EA FC 25 Ön İnceleme

Can Göksel 17.07.2024 - 19:00
EA FC 25 Ön İnceleme yazımızda, EA Sports tarafından geliştirilen futbol oyununun bu sene getirdiği yeniliklere yakından göz atıyoruz.

EA FC 25 Ön İnceleme: Oyuncular tarafından her yıl kimi zaman eleştirilse kimi zaman da övgülerle anılan eski adı ile FIFA yeni adı ile EA FC olan güzide futbol oyunu öyle ya da böyle sektörde hakim olmayı başarmış ve rakiplerini geride bırakmış durumda. 

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni

EA FC’nin futbol oyunlarında adeta rakipsiz hale gelmesi kimi oyuncuları korkutmakta. Bunun altında yatan sebep ise EA’in hakim Pazar gücünden kaynaklı olarak kendini geliştirme niyetinin olmaması yönünde. Fakat tüm bunlara rağmen EA özellikle topluluk tarafından gelen yorumlara oldukça değer veriyor ve bu değerlendirmelere kulak asıyor. 

Spor oyunlarının her yıl düzenli olarak çıkış yapıyor olması, söz konusu oyunlarda majör değişikliklerin yapılmasını daha güç hale getirebiliyor. Dolayısı ile bazen topluluk tarafından eleştirilen ya da talep edilen yenilikler ve özellikler birkaç nesil sonra oyuncularla buluşabiliyor.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 1
EA FC 25 Ön İnceleme

Bu bağlamda bu sene 20 Eylül tarihinde çıkışını gerçekleştirecek olan EA FC oyuncuların büyük bir çoğunluğunu tatmin edecek yeni özelliklerle piyasaya çıkışını gerçekleştirecek. Yeni oyunda pek çok radikal değişiklik ve ekleme yapan EA bu sene aslında topluluğuna ne kadar sadık olduğunu gösterecek gibi duruyor. 

Yazının girizgahını haddinden fazla bile uzun tuttuğuma göre artık EA FC 25 hakkında detayları paylaşmaya başlayabilirim. Gelen her bir yeni özelliği ve değişikliği kendi başlığı altında anlatıyor ve buna ek olarak kendi düşüncelerimi ve yorumları mı da sizlerle paylaşıyor olacağım. 

FC IQ & Rush

Rush Heyecan Verici ve Etkileşimli Sosyal Deneyim

Rush arkadaşlar için özel olarak tasarlanmış yepyeni bir 5’e 5 oyun deneyimi olarak karşımıza çıkmakta. Bu mod EA FC 25 içerisinde yer alan mevcut tüm oyun modlarına entegre edilmiş durumda.

EA bu oyun modunu tanıtırken bunun tamamen tek başına ayrı bir mod olmadığını dikkat çekiyor. Rush’ı tek başına bir mod olarak oyunculara sunmaktansa hal hazırda iyi bir şekilde işleyiş gösteren özelliklere eklemeyi tercih etmiş durumdalar. Bunun ilk sebebi en çok tercih edilen oyun deneyimlerini rush ile canlandırmayı ve zenginleştirmeyi istemeleri ikinci sebebi ise kurulmuş düzen üzerin üzerine yeni bir özellik ekleyerek optimize bir oyun deneyimi sunmayı amaçlamaları.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 2
EA FC 25 Ön İnceleme

Rush ile birlikte EA 11’e 11 olan oyunu 5’e5 olacak şekilde daha küçük bir saha ile futbolu yeniden yorumluyor. Bunu yaparken denge ve eğlence mekaniklerini korumak isteyen EA FC 25 oynanışta yer alan temel mekaniklerde ise herhangi bir değişikliğe gitmiyor. Yani verdiğiniz pas da şut da hala aynı dinamiklere ve sistemlere sahip. 

