Death Stranding için kitap yazılıyor

Alparslan Gürlek 11.08.2020 - 12:36
Kojima Productions tarafından geliştirilen Death Stranding için oyunun yardımcı yazarı Kenji Yano bir roman yazdı. İlginç bir serüven olacak.

Kojima Productions tarafından geliştirilen, ilginç hikayesi ile oyuncuların ilgisini her zaman diri tutmayı başaran Death Stranding için bir roman yolda. Oyunun yardımcı yazarlarından birinin elinden çıkacak olan roman ilginç olabilir.

Death Stranding için kitap yazılıyor

Death Stranding -bilmeyenler için incelememizi bırakıyorum- genel anlamda sevilen bir oyun oldu. Özellikle oyunlarda dolambaçlı hikayeler ve felsefi düşünce arayanlar için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz oyun oynayan tüm oyuncularda iyi ya da kötü bir iz bırakmayı başarmıştı.

Death Stranding, Kojima Productions'un önceki oyunlarına kıyasla anlaması ve oynaması zor bir oyundu. Oyunda zor zamanlar geçiren ve oyuna karşı kötü izlenimleri büyüyen okurlarımız hiç üzülmesin, oyun bir romanlaşma sürecinin içerisine giriyor.

Death Stranding resmi romanı, birinci cildin İngilizce çevirisi ile serileştirilmiş bir dizi hikaye ve 3 Kasım tarihinde yayınlanacak. İlerleyen süreçlerde ülkemizde de görmeyi umut ettiğimiz bu kitap için oyunu oynayan oynamayan herkese hitap edeceğini söyleyebilirim. Sonuçta bir serinin devamı değil ve oyun ile ne kadar ilişkili olsa da bir o kadar uzak. Oyundan bağımsız olarak okunabilecek bir kitap olacağını düşünüyorum. Hikayenin kısa özeti ise şöyle:

"Gizemli patlamalar gezegeni sarstı ve Death Stranding olarak bilinen bir dizi doğaüstü fenomeni başlattı. Canlıları yiyip bitiren hayalet yaratıklar, insanlığı yok olmanın eşiğine getirerek, ülkelerin düşmesine ve hayatta kalanların da dünyadan izole edilmiş bölgelerinde yaşamasına sebep oldu. Efsane teslimatçı Sam Porter Bridges, Amerika Birleşik Şehirleri Başkanı tarafından kritik bir göreve atandı. Şehirleri ve insanları birbirleriyle yeniden bağlamak ve Amerika'yı her seferinde bir adım yeniden inşa etmek için diğer dünyadan gelen tehditlerle dolu bu harap arazide yolculuk etmeli..."

Ve işte kitabın kapak tasarımı:

Death Stranding için kitap yazılıyor

Kitap, oyunun yardımcı yazarlarından Kenji Yano tarafından yazıldı. Bu iyi bir işaret çünkü genelde oyun romanları oyuna yakın olmayan yazarlar tarafından yazılır. Şimdi ise emin ellerde olduğumuzu söyleyebiliriz. Yano, daha önce de bir dizi Metal Gear Solid oyununun romanlarını yazmıştı.

Kitap, Titan Books tarafından yayınlanacak, ABD İngiltere ve Avustralya'da ön siparişe açıldı. Henüz ülkemiz için bir gelişme yok.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Daadsy
Daadsy 15.08.2020 15:18
Ön söz sanırım şu şekilde başlar. " Uzun ince bir yoldayım.." Gerisini siz doldurursunuz artık :P
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2020 22:21
Çok lazım ya bu oyuna kitap!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2020 19:18
Felsefenin ne olduğunu bilmeyen insancıkların yorumları çok acayip, bu oyun bir başyapıt olmasada oynadığım en iyi ve en ilginç oyunlardan birisi ve bunu da para verdiğim için söylemiyorum aksine oyun bama hediye geldi, üzülüyorum bu oyunun bu kadar underrated kalmasına, bu kadar gömülmesine :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 18:09
Yok hacı kitap falan kurtarmaz bu oyunu, kojima derin oyun yaptı diye herkes kendini inandiriyor. Derinlik felsefe falan hiç birşey yok hocam bu oyunda oynayinca anlarsınız sadece kargo taşımaktan ibaret gerçekten de bu yani. Ama işte oyuna parayı bayildiktan sonra beğendiğini söyleyemiyor insanlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 14:59
"felsefi düşünce arayanlar için biçilmiş kaftan"
Evet aşırı derecede felsefi bir oyun.O kadar felsefi ki karakterlerin davranışları birbirlerine garip garip bakmaktan ibaret.
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 18:01
Oyunun felsefesi yok demek istiyorum. Ayriyeten alttan verilen bir mesaj da yok.Karakterleri kötü, dünyası boş, kargo taşı Amerikayı kurtar diyen bir oyun.Sırf kojima yaptı diye pohpohlanıyor oyun. Oyun çok kötü olmasada aşırı derecede mediocre.Böyle bir oyuna "felsefi" demek ayıp. Al sana eleştiri.
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 17:34
Felsefe ile bakışmanın ne ilgisi var? Yani eleştirmek için eleştirmeyin arkadaşım.Oyunun evreni vermek istediği mesaj alt metinleri mi yoksa bakışması mı felsefesi ile ilgili?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Death Stranding için kitap yazılıyor
İlginizi Çekebilir