Cinsiyetçilik ile sık sık gündeme gelen Riot Games'e dava açıldı

Ersin Kılıç 7.11.2018 - 13:33
Yapılan suçlamalar bu sefer yargıya taşındı

League of Legends ile birlikte özellikle eSpor dünyasının en önemli firmalarından biri haline gelen Riot Games'in başı bir süredir cinsiyetçilik suçlamaları ile dertte. Bu konuda dönem dönem gündeme gelen Riot Games daha önce bir açıklama yapmış ve firmanın ayrımcılık, taciz, zorbalık ve kötü yorum konularında sıfır toleransa sahip olduklarını belirtmişti. Tüm bunlara rağmen Riot Games'e cinyiyetçi ayrımcılık konusunda dava açıldığı belirtildi.

Riot Games'e cinsiyetçilik suçlaması ile dava açıldı

Kotaku'nun haberine hala firmada çalışan biri ve firmanın eski bir çalışanı Riot Games aleyhine dava açmış durumda. Davanın sebebi ise "erkek önceliği ve toplumsal cinsiyetçiliğe dayalı ayrım" olarak gösterilmiş. Açılan bu davada firmada çalışan kadınlara ücret ayrımcılığı yapıldığı ve sırf kadın olduklarından dolayı kariyerlerinin önüne geçildiği de iddia edilmiş. Bunun yanı sıra yaşanan cinsel tacizler ve firmanın buna müsaade eden bir çalışma ortamına izin verdiği de dava dosyasına girmiş durumda. 

Tüm bu iddialar ile birlikte Riot Games'in Kaliforniya'daki eşit ücret yasası ve iş yerinde cinsiyete dayalı ayrımcılığa karşı olan yasayı çiğnediği, davacılar tarafından ileri sürülmüş. Bu dava ile birlikte davacı taraf ödenmemiş ücretler, zararlar ve ceza sonucu firmanın tazminat ödemesini talep ediyor. 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2018 21:52
Walaha dogru
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2018 20:38
kimse alınmasın ama firma zaten kadın popülasyonun artması yolunda ilerliyordu. popüler gündemlerden çok etkilenen bayanların sesi yeterli düzeyde çıkmaya başladığında ve içerisinde kadın-erkek enteresan/saçma insanların bulunması ile bu tip haberlere çok gereksiz rastlayacağız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cinsiyetçilik suçlaması yapılan Riot Games'e dava açıldı
İlginizi Çekebilir