Bununla birlikte RUSH sayesinde oyuncular top ile birlikte daha fazla vakit geçirebilecek ve daha fazla oyun içinde sorumluluk alıp sergiledikleri davranışların sonuçlarını daha sık görecekler. Sadece topla yapılan hareketler değil topsuz olarak da yaptığınız hareketler ve oyunu okumak gibi stratejik hamlemleler de oynadığınız oyunda etkili olan nüanslar olacak. Rush ile birlikte takımdaki 4 kişi isterse gerçek oyuncu olabilir. Kaleci ise yapay zeka tarafından kontrol ediliyor olacak.

İlginizi Çekebilir: EA SPORTS FC 25 Fragmanı Ye Oynanış Detayları Yayınlandı

5’ 5 bir futbol müsabakasında daha konstantre bir deneyim için elbette oyuna çeşitli iterasyonların da yapılması gerekli. Bu noktada saha boyutu da elbette değişim gösteriyor ve daha küçük bir hal alıyor. Ancak burada çok küçültülmüş bir alan olmadığının altını çizmek isterim. Oyuncuların yaratıcı olabilmesi ve alanı avantajlarına kullanabilmeleri için EA FC 25 sahayı yeterince büyük tutmuş. Zaten EA yetkilileri de bunun bir sokak futbolu deneyimi olmadığını net bir şekilde belirtiyor. Hatta topluluk geri bildirimleri neticesinde Volta oyun modunu da kaldırdıklarını belirtiyorlar.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 3
EA FC 25 Ön İnceleme

Tüm bunlarla birlikte elbette Rush için yeni bir stadyuma ihtiyaç var. Burada ise Nike ile iş birliğine giden EA, mükemmel havalı bir tasarıma sahip yepyeni stadyumu ile heyecan verici müsabakaları bu stadyumda oynatmayı planlıyor. Nike’ın Swoosh’undan ilham alınarak tasarlanan bu stadyum neon ışıkları, drone gösterileri, izleyici koltukların sahaya yakınlığı ve çevresel atmosferler ile merak uyandırıcı bir iş ortaya çıkarmayı başarmış. 

EA FC 25 Rush her ne kadar 11’e 11 futbol deneyimini değiştirmese de aslında futbol dünyasında da konuşulan ya da yerel olarak uygulanan bazı metotları oyuna getirerek çekirdek oyun deneyiminde farklılıklar yaratmış durumda. Bu farklılıkların elbette Rush özelinde olduğunu belirtmekte fayda var. 

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 4
EA FC 25 Ön İnceleme

  • Santra Vuruşu: Klasik santra yerine orta saha çizgisinin üst ve alt taç çizgilerinde birer top fırlatıcı yer almakta. Bu top fırlatıcıları rastgele olacak şekilde topu orta alan fırlatır. Karşılıklı duran takımlar topa doğru koşar. Aslında akan oyunda orta alana düşmüş bir topa ulaşmaya çalışıyorsunuz diyebiliriz. Böylelikle oyun içinde akışı ve tempoyu bozmadan hareketi korumak amaçlanan özellik olmuş. 
  • Mavi Kart: Oyun içinde yapılmış bir faul neticesinde yapılan müdahalenin sertliğine bağlı olarak oyuncu mavi kart görebiliyor. Mavi kart gören oyuncu 1 dakika boyunca oyun dışında kaldıktan sonra tekrar oyuna geri dönüyor. 
  • Ofsayt: Rush ile birlikte ofsaytlar orta sahadan itibaren değil hücum bölgesinden itibaren başlıyor olacak. Bu da oyunda savunma ve hücum yaparken daha derin stratejiler kurmanıza olanak tanıyor. 
  • Penaltı Vuruşları: Standart alışıla gelmiş penaltı yerine kaleci ile 1’e 1 kaldığınız ve hareket içerisinde olduğunuz bir sistem mevcut. Bu sistemin benzeri eskiden MLS’de kullanılıyordu. Dilerseniz bir örneğe buradan bakabilirsiniz. 

