HBO, Last of Us dizisini duyurdu!

Batuhan İnce 5.03.2020 - 22:51
HBO Last of Us dizisini resmi olarak duyurdu! Dizinin yapımcı ve yazarlık koltuğunda oyunların yaratıcısı olan Neil Druckmann yer alacak.

Birkaç saat önce HBO, resmi Twitter sayfası üzerinden, Last of Us dizinini resmi olarak duyurdu.

Naughty Dog tarafından geliştirilen ilk Last of Us oyunu 2013 yılında Playstation 3'e özel olarak karşımıza çıkmıştı. Konsolun tüm gücünün sonuna kadar kullanıldığı oyun içinde bulunduğumuz Playstation 4 nesli ile beraber Remastered edilerek yeni nesil oyunculara sunulmuştu.

Hikaye anlatımı ve karakterleri ile kurulan bağ ve oynanış dinamikleri ile çıkış gününden itibaren çok iyi yorumlar alan Last of Us'ın film uyarlaması 2014 yılında duyurulmuştu. Resident Evil film uyarlamalarından tanıdığımız Screen Gems tarafından dağıtılacak filmin senaryosu da serini yaratıcısı Neil Druckmann tarafından yazılacaktı. Ocak 2015'te senaryonun ikinci taslağının yazımını tamamlayan Druckmann, bazı oyuncularla da okuma provası yapmıştı. Kasım 2016'da Sony'nin Druckmann ile bir anlaşmazlık yaşaması sebebiyle filmin beklemede olduğunu söylendi.

Bugün açıklanan bir habere göre Last of Us'ın film uyarlaması Sony Pictures tarafından iptal edilmiş. HBO kanalı ile anlaşılarak çekilmesi beklenen film bir dizi projesine dönüştürülmüş.

HBO Last of Us dizisini duyuruldu

HBO Last of Us dizisini resmi olarak duyurdu

Cernobyl dizisinin yapımcılığını üstlenen Craig Mazin, HBO ile anlaşmasını Last of Us dizisi için yenilemiş. Serinin yaratıcısı ve yapımcısı olan Neil Druckmann da Craig Mazin ile beraber projede yapımcı ve yazarlık statüsünde yer alacak. Aynı zamanda Carolyn Strauss ve Naughty Dog başkanı Evan Wells'in de yapımcılar içerisinde olduğu doğrulandı.

Dizi aynı zamanda Sony'nin Playstation markasına çıkardığı oyunların televizyon uyarlamalarını çekmesi için geçtiğimiz yıllarda kurduğu PlayStation Productions'ın ilk projesi olacak. PlayStation Productions ve Sony Pictures Television'un dizinin yapımında birlikte çalışacakları doğrulandı.

Dizinin konusu hikayenin başlangıcını konu alacağı için çoğunlukla Druckmann tarafından yazılan ilk oyunu baz alacakmış. İkinci oyundan da ufak göndermeler görmemizin mümkün olduğu söyleniyor.

Craig Mazin, "Neil Druckmann sorgusuz sualsiz oyun dünyasındaki en iyi hikaye anlatıcısı ve Last of Us'da onun başyapıtı. Bu nefes kesici sanat eserini uyarlamak uzun zamandan beri hayalimdi. Bu süreçte Neil ile beraber çalışmaktan çok memnunum," dedi

Neil Druckmann ise, "Craig ile oturup konuşmaya başladığım ilk andan itibaren onun hikaye anlatımına olan yaklaşımı ve Last of Us'a olan sevgisi beni şaşırttı. Cernobyl ile HBO'da gergin ve duygusal bir şaheser yarattı. Last of Us'ın televizyon uyarlaması için ondan daha iyi bir partner düşünemiyorum."

Dizinin oyuncu kadrosu ve yayın tarihi hakkında henüz bir bilgi verilmedi. İlerleyen süreçte sizleri aydınlatmaya devam edeceğiz.

Last of Us Part 2, 29 Mayıs 2020'de Playstation 4'e özel olarak satışa çıkacak. Oyunu ön sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 17:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2020 16:38
senaryo yazılacakta oyuncular bulunacakta çekimler yapılacakta ayarları yapılacakta tvlerde yayınlacakta ooo 2 yıl rahat var bide her hafta beklemek istemediğimi sayarsak benim için 2,5 yıl :D
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2020 08:37
Bekle işin ne? Zaten korsan izleyecen. Sanki hbo üyesisin bide laf yapıyosun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2020 19:42
Umarim last of us evrenini anlatirlar lutfen joel ve ellie yi anlatmayin la
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2020 16:53
The Walking Dead'ın papucu dama atılacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2020 16:05
Joel'i Hugh Jackman oynasın lütfen
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2020 11:31
Olağanüstü bir haber. Ben de dün gece Twitter da gördüm resmi açıklamayı. Çok mutlu oldum. Siz de hemen haber yaptığınız için teşekkür ederim. Sabırsızlıkla haberlerin devamını bekleyeceğiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
HBO, Last of Us dizisini duyurdu!
İlginizi Çekebilir