Apex Legends Mobile bir Türk tarafından tescil edildi

Murat Oktay 23.02.2023 - 15:23
Apex Legends'ın bir Türk tarafından tescil edilmesinin ardından bu sefer de Apex Legends Mobile bir Türk tarafından tescil edildi.

EA'in Apex Legends markası ile Türkiye'de başı dertten kurtulmuyor. Geçtiğimiz aylarda Apex Legends isim hakları Cihan Turan isimli bir Türk tarafından Türkiye'de tescil edilmişti. Son olarak da Apex Legends Mobile bir başka Türk olan Burak Anlaşmak tarafından tescil edildi.

Apex Legends Mobile Türkiye'de EA tarafından tescil edilmedi

Birkaç farklı alanda başvurulan isim tescili, böcek ilacı, kağıt ürünleri ya da bulaşık eldiveni gibi farklı alanları kapsıyor olsa da başvurulan alanlardan biri de oyunlar konusunda: Salonda oynanan oyunlar; harici ekran ya da monitör ile bağlanıp oynanabilen oyunlar için aletler, makineler ve cihazlar (jetonla çalışanlar dahil).

Apex Legends Mobile bir Türk tarafından tescil edildi

17 Ocak 2023 tarihinde başvurunun yapılmasının ardından, 13 Şubat 2023 tarihinde de Patent Tescil Kurumu tarafından onay verilmiş. Ancak onayın detaylarında 3 Şubat 2023 tarihinde de uzman benzerlik araştırması yapıldığı yazılmış.

Görülen o ki Electronic Arts, Apex Legends markası için gereken özeni göstermemiş. Firmanın diğer oyun markalarınu sorguladığımızda da Battlefield gibi önemli markaların isim tescilinin yapıldığını ancak kimilerinin de henüz alınmadığını da görüyoruz.

Apex Legends Mobile bir Türk tarafından tescil edildi

EA'in daha önceki durumlarda avukatları yolu ile isim tescilini yaptıran kişiler ile bağlantıya geçtiğini öğrenmiştik. Muhtemelen bu durum için de benzer bir yolu izleyeceklerdir.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 06:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2023 19:41
İyide apex legends seneler önce çıkmış bir oyun. Bu fırsatçının başvufma tarihi ise 2023.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apex Legends Mobile bir Türk tarafından tescil edildi
İlginizi Çekebilir