EA: Battlefield 3, MW3'ü silip atacak

Murat Sağlam 3.06.2011 - 11:59
Electronic Arts en az 10 milyon ünite satış bekliyor
FPS sahnesi bu kasım ayında gerçekten ağır siklet bir savaşa sahne olacak. FPS dünyasının gelmiş geçmiş en büyük iki serisinin çarpışmasına tanıklık edeceğimiz bu sonbaharda "Battlefield 3 mü yoksa Modern Warfare 3 mü?" tartışmalarının ardı arkası kesilmeyecek orası kesin. Şimdi bu tartışmaya Electronic Arts'ta katılmaya karar vermiş gibi görünüyor.

EA: Battlefield 3, MW3'ü silip atacak
EA'ın başkan yardımcısı Jens Uwe'ye göre, Battlefield 3 satış rakamlarında Modern Warfare 3'ü geride bırakacak. Hatta Battlefield 3 sizce Modern Warfare 3'ü geride bırakabilir mi sorusuna şöyle cevap vermiş:

"Kesinlikle geride bırakacaktır. Bu konuyla ilgili tek soru ne zaman olacağı? Tabii ki benim için ne kadar erken olursa o kadar iyi olacaktır. Battlefield 3 ile birlikte muhteşem bir oyun motoruna ve yüksek kalite bir ürüne sahip olduk. Ayrıca iki oyuna baktığımızda kesinlikle eminiz ki bizim oyunumuz, rakibinden kat kat iyi durumda. Bu yıl, pazar payımızı geri almak için muhteşem bir yıl bizim için."

Bu sözler tabii ki şaşırtıcı değil. Her oyun yapımcısı ve dağıtımcısı kendi ürününü bu şekilde pazarlamak zorundadır. Eski satış rakamlarına bakarsak, Bad Company 2, 7 milyon ünite satarken, son Call of Duty oyunu Black Ops tam iki katı yani 14 milyonluk satış rakamına ulaşmıştı.

Analizcilerin beklentisi Battlefield 3'ün en fazla 10 milyon ünite satabileceği ve Modern Warfare 3'ün ise 15 milyonun üzerinde bir satış rakamı elde edeceği olsa da, Call of Duty'nin piyasaya sürüldüğü sıralarda gerçekten hiç bir rakibinin olmaması bu satış rakamlarında oldukça etkili olmuştur diye düşünüyoruz. En iyisi kasım ayını beklemek ve bu savaşa kendi gözlerimizle tanıklık etmek olacak...
Yorumlar 221
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2024 03:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA: Battlefield 3, MW3'ü silip atacak
İlginizi Çekebilir