Blizzard, Overwatch'un belalı oyuncularını oyundan temizliyor

Furkan Güler 13.07.2018 - 12:08
Geliştiriciler problemleri birer birer çözdü.

Rekabetçi FPS anlamında oldukça güzel mekanikler içeren Overwatch, kısa sürede milyonlarca oyuncuya hitap etmeyi başardı. Ancak büyük bir kitlesine olmasına karşın Overwatch'un kitlesi normal oyuncuları çileden çıkartabiliyor. Toksik olarak nitelendirilen bu kötü kitle, oyunu düzgün bir şekilde oynayan oyuncuları oyundan uzaklaştırıyor. Bu sebepten dolayı Blizzard, geride bıraktığımız dönemlerde yeni bir yöntemle oyunun topluluğunu düzeltmeye başladığını açıklamıştı. Oyunun içerisinde güzel davranan oyuncuları ödüllendiren bu sistem ilk meyvelerini vermeye başladı.

Overwatch'un toksik kitlesi yavaş yavaş temizleniyor

Açıklanan yeni bilgilere göre özellikle Amerika bölgesinde fazla olan toksik kitlenin oyun içerisinde küfürleşmesi yüzde 26 oranında azalmış. Kore bölgesinde ise bu problemin yüzde 16 oranında çözüldüğü belirtiliyor. Kötü mizaçlı oyuncuların ise Amerika'da yüzde 28 oranında kaybolduğunu belirten Blizzard, bu durumun Kore bölgesinde yüzde 21 oranında düzeldiğini açıkladı.

Amerika ve Kore'ye nazaran daha kaliteli bir topluluğu olan Avrupa bölgesinin rakamları ise açıklanmadı. Ancak bu problemin Avrupa bölgesinde de düzeldiğini belirtelim. Bakalım ilerleyen günlerde bu sistem oyunu tamamen temizleye yetecek mi?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 17:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard, Overwatch'un belalı oyuncularını oyundan uzaklaştırıyor
İlginizi Çekebilir