Hayali bile güzel, Bloodborne Mobile derecelendirildi

Atıf Doğan Özcan 25.10.2022 - 23:48
Oldukça değişik olan bir bilgi geçtiğimiz günlerde sızdırıldı. Avusturalya Sınıflandırma Kurulu, Bloodborne Mobile derecelendirdi fakat bu işte bir terslik var.

Bloodborne Mobile konusunda ortaya atılan iddia oldukça ilgi çekici. Oyunun hayranları tarafından çok fazla şekilde baskı altına alınan Sony, geçtiğimiz günlerde oyun ile alakalı bazı paylaşımlarda bulunmuştu. Bunun sonrasında ise oyuncular bir anda heyecanlı bir bekleyişe geçtiler ve Sony tarafından yapılacak olan açıklamaya odaklanmışlardı fakat o bekledikleri açıklama asla gelmedi. 

Bloodborne Mobile gelir mi bilinmez ama düşüncesi bile yetti 

Sony tarafından, oyunun hayranlarını heyecanlandıran bazı adımların atılması oyuna çok fazla ivme kazandırmıştı aynı onun gibi Avusturalya Sınıflandırma Kurulu tarafından yapılan Bloodborne Mobile derecelendirmesi de bir o kadar aksiyon getirdi oyuncuların hayatına. Aslında Bloodborne gibi zor bir souls oyununun şu an piyasada var olan mobil cihazların çoğunda çalışmayacağı ve daha yakından bakıldığında sistemleri çökertebileceği düşünüldüğünde bu inceleme oldukça gerçek dışı hissi uyandırıyor. 

Hayali bile güzel, Bloodborne Mobile derecelendirildi

Fakat ne oluyorsa çok enteresan bir zamanda oluyor. Çok yakın bir zamanda Sony tarafından yapılan Bloodborne ile alakalı bir paylaşım, oyuncular arasında yeni bir oyunun duyurusu olarak algılandı. Çünkü oyuncular bir süredir bazı konularda ki bu konular, bir devam oyunu, uygun bir yeniden düzenleme, PC sürümü veya 60 FPS olarak PlayStation 5 sürümü için Sony tarafına baskı yapıyorlardı. Hatta bu konuda oyuncular Sony'den ciddi bir haber beklediklerini açıkça dile getirmeleri üzerine Sony geri adım atarak paylaşımı kaldırmak zorunda kalmıştı. 

Aslında kurul oyunu 23 Ekim tarihinde incelemiş fakat oyuncular arasında bu bilgi bugün resmen zirve yaptı diyebiliriz. En başta dediğimiz gibi bu işte bir terslik var çünkü derecelendirilmesi yapılan oyunu Rock Great Games isimli bir firma geliştiriyor. Sony, Bloodborne IP'sine sahip, bu nedenle teorik olarak Bloodbrone yapımcısı olan FromSoftware olmadan da seriyi geliştirebilir. Elbette oyuncular bu durumdan hiç hoşnut olmayacaktır, ancak Sony, isterse birinci taraf veya başka bir şekilde farklı bir stüdyo ile oyunu devam ettirebilir. 

Ancak Rock Great Games daha önce adı hiç duyulmayan bir stüdyo ve Sony'nin sevilen oyununun kaderini böylesine küçük ölçekli ve bilinmeyen bir stüdyoya vermesi pek olası görünmüyor. Elbette Rock Great Games basit bir şekilde var olan bir stüdyo değil ama yine de Bloodborne ismini taşımaya pek uygun değil. Bu konuda ciddi bir belirsizlik var, ama her şeyden önce bir aldatmaca var gibi görünüyor. Bloodborne hayranlarından bu şekilde yararlanmak ve mevcut oyun için hype oluşturmak açık bir şekilde aldatmaca olarak görülebilir. Son zamanlarda her hafta birkaç oyun sebepsiz yere trend oluyor, Bloodborne de bunlardan bir tanesi.

Birçok oyuncu tarafından Bloodborne, PlayStation 4'ün en iyi oyunu olarak kabul görmekte. Hayranlar artık Sony ve FromSoftware tarafından oyun için resmi adımlar bekliyor. 

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 23:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2022 23:52
Hikayesi olmayan ve item okuyarak anlayamaya çalışılan rpg oyunu mu olur? Tüm Souls oyunlarında tüm npc lerin ne yaparsak yapılsın hepsinin sonunun kötü bitmesini açıklayın ve tek övüldükleri özelliğin oyunun zor olmasıdır.
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2022 16:00
Sen ağla diye :) oyunların özü oynamaktır haci. Hikaye okumak değildir. Rpg konusuna gelirsek artık level atlayınca rpg oluyor. Classic rpg sevenler de fallout 3 çıktığında rpg değil demişlerdi. O fallout 3 şimdiki tüm rpgleri 50 kere tokatlar. Yani kafana çok takma bro. Üzme kendini
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2022 18:48
Hikayeyi öğrenmek için neden araştırma yapayım,oyun yapımcıları bana hikayeyi ara sahne ve oynanışa katıp anlatamıyorsa bu oyuna neden rpg oyunu deniyor.
MK Okuru
MK Okuru 29.10.2022 19:25
Bloodborne'un sağlam hikayesi var yalnız. Oyunu seversen araştırsın öğrenirsin. Ama oyunu sevmezsen daha doğrusu oynayamazsan burada ağlarsın ,:))))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2022 17:41
Hayali bile kötü mobilde oyun oynayanin kendine saygısı yoktur
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2022 09:00
sana 100% katılıyorum ama biraz da bunun sebebi parasızlık kardes. Min 10k oyun bilgisayı alamıyorlar mecbur adam anasının babasının telde oynuyor :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.10.2022 16:13
PC'de de derecelendirilmişti, derecesiyle kalakaldı. Alayı yalan söylüyor, inanmayın..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2022 17:56
Dandik bir oyun serisinin mobil versiyonu geliyor diye niye sevinelim?
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2022 02:21
Kapasite meselesi oynayamıyorum de, beceremedim, yemedi de :) İnşallah PC'ye gelir de trainer açar oynarsın . O zaman da başyapıt olur. Sevmeye bilirsin saygı duyarım, ama geçen jenerasyonun en sağlam oyunlarından birine dandik diyemezsin, o zaman bir halttan anlamıyorsun demektir.
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2022 13:49
Dandik değil sen oynayamıyorsun, kapasiten yetmiyor. Üzgünüm.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2022 04:30
Klavye, gamepad kırdığımız yetmedi, bir de telefon kıralım tabi :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hayali bile güzel, Bloodborne Mobile derecelendirildi
İlginizi Çekebilir