1/7

Thermaltake Level 10 GT

Tolga Cem Küçükyılmaz 4.05.2011 - 15:27
Thermaltake'in yeni Full Tower oyuncu kasası test merkezimizde!

Bilgisayarınızın donanımını uzay montaj yapmayacağınızı düşünürsek, bir kasa içerisinde kullanmanız şart. Donanımlarımızı içerisine koyduğumuz kasaları, yıllarca ihmal ettik.

Esasında çok eskimese de, teknoloji olarak eski sayılabilecek dönemler olan 90'lı yıllarda, bilgisayar kasalarına çok önem verilmezdi. Standart beyaz bir kasa alınır ve bilgisayar masasının altına konurdu. İçerisindeki güç kaynağı kaç watt, kaç adet fan vardır hiç biri bilinmezdi. Çalışıyor işte...

Teknoloji gelişiyor fakat bu teknoloji bilgisayar dünyasında biraz tuhaf işliyor. Teknolojinin ilerlemesi ile güç tüketimi, ısı ve boyut azalması gerekirken, ters orantıda işliyor:

Mesela eskiden ekran kartları için 2-3 slot kaplayan soğutucular, ek güç girişleri gerekmezdi. Kısaca teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, performans arttıkça ısı ve boyut artıyor.

Yüksek performans hedeflenen bir bilgisayarın, donanımı kadar kasa ve o kasanın soğutması önemlidir. Mesela GTX 590 ya da HD 6990 aldınız. Ortalama 30 cm uzunluğunda olan ekran kartlarını, standart 100 liralık bir kasada kullanmak tamamen hayal oluyor. Büyük ihtimalle eski tip kasalara sığmayacaktır. Sığdı desek, oldukça ısı üreten bu ekran kartları, kasa içerisinde yeterli hava sirkulasyonu olmadığı için iyice ısınacaktır. Bu ısınma yavaşlamaya belki de reset'lere sebebiyet verecektir.

Bilgisayar kasaları performans ve soğutmadan sonra görsellik içind e önemli. Artık bir ürün alınırken, görsellikt e ön planda. Bilgisayar kasası, odanızda hep duracak bir bileşen. Kalitesiz ve vasat bir görünüme sahip olmasını istemezsiniz.

Ünlü komponent üreticisi Thermaltake, soğutma performansı ve görselliği full Tower bir kasada birleştiriyor. Thermaltake Level 10'un, oyuncular için yeniden uyarlanmış versiyonu Level 10 GT, test merkezimizde.

Bakalım Thermaltake Level 10 GT, bizlere neler sunacak?