılan Razer Barracuda X, çoklu kullanım tarafında farklı donanımlara destek veriyor ve bir nevi kulaklık karmaşasına son vermeye çalışıyor. 

Hepsine hükmeden kulaklık: Razer Barracuda X inceleme

Örneğin benim masamda şu anda bilgisayarım dışında Playstation 5, Playstation 4, Nintendo Switch ve tabi ki kullandığım, test için gelen telefon modelleri mevcut. İşte Razer Barracuda X kutu içeriğinden çıkan ufak bir alıcı ile Tip-C bağlantısına sahip olan tüm bu cihazlara destek veren bir kulaklık. Yani PC kullandığım zaman bu aparatı PC'ye ya da konsol kullanacağım zaman Switch ya da Playstation 5 fark etmeksizin o konsola takmam yeterli oluyor. 

Daha önce bilgisayarımda ayrı bir oyuncu kulaklığı, Playstation 5 için farklı bir kulaklık ya da Switch ve cep telefonu için de  klasik bir telefon kulaklığı kullanıyordum. Razer Barracuda X modelini test ederken ise tüm bu diğer kulaklıkları kaldırdım ve sadece bu modeli kullanmaya başladım. Yani kulaklık aslında ana amacını yerine getiriyor ve tüm bu cihazlarda sorunsuz, kolay bir kullanım sağlamayı başarıyor. Zaten kulaklığın en önemli amacı ve benim de en sevdiğim yönü bu oldu diyebilirim. Kulaklığın kablosuz olması ve tüm bu bağlantıyı ufak bir alıcı sayesinde yapması karmaşayı da önlemeyi başarıyor.

Kutu içeriği ve tasarım

Hepsine hükmeden kulaklık: Razer Barracuda X inceleme

Razer Barracuda X inceleme içeriğimizde oyuncu kulaklığının kutu içeriğine de bakalım. Kutu içeriğine baktığımızda tabi ki dokümanlar ile birlikte kablosuz olan Razer Barracuda X modeli, Tip-C alıcısı, mikrofon başlığı, şarj kablosu ve USB girişini Tip C girişine dönüştüren uzun bir kablo ile karşılaşıyoruz. Bu kabloyu kasanızın arka kısmına takarak masanın arkasından çevirip konumlandırabiliyor ve uzun yapısı sayesinde çok rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Tabi kasanızın ön kısmında bir Tip-C girişi varsa kabloya hiç ihtiyacınız da kalmıyor. Yine aynı şekilde kutu içerisinde çıkan uzun 3.5 mm'lik kablo sayesinde Tip-C girişi olmayan cihazlarınızda da 3.5mm girişi ile kulaklığı kablolu olarak kullanmak da mümkün.

Kulaklığın tasarımına baktığımızda dış tarafı plastik, kafa ve kulak teması olan noktalarda ise tabi ki süngerimsi yapı ile karşılaşıyoruz. Kafa bandının üst kısmında ise hafif parlak bir Razer yazısı yer alıyor. Sağ ve sol tarafta yer alan kızaklı sistem sayesinde kulaklığı kafanıza göre ayarlamak mümkün. Bu kızak sistemi sağ ve solda dokuz seviye olarak konumlandırılmış. Kulak süngerleri oldukça rahat çok fazla terleme yapmıyor. Yine de uzun süre PC başındaysanız diğer birçok modelde olduğu gibi yaz aylarında biraz rahatsız edebilecek bir yapıda olduğunu söyleyebilirim. 

Kulaklığın sağ kısmında herhangi bir tuş ya da giriş ünitesine yer verilmemiş. Sol tarafa baktığımızda ise sırasıyla sessize al tuşu, ses seviyesini ayarladığımız bir makara, açma - kapama tuşu, 3.5 mm jak girişi, şarj edeceğimiz Tip-C girişi ve tabi ki mikrofonu takacağımız giriş kısmı bulunuyor. İlk etapta kullanırken tüm bu giriş çıkışı karıştırmanız olası ama kısa bir kullanımdan sonra hepsinin yerini ezberliyor ve rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Kulaklığın 250 gram ağırlığı bulunuyor. Yani oldukça hafif ve uzun süre kullanmama rağmen bu konuda büyük bir rahatsızlık hissetmedim. 

