Fallout 76 resmi mod desteği geliyor

Alparslan Gürlek 10.08.2020 - 12:06
QuakeCon sırasında Fallout 76 ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Soru-cevap etkinliğinde Fallout 76 resmi mod desteği hakkında konuşuldu.

Fallout 76'nın arkasındaki geliştirme ekibi, QuakeCon'un Hollanda'da yayınladığı bir panelde resmi mod desteğine olan bağlılıklarını yeniden teyit etti. Fallout 76 oyununa resmi mod desteğinin geleceğini ve sürecin ne kadar sancılı geçtiğini açıkladı. Fallout 76 resmi mod desteği için çalıştıklarını söylediler.

Bethesda Fallout 76 için resmi mod desteği üzerinde çalışıyor

Fallout 76 proje lideri Jeff Gardiner, bir soru-cevap etkinliğinde mod desteği olasılığı sorulduğunda "Kesinlikle mod desteği üzerinde çalışıyoruz, geliyor." dedi. Gardiner, önceki tek oyunculu Fallout oyunlarının aksine, oyunun üzerindeki istemci-sunucu mimarisi yani çok oyunculu olması nedeniyle Fallout 76'ya mod desteği eklemenin çok iş olduğunu belirtiyor.

Bethesda, Fallout 76 için resmi mod desteğinin planlandığını, ancak çıkıştan çok sonrasına kadar mevcut olamayacağını çok defa belirtmişti. Bu anlamda çok net olduklarını söyleyebiliriz. "Biz buna ağır kaldırma diyoruz" diyor Gardiner. "Bu, içine çok fazla kaynak koymamız gerektiği anlamına geliyor. Sadece istemci-sunucu mimarimizin çalışma şekli nedeniyle önceki oyunlarda olduğu gibi sürükle ve bırak şeklinde olmuyor. Ama geliyor, üzerinde çalışıyoruz, sadece bizi izlemeye devam edin." dedi kısaca. Cevabın tamamını da buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Fallout 76 resmi mod desteği geliyor

Oyunun resmi olmayan modları, beta döneminden beri teknik olarak bir süredir ortalıkta dolaşıyor ve Bethesda, insanların neyi sevdiğini görmek için en popüler olanları izlediklerini söyledi. Özel sunucunuzda indirmek, kullanmak ve başkalarıyla paylaşmak için Nexus Mods gibi yerlerde bunlardan bir sürü var. Ancak resmi destek, modları üçüncü taraf siteler yerine oyun ile bağlantılı olan belirli yerlerden hızlıca ve ek ücret ödemeden indirmenizi sağlar. Buna örnek olarak Steam Atölyesini gösterebiliriz. Oyuna doğrudan bağlı bir platform ve siz sadece modu seçiyorsunuz, sizin yerinize doğru konuma yüklüyor.

Bethesda oyuncularını geliştirici gibi davranmaya telkin ediyor. Bildiğiniz gibi birçok Bethesda oyunu da mod desteğine sahip ve hatta bazıları 2011 yılında çıkmış olmasına karşın (Evet, Skyrim) çeşitli modlarla günümüz oyunlarına yakın bir görsellik sunabiliyor. Bethesda'nın çok oyunculu bir açık dünya ryo'sunu resmi modlarla oynamak çok farklı bir deneyim olacaktır. Belki bu, Fallout 76'nın kötü şöhretini bir nebze de olsa düzeltecektir.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 12:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2020 18:26
oyun rezalet.. yeni bir oyun yapmadan asla elimi sürmem bu rezalete.. şu oyunu ben yapsam utancımdan mesleği bırakırdım insan yüzüne çıkamazdım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2020 20:54
Gider fallout ip 'yi bethesdaya satarsan sana böyle 0-6 yaş grubu falloutu dayarlar işte.
Şu oyunuda 0-6 yaş grubuna yaptılar ya bu todd howard harbi hainmiş arkadaş. Daha söylerdimde o zaman merlin yayınlamaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2020 15:56
Optimizasyondan eser yok :) Mod desteği ile daha da beter hale gelir, hiç bulaşmam açıkçası..
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 00:38
2080 süper de bile bir anda 29-30 Lara düşüyor fps
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fallout 76 resmi mod desteği geliyor
İlginizi Çekebilir