Tenet, uluslararası gişede 300 milyon dolar hasılata ulaştı

Özgür Deveci 5.10.2020 - 15:47
Christopher Nolan’ın senaryosunu yazıp yönetmeliğini yaptığı Tenet filmi, dünya çapında 300 milyon dolar hasılata ulaştı.

Christopher Nolan'ın Tenet filmi Amerika'da kötü bir gişe geçirmesine rağmen, uluslararası arenada 300 milyon dolar hasılata ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Kenny Ortega'nın yönettiği ve Neil Cuthbert ile Mick Garris'in senaryosunu yazdığı 1993 Disney yapımı fantastik komedi filmi Hocus Pocus, ilk olarak 1993'te piyasaya sürüldüğünde başarısız olmuş ancak kablolu yayın ve televizyon gösterimleriyle kült bir yapım haline gelmişti. Film, uzun bir aradan sonra tekrar gösterime girdi ve Kuzey Amerika'da elde ettiği gişe hasılatı Tenet ile hemen hemen aynı sayılır.

Cadılar Bayramı için tam zamanında yayınlanan Hocus Pocus, 2570 sinema gösteriminden toplamda 1,9 milyon dolar hasılat elde etti. Tenet ise, 2722 sinema salonundan 2,7 milyon dolar kazandı ve Amerika gişesini 45,1 milyon dolara çıkardı. Hayranları tarafından uzun bir süredir heyecanla beklenen The New Mutants'da 2154 salonda gösterime girerek 1 milyon dolar kazandı ve Amerika gişesini 20,9 milyon dolara yükseltti.

Tenet, uluslararası gişede 300 milyon dolar hasılata ulaştı

Tenet, uluslararası gişede 300 milyon dolar hasılata ulaştı

Tenet, geçtiğimiz hafta sonu gösterime girdiği 59 ülkede 14,2 milyon dolar hasılat elde ederek denizaşırı ülkelerde çok daha iyi bir performans gösterdi. Bu rakamlarla birlikte filmin uluslararası gişe başarısı 262 milyon dolara, dünya çapındaki gişe hasılatı ise 307 milyon dolara yükseldi. Aslında bu rakam, detaylı bir pazarlama araştırmasıyla birlikte 200 milyon dolarlık bir film için felakete işaret ederdi. Ancak dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden dolayı bu rakamın harika olduğunu söyleyebilirim. Tenet'in arkasındaki stüdyo olan Warner Bros'dan bazı yetkililer, filmin HBO Max gibi online platformlar üzerinden yayınlamasının ekonomik açıdan daha fazla gelir yaratacağını düşünüyordu. Ancak Nolan, daha önce bu filmin sinemalarda izlenilmesi gerektiğini defalarca vurgulamıştı. 

Bu arada sinemalar için durum daha da kötüye gitmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü MGM, Eon Productions ve Universal, No Time to Die'ın vizyon tarihi 28 Nisan 2021 tarihine ertelediğini duyurdu. Bu haberin hemen ardından hafta sonu ise Cineworld, İngiltere'de sinemalarını kapatmanın yanı sıra 2018'de satın aldığı ABD'li Regal Cinemas'ı da kapatmayı düşündüğünü açıkladı. Bunların gerçekleşmesi on binlerce sinema çalışanın işsiz kalması anlamına geliyor. Sektördeki bağımsız sinema salonlarının ise hayatta kalma şansı her geçen gün azalıyor.

Tenet filminin oyuncu kadrosunda Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ve Kenneth Branagh gibi Hollywood dünyasından ünlü isimler yer alıyor. Son olarak henüz izlemediyseniz filmin fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 05:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2020 09:56
Gerçekten sinemada izlenmesi gereken bir film
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tenet, uluslararası gişede 300 milyon dolar hasılata ulaştı
İlginizi Çekebilir