Halo Infinite yeni oyun motoru ile geliştiriliyor

Batuhan İnce 10.02.2020 - 17:30
Beta duyurusu beklenen Halo Infinite, sıfırdan yaratılan yeni nesil oyun motoru "Slipspace" ile çok daha hızlı ve sorunsuz geliştiriliyormuş.

Halo Infinite’in çıkışına bir seneden az bir zaman kaldığı bu dönemlerde, oyunda kullanılan yeni nesil oyun motoru hakkında oldukça cüretkâr yorumlarda bulunuldu.

Halo Infinite yeni oyun motoru ile geliştiriliyor

343 Industries, Halo Infinite için bir oyundan fazlasını geliştiriyor gibi görüyor. Aynı zamanda Slipspace adı verilen yepyeni bir oyun motoru geliştiren yapımcılar, yeni oyun motorunun onlara tanıdığı ayrıcalıklardan bahsetti.

Halo serisinin yönetmeni Frank O’Connor, Slipspace oyun motorunun yeni nesil için tasarlandığını ve oyunun geliştirme aşamasını nasıl kolaylaştırdığını yaptığı bir röportajda açıkladı. “Yeni nesil için çok daha güçlü bir oyun motoru geliştirdik, yapımcılarımız ve mühendislerimiz işlemlerini bu oyun motoru sayesinde çok daha hızlı ve kolay gerçekleştirebiliyorlar. Bu teknik altyapı, Halo serisinin geleceği hakkında büyük bir önem taşıyor.” O’Connor, röportaj videosunda görülen atılır kanca dinamiği hakkında soru soran hayranlara, bu özelliğin Halo Infinite’te olması gereken bir özellik olmadığını, söyleyerek önemsiz bir detay olduğunun üzerinde durdu.

Halo Infinite yeni oyun motoru ile geliştiriliyor

Firmanın Mühendislik müdürü David Barger’ın oyun motoru hakkında söyledikleri ise kendilerine ve yeni teknolojilerine olan güvenini ortaya koyuyor. Slipspace motorunun, 343 takımına daha önceki oyun motorlarına nazaran çok daha fazla yaratıcı olasılık sunduğunu ortaya koyan Barger, “Daha önce yapabileceğinizi bile düşünemediğimiz oyun dinamiklerini yaratabiliyoruz,” dedi.

Multipleyer müdürü olan Tom French ise oyun motoru sayesinde geliştirme aşamasının ve oyunun öncekilere nazaran çok daha akıcı ilerlediğinin altını çiziyor. “Tasarımcılar karşılaşılan sorunlarla başa çıkma ve prototip oluşturma konusuna çok daha rahatlar ve kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar.”

343 Industries’in topluluk yöneticisi Brian Jerrard, geçtiğimiz cumartesi günü oyun testi yapmak için ofise gittiğini belirten bir Tweet attı.  Bir ekibin cumartesi günü ofiste olup geliştirme aşamasına devam etmesinin çok yakında bir duyurunun gelmesi beklendiğini işaret ediyor. Muhtemelen Halo Infinite’in bu seneki çıkışından önce erken bir beta aşaması başlatmayı planlayan yapımcılar, yeni oyun motorunun verdiği gücü insanlara göstermek için sabırsızlanıyor.

Halo Infinite, PC ve Xbox Series X konsolu için bu senenin sonunda piyasaya çıkacak. Microsoft’un iki sene boyunca özel oyunlarını eski nesil Xbox One konsollarına da getireceğini açıklamasıyla beraber oyunun güncel konsol neslinde de oynanabileceği de hatırlatalım.

Halo Infinite’in resmi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 22:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2020 23:11
Nedense bu xbox cikan oyunlar zerre ilgimi cekmiyo nedenki oynanis danmi kotu oyun olmasimi bi degisik wallahi ama playstation ole degil her oyunu bi cezbedici
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2020 23:05
Oyuncu olmadığın fanboy olduğun içindir bende Ps1-2-3-4 var Xbox yok ama bu oyunu sabırsızlıkla bekliyorum oyunun kalitesizliğinden değil senin kalitesizliğinden kaynaklanıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2020 17:47
master chief babaaa boynuma dolaaa nolursa olsun asla vazgeçmem bu halo sevdasından galiba nostaljiden dolayı böyle
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2020 14:56
Başka bir şaheser bizi bekliyor 2020 sonunda cyberpunk ve halo ile zevkten dört köşe olacağız
Kalan Karakter: 300 Gönder
Halo Infinite yeni oyun motoru ile geliştiriliyor
İlginizi Çekebilir