FC IQ

FC IQ aslında adının da çağrışım yapabileceği üzere taktiksel yaklaşımlarınızı çok daha derinlemesine yapabilmenize olanak tanıyan yeni oyuncu odaklı özellik. Bu özellik Rush özeliğinin aksine normal oyun modlarında yani 11’e 11 futbol maçlarında kullandığınız bir özellik olarak karşınıza çıkacak. 

EA FC IQ sayesinde hem çevrimiçi oyunlarda hem de menajerlik modları gibi farklı alanlarda takımınızdaki oyuncuların nasıl hareket etmesini ve nasıl davranışlar sergilemesini istediğinizi detaylı bir şekilde özelleştirebildiğiniz bir sistem.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 5
EA FC 25 Ön İnceleme

EA FC 25. FC IQ ile modern futbolu oyunculara getirmeyi planlıyor. Bu mod sayesinde futbolcular üzerinde taktisel değişiklik yapma özgürlüğünüzün olmasının yanı sıra gerçek dünya veri kullanılarak oyun içindeki oyunculara vermiş olduğunuz görevlere onların ne kadar yatkın olduğunu görebilecek ve bu görevleri ne kadar iyi bir şekilde yerine getirip getiremediklerine tanıklık edeceksiniz. 

Taktiğinize uymayan ancak vazgeçmek istemediğiniz futbolcularınız için ise özel antrenör çalışmları yaparak onları isteme entegre etmeye çalışabilecek ve futbolcuların oyunlarını kimi zaman bambaşka şekillerde evrimleştirebileceksiniz. FC IQ modu ile birlikte artık oyunculara tanımlayabileceğiniz 50’den fazla yeni rol bulunmakta.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 6
EA FC 25 Ön İnceleme

İçinizdeki Pep Guardiola ya da José Mourinho’yu ortaya çıkarmak için bu harika bir fırsat. Oyunculara verdiğiniz roller ile sadece onlara ne yapmaları gerektiğini söylemeyecek aynı şekilde onların oyun tarzlarını ve nasıl düşündüklerini de hesaplayacak ve yeri geldiğinde oyuncuların oyunu düşünme ve algılama biçimlerine müdahale ederek değişiklikler yapabileceksiniz. 

Gameplay & Matchday Experience

Kalecilerin Nitelikleri Artıyor

EA FC 25 yetkilileri geçen sene getirilen oyuncu özeliklerinin oyuncular tarafından son derece beğenildiğini dile getirirken topluluğun kaleciler için sunulan yeteneklerin yetersiz bulunduğununu dile getirdi. EA FC 25 ile birlikte artık oyunda yeni kaleci özellikleri yer almakta. 

Hava Durumları Oynanışa Doğrudan Etki Ediyor. 

EA FC 25 ile birlikte dinamik hava koşullara da oyuna etki eden başka bir özellik olarak oyuna entegre edilmiş durumda. Sahada ki rüzgarın şiddeti ve yönü top üzerindeki hakimiyetiniz de etkili rol oynayabiliyor. Özellikle duran toplarda rüzgarlar belirleyici rol oynayabiliyor. İster bir firikik kullanın ister bir korner eğer sahada özellikle sert bir rüzgar varken kullanım alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekebilir.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 7
EA FC 25 Ön İnceleme

Kaygan zeminde oyuncular hareket ederken ya da şut çekerken artık kayıp düşebiliyorlar. Ayrıca top fiziği de ıslak zeminlerde farklı davranışlar sergileyebilir. Bu tarz hava durumlarında yapmış olduğunuz seçimler farklı sonuçları ortaya koyabiliyor. Bu da aslında futbol da sevdiğimiz daha gerçekçi bir yapıyı bizlere sunuyor. 

Yeni Çalımlar Geldi

Serinin hemen hemen her oyununda olduğu gibi EA FC 25’te de oyuna yeni beceri hareketleri eklenmiş durumda. Daha küçük adımlarla yapılabilen bu beceri hareketleri yenilenen animasyon sistemi ile rakibinizi daha yumuşa bir şekilde ekarte edebilmenize olanak tanıyor.

