Yerli mobil oyun: Hexa - Şekillere karşı savaş

Alparslan Gürlek 13.03.2021 - 00:22
Orhun Games tarafından geliştirilen ve merdivenin basamaklarına tırmanmak için bir giriş projesi olarak nitelendirilen Hexa'yı görmüş müydünüz?

Ülkemiz son zamanlarda bilgisayar oyunlarıyla öne çıksa da arkada daima uyuyan bir dev var. Mobil oyun sektöründe Türkiye gerçekten son yıllarda büyük bir sıçrama yapmış durumda. Biliyorsunuz birkaç yerli stüdyomuz, yurtdışından büyük şirketler tarafından satın alınmıştı. Mobil oyun piyasasındaki bu gücü henüz bilgisayar ya da konsollar için kullanamıyor olsak da, bu gurur verici. Ayrıca yerli mobil oyunun 12 milyon kez indirildiği haberini de yapmıştık. Şimdi ise karşınızda Orhun Games tarafından geliştirilen Hexa - Şekillere karşı savaş ile bulunuyoruz. 

Hexa - Şekillere karşı savaş! Orhun Games'in yerli mobil oyunu

Geliştirici, yaptığı ve yapacağı oyunlar için amacını "yurt dışına açılarak oyunumuzu ihraç bir ürün haline getirmek" olarak tanımlıyor. Başlangıç için casual (gündelik) bir oyun yapmayı tercih ettiklerini belirtiyorlar. Belirttiğimiz gibi, merdivenin basamaklarını tırmanmak için ilk adımı küçük atıyorlar. Ancak bu, ileride daha büyük projeler görmeyeceğimiz -ki görmeyi çok isteriz- anlamına gelmiyor. Hexa oyunundaki asıl istenen, insanların otobüste, metroda ya da herhangi bir yerde tek elleriyle rahatça oynayabilecekleri bir oyun sunmak.

Yerli mobil oyun: Hexa - Şekillere karşı savaş

Ekranın sol ve sağ bölgelerine basarak, merkezdeki topu hareket ettiriyoruz. Karşımıza çıkan engellerden kaçarak, bir çeşit hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Geliştiricinin tabiriyle "zamana karşı yarışarak hem stres hem de baskı altında reflekslerimizi test etmemiz" bekleniyor. Başlangıçta yavaş, oyuncuyu içine çektikçe de hızlanan bir oyun mekaniği söz konusu. Refleksleri geliştirerek birçok çokgenin içinde kalarak, etrafından kaçarak temas etmemeye çalışıyoruz.

Aynı zamanda Hexa oynarken temayı zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Evet çok büyük ve iddialı bir fikir değil ancak bu tür oyunların giriş projeleri için daha uygun olduğu da şüphesiz doğru. Geliştirici Orhun Games, bireysel bir oyun geliştiricisi. Umarız ki yakında kendi ekibini kurarak büyük ve iddialı projelerle karşımıza çıkıp göğsümüzü kabartır. Eğer siz de oyunu desteklemek ve geliştiricinin işlerini takip etmek istiyorsanız, sosyal medya kanallarını hemen alt tarafa bırakıyorum. Oyunu deneyip, geri bildirim vermeyi unutmayın ki, geliştirici başladığı yolda daha efektif şekilde ilerleyebilsin. Ayrıca görüşlerinizi de yorumlara yazmayı unutmayın.

Orhun Games Instagram 

Hexa Google PlayStore sayfası

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 10:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yerli mobil oyun: Hexa - Şekillere karşı savaş
İlginizi Çekebilir