Baldur's Gate 3 yeni bir özellik sunmayı hedefliyor

Taylan Bal 3.08.2023 - 14:23
Baldur's Gate 3, hiçbir diğer RPG'nin başaramadığı bir şeyi başarmayı hedefliyor: Xbox Series S konsolunda “kesintisiz geçişli çok oyunculu” özelliğini çalıştırmak.

Baldur's Gate 3, yılın en büyük yeni oyun çıkışlarından biri olacak. PC oyuncuları bu haftanın ilerleyen günlerinde oynamaya başlayabilecekken, konsol oyuncularının tercih ettikleri platformda maceraya başlaması biraz daha uzun sürebilecek.

Baldur's Gate 3, kesintisiz geçişli çok oyunculu özelliği sunacak

Baldur's Gate 3 PC çıkış tarihi 3 Ağustos olarak karşımıza çıkıyor. PS5 için ise 6 Eylül'de oynanabilir olacak. Baldur's Gate 3'ün Xbox versiyonu üzerinde de çalışılıyor. Ancak henüz bir çıkış tarihi belirlenmedi. Maalesef, Baldur's Gate 3'ün Xbox versiyonunun gecikmesinin nedeni Xbox Series S konsolu gibi görünüyor.

Larian son zamanlarda Xbox Series S'in konsol oyunlarını geri tutmadığını söylemiş olsa da, Baldur's Gate 3'ün Xbox Series S'de bölünmüş ekran çok oyunculu özelliğini çalıştırmanın "büyük bir teknik engel" olduğunu kabul etti. Michael Douse, Twitter'da da bunu açıkladı. "Bu ölçekteki diğer hiçbir RPG'nin başaramadığı şeyi yapmak için oldukça fazla mühendis çalışıyor” dedi.

Baldur's Gate 3, kesintisiz geçişli çok oyunculu özelliği sunacak

Xbox Series S, Baldur's Gate 3'ün gecikmesine neden oluyor

Xbox Series X üzerinde piyasaya sürülen herhangi bir oyun, Series S üzerinde de aynı özelliklere sahip olmak zorunda. Bu durum tartışmalı olmuş ve sektördeki bazı kişiler Xbox Series S'i eleştirmiş ve bu nedenle oyun geliştirmeyi geri tutmakla da suçlamıştı. Larian, buna karşı çıksa da, Xbox Series S'in Baldur's Gate 3'ü oynamak isteyen oyuncuların daha uzun süre beklemek zorunda kalmasının temel nedeni olduğu net bir şekilde açık.

Baldur's Gate 3, beklentilerin üzerine çıkmayı gerçekten amaçlıyor. Bu da neden büyük bir heyecan yarattığının büyük bir sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Baldur's Gate 3'ün bu heyecanı karşılayıp karşılayamayacağını zaman gösterecek. Ancak şansların oldukça fazla olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 12:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur's Gate 3 yeni bir özellik sunmayı hedefliyor
İlginizi Çekebilir