Taktiksel Fauller

Gerçek hayatta futbol müsabakalarında savunma yapan takımın, hücum yapan takıma kimi zaman taktiksel faul yaptığına tanıklık ederiz. EA FC 25 ile birlikte artık oyun içerisinde rakip takım oyuncularına gerekli olduğu takdirde sağ analog ile taktiksel faul yapabileceğiz. Ancak bu davranışı göstermenin cezası doğrudan sarı kart ile sonuçlanacak. Davranışı ikinci kez tekrarlamanız durumunda ise hakem kırmızı kart çıkarmaktan sakınmayacak.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 8
EA FC 25 Ön İnceleme

Pas atmak artık daha zor. Paslar hassas ve hata yapma oranı var. Doalyısı ile iyi bir pasör pas verebilmeye devam edebilecek ancak bunun için niteliklerinin attığı pasın spesifikliğine bağlı olarak yeterli olması gerekli. 

Bu özelliğin özellikle 5’e 5 Rush müsabakalarında nasıl sonuçlar doğuracağını merak ediyorum. 

EA FC 25 RTX

Pekç ok oyunda bir standart haline gelmiş olan ışın izleme teknolojisini artık EA FC oyunlarında da göremye başlayacağız. EA FC 25 Gelişmiş ve standart grafik modu olarak iki farklı Grafik modunu oyunculara sunuyor.

 Her iki mod da standart olarak 60 fps’e kilitli olacak şekilde ayarlanmış Elbette isterseniz detayları menüden değiştirebilirsiniz. Gelişmiş ayar sizlere 4k çözünürlük daha iyi aydınlatma ve ışın izleme teknolojisi sunmakta.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 1
EA FC 25 Ön İnceleme

EA FC 25 Kariyer Modu 

Opta ile Daha Gerçekçi Ligler

EA FC 25 artık kariyer modu içerisinde Opta verileni kullanacak. Bu sayede oyuncular daha gerçekçi bir lig deneyimi yaşayabilecekler. Bu da daha fazla oyunun içinde kalmalarına olanak tanıyacak. Sonuçta Karagümrük Spor Kulübü’nü şampiyonluk yarışında görmek oyuncuyu geçekliğin dışına çıkarabiliyor bu da oyundan elde ettiği keyife zarar verebiliyor.

Detaylandırılmış Genç Yetenek Sistemi

EA FC 25 ile birlikte simülasyon futbol oyunlarında bir devrime tanıklık ediyoruz. İlk defa bu oyun ile birlikte bir futbol oyununda, oynanabilir genç oyunculara sahip olacağız. Kariyer modu içerisinde altyapımızda yer alan genç oyuncular ile hızlı maçlar yapabileceğiz. Bu maçlar ister 11’e 11 olsun ister 5’e 5 Rush olsun fark etmez. Her halükârda genç yetenekleri ister başlangıç reytingleri ile istersek de ulaşabilecekleri maksimum reytingleri ile deneyimleyebileceğiz. Böylelikle yetiştirmekte olduğumuz genç oyuncular ile oynamanın nasıl bir his olduğunu anlayabilecek ve oyun sistemimize göre onlara daha doğru bir yetiştirme sistemi kurup doğru direktifleri verebileceğiz.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 10
EA FC 25 Ön İnceleme

Ayrıca ister genç yetenek olsun ister deneyimli bir oyuncu arıyor olun artık 160 farklı ülkede spesifik aramalar yapabileceksiniz. Bu da tam olarak aradığınız oyuncuları ve istediğiniz takımı kurabilme fırsatını size veriyor. Üstelik bulduğunuz genç yetenekler henüz 16 yaşında sırma sakallı iri yarı adamlar da olamayacak. Tıpkı Arda Güler ve Lamine Yaman gibi gerçekten hem fiziksel hem de yüz hatları açısından genç görünecekler. 

