Astro's Playroom, PlayStation 5 konsolunda yüklü olarak gelecek

Özgür Deveci 15.06.2020 - 21:52
Japan Studio'nun ASOBI ekibi tarafından geliştirilen 3D platformu oyunu Astro's Playroom, yeni nesil konsolun özelliklerine vurgu yapıyor. Detaylar haberimizde!

Astro's Playroom muhtemelen PlayStation 5'te oynayacağınız ilk oyun olacak. Sony'nin PlayStation 5 konsolunu tanıttığı "Oyunların Geleceği" etkinliğinde duyurulan Astro's Playroom, yeni nesil konsolumuza ön yüklü olarak gelecek. Rescue Mission'ın devamı niteliğinde geliştirilen oyun, aslında oynanabilir bir teknolojisi demosu. Astro's Playroom, PlayStation 5'in dokunsal geri bildirim teknolojisi ve uyarlanabilir tetikleyicilere sahip olan yeni nesil kontrolcüsü DualSense dahil olmak üzere konsolun heyecan verici yepyeni özelliklerine vurgu yapıyor. Geleneksel platform ögelerinin kullanıldığı oyun bana üç boyutlu Super Mario oyunlarını anımsattı.

Astro's Playroom, PlayStation 5'te ön yüklü olarak gelecek. Oyunu PSN Store'dan indirmeye bile gerek kalmadan konsolu satın aldığınızda oynayabileceksiniz. Ancak, asıl soru oyunu bitirdiğimizde konsolumuzda yer kaplamaya devam edecek mi? Bu sorunun cevabı şu an için yok. Sony bu konuda bir şey belirtmedi.

Astro's Playroom, PlayStation 5 konsolunda yüklü olarak gelecek

Astro's Playroom, PlayStation 5 konsolunda yüklü olarak gelecek

Astro's Playroom'un kökeni PlayStation VR için piyasaya çıkan Rescue Mission'a dayanıyor. Sony'nin sanal gerçeklik gözlüğü için özel olarak geliştirilen oyunda sevimli küçük robot arkadaşlarımızı bulmaya çalışıyorduk. Selefinde VR gözlüğün avantajlarını kullanan şirket, halefinde ise benzer bir deneyimi DualSense kontrolcüleri ile yapmaya çalışıyor. Astro's Playroom, PlayStation 5'in çıkışıyla birlikte tüm konsol sahiplerine ücretsiz olarak verilecek. Konsolda ön yüklü olarak gelecek oyunun tanıtım fragmanı DualSense kontrolcüsünün yeteneklerine vurgu yapıyor. Oyun daha çok konsolun ve kontrolcünün sahip olduğu donanımı ön plana çıkarmak için yapılmışa benziyor. Bu arada oyunun VR sürümünün olup olmayacağı ise henüz belli değil. Lafı daha fazla uzatmadan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Sony’nin PlayStation 5 konsolunu tanıttığı etkinlikte Astro's Playroom dışında daha birçok oyun duyuruldu. Aralarında bizi şaşırtan oyunlar olduğu kadar, heyecanladığımız ve ağzımızı açık bırakan oyunlarda oldu. Buna ek olarak PlayStation 5 için duyurulan diğer oyunları merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz.

Oyun, PlayStation 5'in piyasaya çıkışı ile birlikte yayınlanacak. Son olarak siz bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Kimler yeni nesle bu oyunla başlamayı düşünüyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2020 23:38
Neye yararda bole oyun oynayanin aklinada simsi bisi dicem yuklemese dahayi
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2020 20:33
ne alakası var bayanlar ve kız çocukları oynamıyor mu ? saçma sapan yorum yapmayın yaaa : rachet clank , knack yiğenim severek oynadı ve bitirdi :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Astro's Playroom, PlayStation 5 konsolunda yüklü olarak gelecek
İlginizi Çekebilir