Uzun süredir geliştirme aşamasında olan ve duyurulduğu dönem yaşanan tartışmaları zamanla sindirmeyi başaran Diablo Immortal için yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. İlk etapta sadece mobil platformlar için duyurulan yapım, geçtiğimiz günlerde PC sürümünün duyurusu ile bu platformu kullanan oyuncuları sevindirmişti. Aradan çok fazla geçmeden Diablo Immortal sistem gereksinimleri de ortaya çıktı.
Sanctuary'nin kaderini ellerinde tutan oyuncular, altı meşhur Diablo sınıfından (Barbar, Şövalye, İblis Avcısı, Keşiş, Ölüm Büyücüsü ve Büyücü) birini seçerek sekiz eşsiz bölgeye ve büyük Westmarch şehrine doğru bir yolculuğa çıkacaklar.
Serinin önde gelen ismi Deckard Cain de dahil yeni ve eski Diablo karakterleri arasına katılarak Diablo II ve Diablo III olayları arasında geçen yepyeni bir destansı hikâyede yozlaşmış Dünyataşı'nın parçalarını, onları kendi kötü planları uğrunda kullanmak isteyen cehennem ordularından önce toplamak için kapsamlı bir göreve atılacaklar.
2 Haziran tarihinde mobil sürümü çıkacak olan oyun aynı tarihte PC platformunda ise açık betaya geçecek. Beta kayıtları başlayan yapımın sistem gereksinimleri ise şu şekilde;
Blizzard tarafından yapılan açıklama ile yapımın ihtiyacı olan özellikler belli oldu. Her yapımda olduğu gibi, Diablo Immortal'da da yapımı çalıştırmak için gerekli olan sistem gereksinimleri bulunuyor. Oyun bilgisayarınızda çalışıp çalışmayacağını görmek için aşağıdaki açıklanan bilgileri kontrol edebilirsiniz.
Oyunun konusu, Tyrael'in Worldstone'u yok etmesinden sonra insanlığa ne olduğu üzerine gidiyor, Tyrael'in Cennette nasıl reform yapabildiğini, Deckard Cain'in faaliyetlerini, Malthael'in Cenneti neden terk ettiğini, Demon Hunters'ın nasıl kurulduğunu içerecek. Westmarch'ın altın çağı ve Adria ile Maghda'nın planları gibiydi. Sanctuary'nin düşmanlarının Worldstone'u geri almasını ve kontrol etmesini engellemeyi amaçlıyor.
Oyunun anlatısının 1270 saati aşabileceği belirtilmişti. Ayrıca yapımın geçtiği dönemi, Diablo II ve III arasındaki 20 yıllık zaman dilimi olarak tanımlıyorlar. Bu da Diablo 3'te yaşanan konu eksikliklerini tamamlamak için muhteşem bir fırsat olarak görünüyor.
Immortal'ı ilk olarak Blizzcon 2018'de duymuştuk. Oyuncular tarafından çok büyük tepki çekmişti. Mobil oyun projesi, NetEASE ortaklığı ile geliştirilecek olması yapımın fanlarını çok daha büyük hayal kırıklığına uğratmıştı. Zaman içinde bu algı yıkılsa da, "Nasıl olacağı?" sorusu, hala serinin sevenleri tarafından merak uyandırıyor.
2016 yılında ortaya atılan mobil bir Diablo oyunu fikri, firma tarafında çok benimsendi. Çin piyasasından para kazanmayı amaçlayan yapım için, bu konuda uzman olan NetEASE tercih edildi. Daha önce de bu tarz büyük ölçekli yapımlarını gördüğümüz Çinli firma için de global pazarda yer alabilmek için önemli bir fırsattı ve bunu kaçırmak istemediler.
Projenin her iki firmanın da çıkarları doğrultusunda olduğu görülünce Blizzcon 2018'de de duyurusu geldi. Kısa sürede geliştirme çalışmalarına da başlayan ekipler, 2020'nin sonunda ilk alfa versiyonu, çok kısıtlı bir gruba sunuldu. Yukarıdaki videodan alfa versiyon için deneyimlerimizi izleyebilirsiniz.
Diablo Immortal ile ilgili merak ettiğimiz bir diğer nokta da oyunun ödeme yöntemi ve kazanç sistemi. Katıldığımız Blizzcon fuarında da aynı soruyu iletmiştik ve yapım ekibi henüz bu konuda kesin bir karara varmadıklarını dile getirmişti. Bu sefer ise bu konuda alınan bazı kararlar açıklandı diyebiliriz.
Öncelikle Diablo Immortal daha önce açıklandığı gibi tamamen bedava olacak. Blizzard oyuncuların para ödeyip bir deneyimi geçmelerinden ziyade herkesin bu oyunu oynayarak ilerlemesini istiyormuş. Yani oyundaki tüm silahlar ya da zırh gibi ekipmanlar sadece oyunu oynayarak elde edilebilecek.
Silah ya da efsanevi ekipmanlar satılmayacak. Bu konunun altı özellikle çizildi. Satın alma tarafında ise opsiyonel olarak bazı bonuslar sunulacağı ve Battle Pass gibi sistemler olacağı belirtildi.
Yapım hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için Diablo Immortal ön inceleme yazımıza bakabilirsiniz.
Böyle yapımcıların sıradan oyun yapmaları bizi üzüyor. Sanirim çoğu yapımcılar asıl teknolojik oyunlari sonraki nesilde kasacak gibi... Şimdilik hepsi bu neslin bu grafiklerde suyunu.......