Genç yeteneklerinizi geliştirmek için artık sadece antrenman direktifleri vermek yerine onlarla gen takım turnuvalarına katılarak onların gelişimlerine doğrudan etki edebilecek ve maç sonlarında haklarında daha detaylı analiz ve raporlara erişim sağlayabileceksiniz.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 11
EA FC 25 Ön İnceleme

Kariyer Moduna Kadın Futbolu Seçeneği Geliyor

Futbolun erkeklerin hakim olduğu bir spor endüstrisi olduğu algısını yıkmak isteyen ve bu konuda kararlı olan EA, yeni oyununda da bu tutumunu sürdürmeye devam ediyor ve yaptığı işlerin üzerine koymaya devam ediyor. 

Artık kariyer modunda kadın futbol liglerinde de görev alabilecek ve kadın futbolcu olarak oynamayı daha derinlemesine şekilde tecrübe edebileceğiz. 

Simulasyon Tecrübesi 

EA FC 25 topluluğun neler istediğini iyi anlamış gibi görünüyor. Uzun zamandır oyuncular özellikle teknik direktör kariyer modunda çok daha derinlemesine seçeneklerin kendisine sunulmasını arzuluyor ve bunu her fırsatta dile getiriyordu. EA FC 25 ile birlikte oyuncuların bu hayali yine belki tamamen olmasa da kısmen gerçekleşmiş durumda.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 12
EA FC 25 Ön İnceleme

İlk olarak daha sıradan bir deneyime değineyim. Aslında bu standart mod olarak karşımıza çıkan versiyondan biraz daha farklı. Bu seçenek ile birlikte dileyen oyuncular sadece transfer, diziliş ve taktikler ile meşgul olup futbol oynamanın keyfini çıkarabilirler. 

Simulasyon modu ise oyuncuların adeta bir meydan okuması gibi diyebiliriz. Yapay zekanın sizin davranışlarınıza, diziliş, taktik ve oynayış metotlarınıza bağlı olarak farklı şekilde önlemler aldığını görebileceksiniz. 

Sadece saha içi değil futbola dair pek çok şeyi yönettiğiniz bu modda takım moralini yönetmek maç öncesi basın açıklamalarınız ve oyun tarzlarınız bu tarzlara bağlı olarak oyuncu seçimleriniz etkileyici faktör olacak. Oyun içerisinde alacağınız kararlar ve saha içinde yağacağınız taktiksel kararların sonuçlarını hızlı bir şekilde görebileceksiniz. 

Ayrtık kariyer modunu daha fazla özelleştirebileceğiz. Oyuncuların tercihine bağlı oalrak futbola dair çok daha fazla şeyi yönettiğiniz daha fazla meydan okuyucu bir mod ile gerçekten bir futbol organizasyonu yönetmek ve onun içinde yaşama deneyimini yaşayabilir ya da daha sıran bir deneyimle sadece futbola ve transfer yapmak gibi basit konulara odaklanarak sadece futbol oynamanın tadını çıkarabilirsiniz.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 13
EA FC 25 Ön İnceleme

Arayüz Değişiyor

Kariyer modunda kullanılacak olan yeni arayüz ile oyunculara daha erişilebilir bir oyun deneyimi sunmayı planlayan EA, oyun içi sosyal medya aktivitelerine daha kolay erişimden tutun da transfer planlamalarına kadar pek çok farklı alanda daha erişilebilir, anlaşılabilir ve kolay bir arayüz ile kullanıcı deneyimini pekiştirmeyi planlıyor. Oyun içi haberler artık daha fazla ve daha gerçekçi olacak. Ayrıca haberlerin altında taraftarların yapmış olduğu yorumları da görebileceksiniz. 

