Wikipad Oyuncu Tableti

Furkan Sakoğlu 27.01.2015 - 16:47
Tablet ile gamepad zevki bir arada
Kendisi hem tablet, hem oyun konsolu olan Wikipad, Android işletim sistemini bir oyun konsolu haline getiriyor. 2013’te piyasaya çıkan Wikipad’in Türkiye’ye gelmesi ise 2014’ün sonlarını buldu. Wikipad’i satın aldığınızda hem bir tablet, hemde Android üzerindeki oyunlarınızı rahatça oynamanızı sağlayan bir gamepad satın almış oluyorsunuz.

Wikipad Oyuncu Tableti
Öncelikle Wikipad’in teknik özelliklerini inceleyelim:

CPU: 1.4 GHz Nvidia Tegra 3 Quad-Core
RAM: 1 Gb
GPU: Nvidia GeForce ULP @ 520 MHz
Ekran: 7 inç IPS LCD, 1280 x 800 Çözünürlük (216 ppi)
Giriş ve çıkışlar: 1 microUSB, 1 micro HDMI, 3.5mm jak
Hafıza: 16 GB emmc flash hafıza
Bağlantı: Bluetooth 4.0, GPS, Wi-Fi
Sensörler: Ortam ışığı, Pusula, İvme ölçer
Kamera: 2MP Ön kamera
Batarya: 4100 mAh

Sahip olduğu Tegra 3 işlemci ile eski oyunlarda başarılı sonuçlar veren Wikipad, ne yazık ki modern oyunlarda inanılmaz performans gösteremiyor. Antutu testinde 18063 puan alan Wikipad vasat bir performans sergiliyor. Ergonomik olarak elde rahat bir tutuş sağlasa da, Kontrolör ile birlikte 666 gram ağırlığı ile kısa bir süre içersinde kollarınızı yoramaya başlıyor. Kontrolör takılı olmadan ise tabletin ağırlığı 332 gram tutuyor.

Wikipad Oyuncu Tableti
Kontrolörün tuş takımı yerleşimi ise çokta başarılı değil. Özellikle mini joystick’lere ulaşmak bazen zor olabiliyor. Arka tuşlarda ise kalite eksikliği kendini hissettiriyor. Kullanım sırasında bazen tuşların basılı kalması durumu ile karşılaştık. Ekranın kalitesi ise başarılı renkler sunsa da, düşük çözünürlük ve ppi değeri kendini gösteriyor. Dokunmatik hassasiyetindeki gecikme ise hissedilir seviyede.

Wikipad Oyuncu Tableti
Genel olarak Türkiye’ye geç gelmesinin bahtsızlığına uğrayan Wikipad, günümüz için yeterli seviyede bir performans göstermiyor. MediaMarkt’lar da 699 TL fiyat etiketi ile satılan Wikipad, bizce parasının hakkını veremiyor.

Artılar: Başarılı renk performansı
Eksiler: Düşük performans, yüksek fiyat, kalitesiz tuş takımı

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 05:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wikipad Oyuncu Tableti
İlginizi Çekebilir