Hepsine hükmeden kulaklık: Razer Barracuda X inceleme

Kullanım detayları

Tabi kablosuz bir kulaklık olduğu için bildirim ışığı dışında herhangi bir RGB ışıklandırmaya yer verilmemiş. Batarya performansı da oldukça iyi. 3 haftalık kullanımda sadece bir kez şarj ettim. Yani 20 saate yakın bir kullanım sunduğunu söyleyebilirim.

Sanal olarak 7.1 ses verebilen Razer Barracuda X modeli firmanın son modellerinde kullandığı TriForce 40mm sürücülerini kullanıyor. Ses seviyesi olarak fiyatına göre gayet iyi bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Hem tiz hem de yüksek bass seslerinde patlama yapmadan bir performans sunulmuş. PC, PS5 ve Nintendo Switch konsollarında da oyun oynarken test ettim ve gayet doyurucu bir sonuç elde ettiğimi söyleyebilirim. Dış sesi olduğu gibi kesen yapısı ile birlikte sizi tam olarak oyuna odaklayan bir kaliteye sahip. Tabi ki 99$'lık fiyatını da göz önüne aldığımızda bu segmentte gayet iyi bir seviyede olduğunu söylemek mümkün. 

Kulaklık tarafında 20 Hz ve 20Khz arası bir frekans aralığına sahip olan Razer Barracuda X, mikrofon tarafında ise 100hz ve 10 Khz'lik bir frekans aralığı sunuyor. Yine oyun oynarken Discord üzerinden kullandığım mikrofon gayet net bir ses vermeyi başarıyor. 

Hepsine hükmeden kulaklık: Razer Barracuda X inceleme

Sonuç olarak Razer Barracuda X modeli orta segmente konumlandırılabilecek ama özellikle çoklu kullanım tarafı ile ön plana çıkan bir kulaklık olmayı başarmış. Bu fiyat aralığında bir model arıyorsanız ve kulaklık karmaşasını çözecek bir model tercih edecekseniz göz atmanız gereken oyuncu kulaklıklarından biri olduğunu söyleyebilirim.

Razer Barracuda X Teknik Özellikler

Kulaklık

  • Frekans aralığı: 20 Hz – 20 kHz
  • Empedans: 32 ? (1 kHz)
  • Hasassiyet: 96dBSPL / mW@1KHz by HATS
  • Sürücü: 40 mm
  • Sürücü tipi: Razer TriForce

Mikrofon

  • Mikrofon türü: Çıkarılabilir
  • Frekans aralığı: 100 Hz - 10 kHz
  • Hassasiyet: -42 ± 3 dB
  • 7.1 özelliği: Windows 10 64-bit sanal 7.1

Tasarım

  • Bağlantı tipi: USB-C Wireless (2.4GHz), 3.5mm Analog
  • Kablo uzunluğu: 1.5 m
  • Ağırlık: 250 gram
  • Batarya: 20 saat

Uyumluluk

  • PC: Kablosuz ve kablolu
  • PlayStation: Kablosuz ve kablolu
  • Nintendo Switch: Kablosuz ve kablolu
  • Cep telefonu: Kablosuz ve kablolu
  • Xbox: Kablolu
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2025 08:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2021 18:18
Diğerlerini anlarımda telefon ile kullanmak derken şöyle bişeyi kafamda müzik seti taşır gibi takıp kullanmam şahsen :)
Telefon için kablosuz kulaklıklar daha tercih edilesi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2021 12:23
ersin bey tr satış fiyatı nedir ve teknosa veya vatan da satışı var mıdır ?

---------------------------------------

Ben incelemeyi yaparken fiyatı belli değildi, baktım şimdi de göremedim. Yakında gelir diye düşünüyorum.
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2021 15:55
usa amazon da 100 dolar tr amazonda 2.227 tl ersin bey
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2021 14:28
Güzel bir çözüm olmuş, ben de merak ettim Türkiye fiyatını.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hepsine hükmeden kulaklık: Razer Barracuda X inceleme
İlginizi Çekebilir