Karakterinizin Görünümünü daha Detaylı Özelleştirin

Gelişmiş kafatası teknolojisi ile artık EA FC 25 içerisinde çok daha gelişmiş karakter görünüm özelleştirilmeleri yapabileceksiniz. Ayrıca karakterinize arka plan hikâyesi seçebileceksiniz. Nereden geldiğiniz ve kim olduğunuza bağlı olarak temel bazı yetenekleriniz gelişmiş bazı yetenekleriniz ise zayıf olacak.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 14
EA FC 25 Ön İnceleme

Belki sokaklardan gelen birisiniz belki de ciddi bir sakatlıktan dönen bir futbolcu kendi hikayenizi yazmak ve bu seçimlerin sonuçlarına bağlı olarak farklı oyun içi etkinliklerine tanık olmak oldukça heyecan verici olabilir. 

Ultimate Team & Clubs 

Ultimate Team Rush

4 oyuncunun bir araya gelerek oynayacağı bu yeni versiyonda her bir oyuncu kendi kadrosundan oyuna dahil etmek istediği oyuncuyu oyuna dahil ediyor ve oyunu o karakter ile oynuyor. Bunun için ilk etapta bir Rush lobisi kurmanız gerekli. Oluşturacağınız lobi toplamda 4 kişilik olacak.. Kendiniz dışında 3 arkadaşınızı daha bu lobiye davet etme hakkına sahipsiniz. Eğer yeterli sayıda davet edecek arkadaşınız yoksa da sorun değil. Bu nokta EA FC 25 sizin için takım arkadaşları buluyor ve en doğru eşlemeyi yapmaya olanak tanıyor. Oyuncular her maçın ardından grup olarak ödüller kazanırlar ve bu kazandıkları ödüller ile kendi kadrolarını genişletebilirler. 

Yıl içerisinde EA FC 25 Ultimate Team içerisinde pek çok farklı Rush etkinliğine tanıklık edeceğiz. Örneğin La Liga Rusg etkinliği. Bu etkinliğe katılım sağlarken sizler arkadaşlarınızla kurduğunuz lobiye LA Liga’dan oyuncularla katılım sağlayacaksınız. Bu da aslında Rush’ın sezon boyunca oldukça etkin bir şekilde kullanılacağını gösteren önemli bir faktör.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 15
EA FC 25 Ön İnceleme

Ayrıca Rush ile birlikte arkadaşlarınızla takım kurarken her bir etkinlik size bonus alma imkanları tanıyacak. Bu bonusları elde etmek için oyunun, oyunculara tavsiye ettiği pozisyondaki oyuncuları oynamayı tercih etmesi gerekli. Bu zorunlu değil ancak ekstra bonuslar elde etmek istiyorsanız değerlendirebileceğiniz bir opsiyon. 

Ayrıca her Rush etkinliğinden sonra özel Rush puanları da elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz Rush puanları ile sezon görevlerinde ilerlemeler katetebilecek ve yine bu puanlar ile kadronuzu genişletebileceksiniz. 

KKG Depolama Alanı 

EA FC 25 ile birlikte artık açtığımız paketlerden çıkan oyuncular içerisinde kopyalar var ise artık eskiden olduğu gibi fotoğraflarını çekip onları KKG’de kullanmak gibi bir çile çekmeyeceğiz. Bunun yerine toplamda 100 oyunculuk bir KKG depolama alanına bu oyuncuları göndererek istediğimiz zaman bu oyuncuları kadro kurma görevlerinde kullanabileceğiz.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 16
EA FC 25 Ön İnceleme

Katıldığımız sunumun sonunda ise EA yetkilileri dikkat çekici bir noktaya parmak basmış durumda. Bu da Ultiamte Team ve Clubs modunun belirli noktalarda artık kesişiyor olması. Yetkililerin sunumda da ifade ettiği üzere Clubs oynayan oyuncular Ultimate Team’den Ultimate Team oynayan oyuncular ise Clubs modundan geri kalabiliyorlar. EA FC 25 aradaki bu farkı bir nebze olsun yumuşatabilmek adına her iki oyun modundaki ilerlemenin birbiri ile kesiştiği noktalar belirlemiş durumda. Bu işleyişin tam olarak nasıl olacağına dair net bir bilgi ise verilmedi. Özellikle ii oyun modunu da oynayan ancak Pro Clubs modunu ağırlıklı olarak oynayan bir oyuncu olarak açıkçası bu haber beni sevindirdi. 

