Baldur's Gate 3, Steam tarihindeki en popüler oyunlardan biri oldu

Taylan Bal 4.08.2023 - 12:22
Baldur's Gate 3, Larian Studios için büyük bir başarı ve Steam tarihindeki en popüler oyunlardan biri haline geldi.

Uzun süredir beklenen Baldur's Gate 3, yayınlanmasıyla birlikte büyük bir ilgiyle karşılandı. PC oyuncuları sonunda Larian'ın son oyununa giriş yapabilir ve erken erişim aşamasında sunulan içeriğin ötesinde oyunun ne sunabileceğini keşfedebilirler.

Baldur’s Gate 3 patlama yaptı

Baldur's Gate 3, 2020 Ekim ayından itibaren erken erişimdeydi ve oyunculara son üründen ne bekleyeceklerine dair bir önizleme sunuyordu. Erken erişimde de oldukça popüler olan Baldur's Gate 3, tam sürümüyle birlikte adeta patlama yaşadı ve büyük bir popülarite kazandı.

Baldur's Gate 3'ün Steam'deki eşzamanlı oyuncu sayısı inanılmaz bir sayıya ulaşmış durumda ve sayı her sayfa yenilemesinde artıyor. Baldur's Gate 3, Steam'deki tüm zamanların en yüksek eşzamanlı oyuncu sayısında 18. sırada yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: Baldur's Gate 3 yeni bir özellik sunmayı hedefliyor

Baldur’s Gate 3 patlama yaptı

Dev dosya boyutuna rağmen oyunun popülerliği daha da artıyor

Baldur's Gate 3'ün devasa dosya boyutu da göz önünde bulundurulmalı. Oyun yaklaşık 122 GB yer kaplıyor. Ön yükleme imkanı olmadığından henüz oyunu deneme şansı bulamayan daha fazla potansiyel oyuncu olduğu da bir hayli muhtemel. Bu durumda, oyunun eşzamanlı oyuncu sayısının ne kadar daha yükseleceği merak konusu. Elbette CS:GO veya PUBG gibi oyunları geçmesi pek olası değil. Ancak hala daha da büyüyebilir.

Baldur's Gate 3'ün Steam'deki yüksek eşzamanlı oyuncu sayısı, özellikle oyunun sadece Steam'de değil, aynı zamanda GOG üzerinde de satışa sunulduğu göz önüne alındığında, Larian Studios için büyük bir başarı işareti. Dahası, oyun yalnızca bir ay sonra daha geniş bir kitleye ulaşacak. Çünkü Baldur's Gate 3, 6 Eylül'de PS5 için yayınlanacak ve konsol oyuncuları da bu oyunun ne hakkında olduğunu görebilecekler.

Ne yazık ki, Baldur's Gate 3'ün Xbox versiyonu henüz bir yayın tarihi belirtilmedi. Bu yüzden bu platformdaki oyuncuların oyunu ne zaman oynayabileceği belirsiz. Ancak güçlü bir bilgisayara sahip olan herkes şu anda oynayabilir.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 02:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2023 05:56
Hiç sıra tabanlı oyun oynamadım ama adamlar görsel olarak çok sanatsal iş çıkarmışlar
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2023 19:53
Sıra tabanlı oyunların felsefesini anlarsan, sıra tabanlı oyunların sayılarının az olmasına üzülürsün. Sadece doğru anda yaptığın tek bir hamlenin tüm mücadelenin kaderini değiştirmesine şahit olmak hem çok eğlenceli hem çok tatmin edici.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 8.08.2023 06:58
Oyunu çok oynamak istiyorum fakat sıra tabanlı oyun gözüme duruyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2023 14:03
Şu oyunu Türkçe oynayabiliyorum ya bu harikulade bir hizmet, teşekkürler Larian ve çeviri ekibine.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2023 11:30
Günümüz şartlarında artık insanlar cok çabuk sıkılıyor herşeyden iyi yapımlar malesef cok yavaş çıkıyor daha fazla yapımcıların güzel oyun çıkarması gerekli şuan herkes yatış modunda yılda3-4 premium oyun oynayacağız diye pc ye playstation ve tvye servet gibi tutarlar ödüyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2023 11:05
Şu oyundan sonra hiç bir firmanın Türkçe oyun çıkarmamak için bir bahanesi kabul edilemez. Emek sonuna kadar va bu oyunda. Diğer firmalar bu kadar emeği kaldıramayıp oyunu eleştirmişlerdi, şimdi puanlar oynama süresi tokat gibi oldu, insomniac, ubisoft gibi firmalara. RPG böyle yapılır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur's Gate 3, Steam tarihindeki en popüler oyunlardan biri oldu
İlginizi Çekebilir