Video Oyunu Aktörleri Greve Gidiyor

Tunay Şahin 29.07.2024 - 14:48
Video oyunu oyuncuları, yapay zeka teknolojilerinin kendi benzerliklerini izinsiz kullanma potansiyeline karşı greve gitti.

Video oyunu aktör ve aktrisleri, yapay zeka teknolojilerinin kendi benzerliklerini izinsiz kullanma potansiyeline karşı durmak için greve gidiyor. Grev, Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) üyelerinin katılımıyla gerçekleşmekte.

Yapay Zeka ve Oyuncular Arasında Büyüyen Gerilim

Video oyunu oyuncuları, yapay zeka kullanılarak benzerliklerinin klonlanması konusunda endişelerini dile getiriyor. Bu teknoloji, stüdyoların oyuncuların benzerliklerini gelecekteki projelerde kullanmalarını sağlayabilir, ancak uygun tazminat ödemeden. SAG-AFTRA'nın baş sözleşme müzakerecisi Ray Rodriguez, bu durumun özellikle seslendirme sanatçıları, hareket yakalama oyuncuları ve fiziksel performans sergileyen sanatçılar için endişe verici olduğunu belirtti. Rodriguez, "Sektör bize hareket performansı sergileyen herkesi toplu iş sözleşmesi kapsamındaki bir sanatçı olarak görmediklerini açıkça söyledi" diyerek endişelerini dile getirdi.

Yapay Zeka ve Oyuncular Arasında Büyüyen Gerilim

Grev, dört aylık bir oyuncu grevinin ardından geldi ve stüdyoların gelecekteki projelerde oyuncuların benzerliklerini izinsiz ve tazminatsız kullanma ihtimaline karşı bir tepki olarak gerçekleşti. Rodriguez, sektörün bu hareketleri sadece "veri" olarak değerlendirdiğini ve bu nedenle oyuncuların haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 9.09.2024 01:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2024 15:04
Geliştiricilerin animasyonlarda daha önceden kayıt edilmiş hareket yakalama animasyonlarını kullanmaları oyuncuların işine gelebilir çünkü oyun daha erken tamamlanır ve yayınlanır. Anlaşma dahilinde madde varsa sanatçıya belirlenen ücreti öderler. Tabii performanslıya oranla daha düşük miktarda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Video Oyunu Aktörleri Greve Gidiyor
İlginizi Çekebilir