Clubs Rush

Clubs Rush EA’in daha rekabetçi olarak nitelendirdiği alan olarak karşımıza çıkıyor. Yazıda pek çok kez ifade ettiğim dinamiklere bağlı olarak işlemekle beraber arkadaşlarınızla koordine bir şekilde oynamak rekabet açısından burada ekstra önem arz ediyor. 

Ayrıca kulübün sırlamasına doğrudan ciddi ölçüde etki edecek olan Rush aynı zamanda daha fazla ödül de elde etmenize olanak tanıyacak. Bu etkinliğe takım olarak katılım sağlayabileceğiniz gibi tek başınıza da tıpkı ayak üstü modunda olduğu gibi katılım sağlayabileceksiniz. Bu durumda ise sizin sıralama puanınıza yakın oyuncular ile eşleştirileceksiniz. 

Yine bu oyun modunda da oynadığınız oyunlardan Rush puanı kazanıp kazandığınız Rush puanlarını Ultiamte team içerisinde kulüplerinizi geliştirmek için kullanabileceksiniz.

EA FC 25 Ön İnceleme: Hiç Olmadığı Kadar Yeni - 17
EA FC 25 Ön İnceleme

Kulüp Tesisleri

Artık maçlardan elde ettiğimiz başarılar ile kulübümüzün kendi bütçesi oluşacak ve başarılara bağlı olarak bu bütçe artış gösterecek. Kulüp bütçenize göre antrenör ve kartlar satın alarak sadece gerçek oyunculara ekstra fayda sağlayan özellikleri onlara sağlayabilirsiniz. 

Örneğin 2 yıldızlı bir şut antrenörü satın alarak takım arkadaşlarınızın şut özelliklerini daha fazla geliştirebilirsiniz. 

Yeni Ara yüz

EA FC 25 Pro Clubs ile birlikte artık biz oyuncuları yenilenmiş daha sade ve daha keyifli bir arayüz bekliyor. Ayrıca takım lobisinde kendimizi soyunma odasında buluyoruz ve takım ruhunu daha iyi bir şekilde hissedebiliyoruz. Özelleştirilebilir kulüp alanları ve soyunma odaları ile birlikte oyuncuların kulüp atmosferini daha iyi yaşamalarının önü net bir şekilde açılmış durumda. 

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2024 17:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2024 02:01
paketler yine satılamazmı olacak
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2024 15:52
Tabii ki öyle olacak. Her yıl aynısı çıkan bir oyundan farklı bir şey bekleyemezsin. Uzun vadeli yatırım garantisi verebilmesi için en az 10 yıl oyananabilir kalitede bir oyun hazırlayıp, her 6 ayda bir ücretsiz kadro ve çeşitli güncellemeler yayınlaması gerekir. Kendi kazanıyor seni neden düşünsün.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2024 17:23
UT modunda kadın ile erkek futbolcular gene oynayabilicek mi? Umarım oynamaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2024 01:23
değişikliklerin hepsi fut için resmen. Ea ne zaman kariyercileri düşündü ki? adamlar 23 te ki introyu kaldırdılar, eski nesil konsolara getirdiler ayarlardan açıp kapatabiliyorsun. Pc için bu özelliği kaldırdılar ve ortada açıp kapama özelliği yok? rezilsin ea futcular için oyun çıkarıyorsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2024 12:58
BALLOONGam kapak oyuncusu mu? puahaha, yahu bari vinisyus cunyırı koyaydınız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2024 08:39
Momentum olayını düzeltmedikleri sürece istedikleri kadar değişiklik yapsınlar. Ne güzel anlatmışlar kariyer modunda şöyle olacak böyle olacak diye. Sonuç : 50 şutu olan bronz kart senin 3 tane defans oyuncunun içinden çatala takacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA FC 25 Ön İnceleme
İlginizi Çekebilir