Baldur’s Gate 3’ün oynanış videosu gösterilecek

Burak Oruç 20.02.2020 - 10:22
Baldur's Gate 3'ün oynanış videosu PAX East 2020'de gösterilecek. Baldur's Gate 3'ün kreatif direktörü oyunu canlı yayında oynayacak.

Baldur’s Gate efsanesi geri dönüyor. Geçtiğimiz Haziran ayında duyrulan Baldur’s Gate 3’ün oynanış videosu için sayılı günler kaldı. Duyrulduğu günden itibaren başta serinin hayranları olmak üzere, türün sevenlerini de bir heyecana gark eden Baldur’s Gate 3’ün 2020 yılı içerisinde çıkması bekleniyor.

Baldur’s Gate 3, Larian Studios tarafından geliştiriliyor. Oyunun yayıncılığını ise Wizards of the Coast üstleniyor. Geliştirici firma, PAX East etkinliği kapsamında gerçekleştirecekleri bir yayın ile oynanış görüntülerini canlı olarak oyunseverler ile paylaşacak. Söz konusu canlı yayın, 27 Şubat tarihinde, TSİ ile 11:30’da başlayacak. Canlı yayını YouTube üzerinden izlemek mümkün olacak. Canlı yayını takip edemeyecek olanlar için, muhtemelen Baldur’s Gate 3’ün oynanış videosu yayından hemen sonra Larian Studios’un YouTube kanalına da yüklenecektir.

Baldur’s Gate 3’ün oynanış videosu gösterilecek

Baldur’s Gate 3’ün oynanış videosu 27 Şubat’da paylaşılacak

Projenin kreatif direktörü Swen Vincke, Baldur’s Gate 3’ü yayın esnasında canlı canlı oynayacak. Yani banttan bir video bizlere gösterilmeyecek. Bu detay, oyunun ne kadar hazır olduğunu anlayabilmemiz için önemli. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir sızıntı ile Baldur’s Gate 3’ün bu sene çıkacağı söylentileri yayılmıştı. Bu haber ile birlikte oyunun gerçekten bu sene çıkmasının mümkün olduğu anlamış olduk. Böyle bir yayın hazırladıklarına göre oyunun geliştirilme süreci önemli ölçüde bitmiş durumda olmalı.

Ayrıca bahsettiğimiz canlı yayın dışında Larian Studios, PAX East etkinliği boyunca oyundan yeni görüntüleri de paylaşmaya devam edecek. 27 Şubat’daki canlı yayına sürpriz bir konuğun katılacağı da belirtiliyor. Paylaşılacak görüntülerde oyunun hem hikayesini hem de oynanış mekaniklerini görebileceğiz.

Larian Studios, Divinity: Original Sin ve Divinity: Original Sin 2 ile cRPG türünde neler başarabileceğini tüm oyun dünyasına göstermişti. Baldur’s Gate hayranlarını, yeni Baldur’s Gate oyunu için heyecanlandıran temel sebeplerden biri de bu oldu. Tek kişilik ve “co-op” modları barındıracak Baldur’s Gate 3 PC ve Stadia platformlarına çıkacak.

Baldur’s Gate serisinin sevenlerinin en büyük endişesi ise, Diablo 2 sonrası Diablo 3’de yaşanan hayal kırıklığının bir benzerini yaşamak. Ancak şu anda atmosfer, bu endişenin boşa çıkacağı yönünde. Türün severleri Baldur’s Gate 3’den oldukça umutlu.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur’s Gate 3’ün oynanış videosu gösterilecek
İlginizi Çekebilir